Feljelenthetem a szomszédomat páva tartásért? Egyáltalán ez legális?
A pávája be van zárva egy kis ketrecbe a kertben. Úgy tudom a patkányok elriasztása miatt vette. Na most a páva 04:00 - 23:00 ig minden nap 5 percenként 90 - 100 decibel közti fülsértő kiabálást ad ki magából. Az alábbi videón meghallgatható. Csendháborítás miatt feljelenthetem a szomszédot?
https://www.youtube.com/watch?v=LOJVF9SBQ70
Azert megneznem azt a pavat.
Szuleimnek is volt egy par, es nem kiabaltak 5 percenkent, foleg nem egesz nap.
A hang meg kozel sem fulserto, par alkalom utan fel sem tunt.
Bar igaz azok nem ketrecben ultek egesz nap.
Jegyző kihívja az állatvédőket?
Ti miről beszéltek?
Még mindin nem hatóság az állatvédők. SEMMIT sem tehetnek.
#2:
Az állatvédők nem rendvédelmi szerv, nem lehet őket sehova hívni.
"A kedvtelésből tartott állat tartója köteles az állat életfeltételeinek kialakítása és a tartása során az adott faj viselkedési és szociális igényeit is figyelembe venni"
Egy pávatartással foglalkozó cikk: "Zárt tartású tenyészállományokban egy körülbelül 20 m2 alapterületű helyet igényel egy pávapár, mely minden további tyúkonként kb. 5 m2-el növelendő." Igazából már azért is feljelenthetnéd amiért egy kis ketrecben tartja, mivel ez nem tesz eleget az állat igényeinek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!