Hány évesen költözetek el otthonról a szülőktől?
#6-os vagyok.
Én jó családi háttérrel rendelkezem, nagy családi házunk van, én is kaptam volna egy lakást, mint a húgom, csak nekem elegem lett Magyarországból és inkább elmentem albérletbe Ausztriába.
21 évesen volt az első hosszabb időszak. Volt egy belvárosi kislakás a család tulajdonában és ott lakhattam. Valaki szerint ez óriási mázli - szerintem nem (csak) az volt, hanem óriási munka, feladat kötelesség is. Ráadásul az ingatlannak sem volt akkoriban ekkora értéke. Kiadni se tudtuk volna. Szóval rám maradt a kezelése. Én tartottam fönn magamat és a lakást is, fizettem a számlákat, újítgattam stb., fél évig.
Hasznomra vált ez az időszak és jó buli volt, csak aztán már nem tudtam fizetni a fűtésszámlát :) és hazaköltöztem télire.
Aztán megismerkedtem az akkori csajommal aki a szülői házam közelében élt és emiatt nem tértem vissza a kislakásba, ő napi szinten hazajárkált és ezért sem költöztünk itt össze. Mai eszemmel baromság volt és össze kellett volna.
Voltam fél évet dolgozni Belgiumban is, akkor nyílván ott éltem. Méghozzá konténerlakásban... az is jó buli volt.
Végül a csajommal összeköltöztünk munka miatt egy bérelt lakásban egy másik városban. Ez 25 éves koromban volt. Jobbnál jobb helyeken laktunk aztán a bűvös 7 évnél robbant a bomba és külön költöztünk.
Most 33 vagyok. Azóta maximum 1-2 hetet / év töltöttem szülőknél, felújítások és hasonlók miatt.
Volt, amit máshogy csinálnék, de szerintem sokadrangú kérdés hogy szülőknél vagy sem, lehet valaki full önjáró és önálló ugyanabban a házban is (a házrészes hozzászólás nagyon tetszik, kicsit irigyellek :)) és önállótlan, szülők nyakára járó külön élve is. A saját ingatlant sem hajszolom, minek.
Mindezzel együtt az említett kislakásban lakom, mert itt most jó nekem, de bármikor változhat a helyzet.
21 múltam, addigra végre össze tudtam szedni annyi pénzt hogy végre leléphessek.
Jó anyagi háttér, meg segítség? Nagyon vicces vagy 7-es :)
28
Addig spóroltam,majd hitel segítségével vettem meg a lakásomat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!