Mit tudok csinálni, hogy ne zavarjam a szomszédot?
Ikerház egyik fele a miénk (osztatlan közös).
A két ház között egy folyosó van, a folyosó végén pedig a pincelejáró. A pincében kialakítottam egy műhelyt, amire a munkámból kifolyólag szükség van. De ezt nem úgy kell elképzelni, hogy mindennap 8 órát lent töltök. Van, hogy hetekig le se nézek, de van, hogy egy egész napot lent vagyok. Tegnap lementem elfűrészelni egy deszkát és a szomszéd már fent várt, hogy el kellene felejteni, hogy a pincében műhely van, mert minden behallatszik hozzá. Mondtam neki, hogy ez nem ennyire egy oldalú, itt valamiféle kompromisszum lenne a megoldás. Milyen lehetőségeim vannak jogilag és "fizikailag"?
Továbbá, ez csak mellékes, de azt is mondta, hogy NE menjek le télen a pincébe, mert nekik nincs leszigetelve a ház és azzal, hogy kinyitom a lejáró ajtaját, kihűlik a szoba nála. Ezzel mit tudok csinálni?
Tudtommal nem tilthatja meg, hogy a saját tulajdonodban lemenj.
Nem rudom hogy állsz anyagilag, de én mondanám, hogy nesze egy 10es füteni, légy boldog és had végezzem a dolgom…
Azért egy deszka fűreszelese nem annyira elviselhetetlen!
Mindazonáltal jogod van használni a műhelyt. Neki meg joga van pihenni a saját lakásában.
Amennyiben tényleg csak ennyirol van szó, hogy pár deszka elfureszelese és hasonlók, akkor ne törődj vele. Ha ennél több, akkor jó lenne megállapodni velük valami köztes megoldásban.
2-es
Kézműves vagyok. A munkák java nem géppel történik, de néhány fa és réz alkatrész elkészítéséhez kell a műhely.
3-as, 5-ös
Én mindenképpen hajlandó vagyok kompromisszumra, mert nem akarok rosszba lenni a közvetlen szomszéddal, de azért szeretnék tisztába lenni azzal, hogy mi az amit jogosan vár el és mi az amit nem.
4-es vagyok. Leirok neked egy friss történetet. Az utcánkban lakik egy család. Ikerhazban ők is. Az iker flexel évek óta állandóan otthon, a másik iker ablakatol pár méterre.
Természetesen kiakadtak rajta, hiszen ez zárt ablaknál is elviselhetetlen, nemhogy nyáron a nyitott ablakon keresztül.
Évek óta ment a beszéljünk róla, hol szépen, hol csúnyán, eredménye nem lett.
Bírósági eljárás lett belőle. (érthető módon). Nos, első fokon a bíróság olyan ítéletet hozott, hogy a szomszéd használhatja a flexet naponta 10-15 óra között, hétvégén pedig egyáltalán nem.
Persze ez sem kellemes, mert ha épp otthon vannak szabin, akkor ez is rohadtul zavaró órákon keresztül.
Fellebbeztek az ítélet ellen, de végül is a sors megoldotta, mert a flexelo szomszéd beteg lett, és már nem csinálja, vagy csak nagyon ritkán.
“ 2-es
Kézműves vagyok. A munkák java nem géppel történik, de néhány fa és réz alkatrész elkészítéséhez kell a műhely.”
Ha ez a tevékenységed nem igényel telephelyengedélyt, akkor ki kell röhögni a szomszédot.
De van egy gyanúm, hogy bizony neked telephelyengedélyre van szükséged egy ilyen műhelyhez, nézz ennek utána, mielőtt elküldöd a szomszédot melegebb éghajlatra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!