Feljelenthet azért, mert sokat sír a babám?
5 hónapos a kislányom és jön a foga. Néha egész éjszaka visítva sír. Nekem is kellemetlen a helyzet, mindennel próbálkoztam már, de csak sír és sír. Nappal is gyakran csinálja. Semmi másra nem tudok gyanakodni, csak a fogára. Eszik, egészséges stb.
A szomszédunk olyan megjegyzéseket tesz, hogy kínzom-e gyereket, vagy nem etetem stb amiért állandóan sír. Mondta, hogy ha nem kezdek semmi vele, akkor ő fog intézkedni. Ilyet tehet?
Nekem is kellemetlen amiért állandóan sír, nem én kérem. Próbálok is tenni ellene, de nem mindig sikerül (elég ritkán). Elhiszem, hogy zavarja a szomszédot, engem is zavarna (jelen esetben sem kellemes).
Normálisan nevelem igen, mindene megvan, foglalkozunk vele stb.
Köszi, erre voltam kíváncsi.
Tudom, hogy nem örül neki, én magam sem örülök. Egy kicsi babának nem lehet elmagyarázni, hogy ne sírjon. Amit tudok megteszek.
Utolsó 2 pedig a modorával való tanyára.
Szigorúan jogi szempontból a szomszédnak igaza van. A csendháborítás szabálysértés:
195. § (1) Aki lakott területen, az ott levő épületben, vagy az ahhoz tartozó telken, tömegközlekedési eszközön, továbbá természeti és védett természeti területen indokolatlanul zajt okoz, amely alkalmas arra, hogy mások nyugalmát, illetve a természeti vagy a védett természeti értéket zavarja, szabálysértést követ el.
Az "indokolatlanul" szó értelmezése dönti el, hogy csendháborítás-e vagy sem. Ez pedig innentől gumijogszabály. A csecsemősírás vajon indokolt-e?
Régen egy vasútvonal mellett laktam. Rendszeresen jöttek éjszaka csiszolni a síneket. A gép, amit használnak, lényegében egy kis mozdony, rajta két nagy flexszel, és lépésben halad előre. El tudod képzelni, micsoda sikító lármát csapott? A rendőrség meg csak vonogatta a vállát, hogy "de há' az a MÁV, há' dógoznak..." Szóval az nem indokolatlan. A gyereksírás akkor miért lenne az? Ugyanakkor a kutyaugatás meg miért az? Szóval minden attól függ, reggel merre állt az illetékesek f*sza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!