Tàrsashàzban milyen szabàlyok vonatkoznak arra,hogy ha hangosak a gyerekek,ès ez zavarja a szomszèdokat?
Az ezredik hasonló kérdés. Azt kell mindenkinek megérteni, hogy a panel házak nem tibeti kolostorok. Mindig is áthallatszottak a zajok az összes panel lakásban. A fúrás, dugás, zene, minden. Egyetlen igazán jó megoldás a költözés.
De tudni kell, hogy kertes háznál meg a kutya fog ugatni, reggel hatkor láncfűrészel a szomszéd, kukorékol a kakas, berreg a fűnyíró.
Ti még akkor a jobbik csoportba tartoztok, mert ti legalább csitítgatjátok a gyerkőcöket. Nekem felettem laknak olyanok, akiknek szintén 2 gyerekük van, de nemhogy csitítgatnák őket, még ők is velük zajonganak, zuhognak, kiabálnak, nevetgélnek, mintha a játszótéren lennének. És még nekik állt feljebb, amikor szólva lett nekik érte. Én nem is értem, hogy hogyan lehetnek egyesek ilyen nemtörődömök és bunkók, megérdemelnék, hogy éjszaka jó hangosan hallgassam a zenét, hogy ne tudjanak aludni.
A költözés se mindig jön be, hiszen ott meg nagy valószínűséggel másféle problémák lesznek majd, akár panelba mennétek, akár kertes házba.
Bár ha szerencsétek van, akkor kifogtok egy jobb lakóközösséget, dehát sajnos már szinte mindenhol van legalább egy hülye lakó.
Sajnos kevés a csendre intés, drasztikusabban kell rászólni a gyerkőcökre, mert anélkül semmi sem változik látod.
Amúgy borzasztó ám hallgatni az efféle zajongásokat, én csak tudom, ti annyira ezt nem tudjátok átérezni, mivel ti okozzátok, pontosabban a gyerkőcök.
És bizony igaza van a szomszédotoknak, hogy ő ezt nem köteles elviselni, még akkor sem, ha a saját lakásotokban azt csináltok, amit akartok.
Szóval nem igazán lehet igazságot tenni ilyen helyzetben, mert mindkét félnek van igaza.
Felettem gyerekek vannak, kibírhatatlanok, vonyítanak, szaladgálnak, dobog az egész mennyezetem. Persze, ti elintézitek annyival, hogy ilyenek a gyerekek. Ja mondjuk én meg 3 műszakot húzok, jó lenne ha aludhatnék itthon. A gond az, hogy ezek a nyomorékok soha nem viszik a gyereket sétálni, mint valami kutya ami be van zárva ketrecbe.
A szomszéd nem tehet semmit, kit jelent fel, a gyereket? ugyan már. Én tudom jól, már egy ideje új lakást keresek és inkább megyek legfelülre a meleg pusztulatba de ezt a lódobogást ne halljam egész nap... azért jó néhány szülővel el lehetne beszélni, hogy kösse le a gyerkőcöt anélkül, hogy másokat zavar.
Előző válaszolónak:
Fúú ne is mondd, nekem az előző lakóknak egy darabig csak egy gyerekük volt, az rohangált, dübörgött, ordított szinte szó szerint, valami golyókat gurítgatott, dobált, zuhogott rendszeresen, aztán született egy másik gyerekük, na az meg sírt, óbégatott, pfff... :/
Örültem, amikor végre elköltöztek, erre egy másik 2 gyerekes család jött a helyükre, azok is dobognak, zuhognak, rohangálnak, borzalom tényleg. :/
Igaz aztán különmentek a szülők, de 3-an itt maradtak továbbra is.
Én is költöznék, ha tudnék valahová, igaz nekem amúgy is kicsi ez a lakás, nem is értem, hogy ezek 3-an, 4-en hogy férnek el egy ilyen kis lakásban...
sajnos nem sokat tehetünk, vagy hangszigeteljük a lakást, bár gondolom az nem két fillérbe kerül, vagy elköltözünk, ha tudunk.
Hát vagy maradunk, és tűrünk, bosszankodunk nap mint nap. :/
Szólni se nagyon érdemes nekik, mert sokszor még nekik áll feljebb, hogy a saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak. :/
Ja és mit is várunk a gyerekektől, ha a szüleik is hülyék?!
Felnőtt fejjel nem gondolnak arra, hogy esetleg zavarhatja a többi lakót ez a sok zuhogás... :/
Egy városi társasház nem egyenlő a csend és nyugalom fogalmával. Ezt kellene megérteni a sok kesergőnek. Persze csitísgasd a gyerekeket, én is ezt teszem. De a pici gyerekek akkor is ugrálnak szaladgálnak, visítanak. Az én gyerekeim nagyon elvének. Persze szólunk rájuk. És kinnt is vagyunk velük a levegőn a szabadba. Szaladgálnak ott is eleget. De egész nap nem tudunk kinnt lenni. Mert nekem is van dolgom a háztartással kapcsolatban.
Volt egy időszak mikor felettünk lakott egy másfél éves kisgyermek. Én is mindent halottam. Este tízkor meg fogócskázott az apjával. Sosem szóltunk érte. Szóval a lényeg, hogy aki nem bírja elviseli a zajokat az ne költözzön társasházba. Vagy a legfelső szintre menjen.
9.
A felnőtteknek is "joguk van" tombolni másokat zavarva? Gratula... később neked is ugyanezt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!