Ha a szomszédom kibírhatatlan feljelenthetem?
Társasházi tömbről van szó. Több lakó is panaszkodik az adott szomszédra, nincs nyugtunk tőle. Beszélni nem lehet vele, de már lassan kibírni sem. Több lakóval azt fontolgatjuk, hogy feljelentjük. Tudjuk róla, hogy feketén is dolgozik munka mellett.
Ilyen esetben hol tudom feljelenteni? A Nav melyik osztályán? És foglalkozik-e ilyesmivel a Nav, vagy nem lesz semmi következménye, ellenőrzés vagy büntetés vagy bármi ilyesmi?
Azt gondoltam,hogy valami hangos géppel dolgozik otthonról...
Pedig jobban járnál,ha csendháborítás miatt jelentenéd fel. Azért az éjszaka közepén porszívózni,nem hiszem hogy megengedett. Ha többen összefogtok,remélhetőleg a rendőrség tesz valamit.
"Csak nem jelenthetem fel csendháborításért, mert porszívózik, nemde ?????"
De igen, bejelentheted az önkormányzatnál.
Én a rendőrséget hívtam ki egy szomszédomra egyszer, aki állandóan este 10 és reggel 3 között üvöltöztette a zenét, mert éppen szerelmi bánata volt. Hiába beszéltem vele kétszer is. Aztán a rendőrök kezébe nyomtak egy több ezer forintos csekket szabálysértés miatt. Ezzel sikerült leszoktatni róla, nyilván a jó kapcsolatunk megromlott. De nem érdekel.
Az éjszakai porszívózás nem életszerű, tehát szintén nyomós ok a bejelentésre.
Törvény ->
Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el. A rendelkezés megsértőivel szemben a közterület-felügyelő is jogosult helyszíni bírságot kiszabni.
Mivel a törvényi előírásban nem szerepel időkorlát, így a csendháborítás a nap bármely szakában megvalósítható, amennyiben valaki indokolatlanul olyan zajt okoz, ami mások nyugalmát zavarja.
Ha valahol kárelhárítás folyik, akár éjszaka is, az nyilván nem ez a kategória, az egy szükséges rossz. Az indokolt zaj.
... és valóban birtokvédelmet kell kérni az önkormányzattól.
Az, hogy valaki nem képes az együttélés szabályainak eleget tenni, pontosan ez a kategória -> birtokháborítás követ el. Azt, hogy mész-e vele valamire, nem tudom.
Az is birtokháborítás kategória például, ha a fenti lakótól ázol (csőtörés), de nem hajlandó együttműködni annak érdekében, hogy megoldódjon a problémád, enyhüljön a károd. Például nem engedi be a szerelőt, hogy a csőtörés elháruljon.
“ Tudjuk róla, hogy feketén is dolgozik munka mellett.”
Ezzel akarsz bosszút állni?
Mitől kibírhatatlan? A munkája zajos?
Biztos, hogy feketén dolgozik?
A zajongás miatt a jegyzőnél kell feljelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!