Feljelenthet azért, mert sokat sír a babám?
5 hónapos a kislányom és jön a foga. Néha egész éjszaka visítva sír. Nekem is kellemetlen a helyzet, mindennel próbálkoztam már, de csak sír és sír. Nappal is gyakran csinálja. Semmi másra nem tudok gyanakodni, csak a fogára. Eszik, egészséges stb.
A szomszédunk olyan megjegyzéseket tesz, hogy kínzom-e gyereket, vagy nem etetem stb amiért állandóan sír. Mondta, hogy ha nem kezdek semmi vele, akkor ő fog intézkedni. Ilyet tehet?
Nekem is kellemetlen amiért állandóan sír, nem én kérem. Próbálok is tenni ellene, de nem mindig sikerül (elég ritkán). Elhiszem, hogy zavarja a szomszédot, engem is zavarna (jelen esetben sem kellemes).
#40-es vagyok
Most nézem a válaszokat, bár értem hogy panelben hangosabb minden, azt nem értem miért csinálnak úgy páran, mintha CSAK panelban hallatszana át amit a szomszéd csinál. Egyszer már volt szerencsém kertes házban kisbabás szomszédhoz, most is kertesben élünk és így írtam, hogy gyomorgörcsöm van emiatt. (Eleve olyan házat néztünk ahol csak 1 szomszéd ház volt lakott, egy nyugdíjas pár élt benne, elkeseredtünk kissé mikor a másik szomszédba beköltözött egy középkorú pár, bár rosszabb is lehetne, ha fiatalabbak lennének.)
Így se leányálom, hogy résnyire se nyithatod az ablakod, és még ha csukva van akkor is behallatszik minden.
Annak meg, aki szerint a panel "óccsó" és miért nem vesz mindenki nagy telken álló saját házat: értelemszerűen nincs mindenkinek 30+ milliója.
41: Egyetértek. Kisgyerekesek mellett lakni családi házas övezetben...az a sok sikítozás, ordibálás. A legrosszabb, hogy néha a szülők, nagyszülők is rákontráznak. Kettőig elszámol a gyerek teli tüdővel ordítva, vagy lecsúszik a félméteres csúszdáról a medencébe, visítva, és a nagymama fejhangon sipítozva "juhujj"-og hozzá, meg is tapsolja, fő az önbizalomnövelés, 2 utcával odébb is hallatszik. Madárcsicsergés helyett. Még a motorfűrész sem ilyen idegesítő.
Nem tudom beleélni magam abba, hogy a falubeli (kertvárosi) kisgyermek egyet lép, és az egész család ordítva, visítva, tapsolva ünnepli az udvaron. Percenként 2-3-szor. Amíg a gyerek ki nem fullad. Akinek van kisgyereke, nem veszi észre magát, másokra tekintet nélkül csuhujjog, süvöltözik. Akinek nincs kisgyereke (még, már stb.) az meg utálkozva hallgatja, és tűri.
Egy öthónapos baba sírása az más. Azzal mit kezdjen a kérdező, azon kívül, hogy csillapítja a fájdalmát, nyugtatja, és elviszi orvoshoz? Persze, a szomszédot is nagyon sajnálom. Feljelenthet, de nem hinném, hogy sokat elér vele. Talán megnyugszik a szomszéd, ha együttérzést fejezel ki feléje. Ő is szenved.
Igen igen, egyetértek veled. A kisbaba sírása számomra zavaró természetesen, de az ember legalább felfogja, hogy nem lehet vele mit csinálni. Amikor x éves Pistikék visítanak a kertben vörösödő fejjel, az már idegtépőbb. :D
Már jobban van a gyerek, kibújt a foga :) szerensére most nyugodtan alszunk, de látom, hogy másik oldalt is jönni fog....már előre fo_sok.
Az indokolatlan ordibálást, vagy gügyögést én sem értettem egy gyerek felé, szerencsére mi nem ilyen szülők vagyunk.
Ne fossál, hanem ha kell, csillapítsd a fájdalmát legalább éjszakára! Miért hagyod szenvedni, ha egyszer őt ennyire megviseli a fogzás??
Az én fiam is így volt, amikor már éjjel is felsírt, kapott 2-3 napig Nurofent este. Kialudta magát, nappal is jobban bírta, és 3 napnál tovább sosem kellett neki.
Sosem értettem ezt a "nemadoknekigyógyszertmertjajjmercsak" anyákat...
46 (irómia ON) Ohhh, én kérek elnézést! Megyek, oszt hamut szórok a fejemre, mert gyógyszerrel tömöm a gyerekem, ahelyett, hogy hagynám üvölteni a fájdalomtól.
;)
Amúgy drága kérdező, miért nem reagálsz a hozzászólásaimra? Mit vétettem, hogy napok óta nem válaszolsz a kérdéseimre, miszerint miért nem adsz neki fájdalomcsillapítót?
Neked áll feljebb, hogy miért nem válaszolok?
Az én gyerekemről van szó, nem a tiedről. Neki azt adsz be, amit szeretnél. Nem, nem adok neki. Helyileg használtam zselét az ínyére. Pont.
Fú, bazz...és ezt nem lehetett volna az első ilyen hozzászólásomra normális hangnemben megírni? (3x kérdeztem rá)
Akkor vegyél neki borostyán nyakláncot, az tuti hat!
Remélem, akkor sem adsz neki semmit, ha lázas, köhög, ha hasmenése van. Majd a természet megoldja...
Azt ugye tudod, hogy minden embernek JOGA VAN A FÁJDALOMCSILLAPÍTÁSHOZ?
Milyen anya vagy te, hogy hagyod szenvedni a gyereked, mert neked elveid vannak???
Cseszd meg, felhúztál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!