Panellakók, akiknek nagyszájú, hangos, zajos szomszédai vannak: hogy bírjátok, mit tesztek ellene?
Nem csak panelnal van ilyen. En ujepitesu tegla tarsashazban is tapasztaltam ilyet, mert ott is vekonyak a falak es a plafon. Az alattad lako bombolteti a zenet, a feletted lako meg egesz nap maszkal de ugy duborogve mint a T-rex a Jurassic Parkban es amikor szolsz nekik, letagadjak.
Ugyan most mar egesz nap zavarasnak minosul (nem csak ejjel) a masik ilyen modon valo zavarasa es penzbuntetessel jar, de ki tudja ezt felmerni? Nem ulhet a lakasodban egesz nap egy hivatalos szemely, aki megfigyeli a zajokat. A tobbi szomszedra sem mindig szamithatsz, mert vagy suket idos emberek, vagy a zajongo lakok haverja, aki nem vall ellenuk.
Amit tenni lehet, a torekedes arra, hogy csaladi hazba kerulhess. Ott is lehet idiota szomszedod, de legalabb nem falszomszed es ha bezarod az ablakokat, akkor nem hallod a szomszed kerti party zajat.
A tarsashaz meg maradjon meg a bunko, onzo rosszindulatu embereknek, menjenek egymas idegeire.
Kerteshazban laktam mar. A legboldogabb idoszakaim voltak. Van vele munka, de ha egyszer minden jol rendbe van teve, akkor sokaig szinte csak a funyiras a feladat. Meg telen a futes, de most mar arra is vannak jo alternativak amik nem is dragak. Megeri kuzdeni egy kerteshazert, meg akkor is, ha evek mulva elerheto cel.
A rendor hivasrol es a szomszeddal veszekedesrol az a velemenyem, hogy elofordulhat, hogy meg rosszabb lesz. Legalabbis ezt tapasztaltam. Ha meg te akarsz artani a masiknak,akkor o lesz az elso, aki betelefonal a rendorsegre, es meg jobban fognak hangoskodni, de akkor mar direkt, mert ezek az embertipusok ilyenek. Ugy gondoljak, hogy nekik mindent szabad, a masiknak semmit sem.
Elköltöztünk. Ukrán vendégmunkások laktak alattunk, sokkal hangosabb életvitellel, mint ahogy mi életünk. Egyszer lementünk szólni, hogy kicsit legyenek kedvesek halkabban... Aztán rájöttünk, hogy ők valószínű zsigerből ilyenek, így nem is értik mi bajunk van.
Alapvetően nem maradt más választásunk, mint menni. Igazából egyébként is költöztünk volna, de az utolsó 1-2 hetet (pont akkor is karácsonyi időszak volt, ráadásul szerintem a fél pereputtyuk náluk lógott két hétig) nagyon megnehezítették.
Más társasházban is áthallatszik a szomszéd, de a régi albinkban (panel) a legnagyobb baj az volt, hogy szerintem a csőáttörések nem voltak rendesen tömítve, illetve a wc-fürdő volt a legdurvább mindig, ahol konkrétan szó szerint érteni lehetett mit beszélgetnek alattunk. Most újszerű lakásban lakunk, itt is van hangosabb szomszéd, de ez amolyan "szűrt zaj", nem tisztán kivehető, így minket sokkal kevésbé zavar. Mondjuk az is hozzátartozik, hogy alapból nem állandóan dorbézoló szomszédaink vannak, viszonylag jól elvagyunk most a szomszédokkal. :)
Persze, a szűrt zaj azért elviselhetőbb.
Igen, a fürdőrészleg a legdurvább. Konkrétan a lakás bármely pontjáról hallani lehet, ha az alsó vagy fölső szomszéd csurgat a WC-n. Bárcsak ez lenne a legkisebb gondunk... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!