Normális az, hogy szóltam a szomszédnak hajnali 5-kor, hogy húzza lennebb a zenét?
Azért kell megkérdezzem, mert vagy én vagyok hülye, vagy itt mindenki.
Sztori: szüleimhez jöttem az ünnepekre. Panelben felső szomszéd olyan szinten kezdte bömböltetni hajnali 5 körül a zenéjét, hogy rezgett a lakás, füldugóval is hangos volt. Ezt máskor is csinálták, de mondjuk csak éjjel 1-2ig, akkor is szólni akartam, de lenyeltem, apám nem engedte, merthogy ez egy panel, ilyen az élet.
Jártam több országban, Svájcban pl.egyes helyeken a budit sem lehet lehúzni este 10 után. Most a szüleimnek nem szóltam, felmegyek, nyomom a csengőt, ajtót nyit a nő, mondom elnézést a zavarásért de ...az volt a válasza hogy sajnálja de most karácsony van. Mondom értem de hajnali 5, és nem tudunk aludni. A férje végül lennebb húzta. Visszamegyek, erre apám lebsz, hogy képzelem h.szólok, őt is zavarta de ez van,ez egy panel, most aztán nézhetem, meg fogják rongálni az autónkat, a bicikliket.. Mondom mindennek van egy határa, nekem ez volt az. A biciklimet meg mèg annak idején is leköpték, rongálták, elrontották a váltót, mikor itt laktam, szóval mindegy..
Emlékszem mikor 3 éves körül lehettem, azért jött fel az alsószomszéd, mert napközben futkorásztam a lakásban..
Annyit hozzá kell tegyek, hogy ez Erdélyben van, a felsőszomszédok peig románok. Most nem tudom mivel teszek rosszabbat a szüleimnek, azzal, hogy szóltam, és a szomszédok észreveszik, h.nem vagyunk lábtörlők, vagy most hatalmas bosszút fognak állni?
Komolyan eldobom az agyam. Mi a véleményetek?
22:00-08:00(hétvégén 9)-ig csendháborításnak minősül.
Ezt általában rendőrrel szokták megoldani, tehát te még tök rendes is voltál.
Köszönöm a megnyugtató válaszokat. Azóta olyan kussban vannak, amilyent még nem pipáltam:) Apám helyett én kellett legyek a férfi a házban.
Svűjcban valóban vannak egyes helyek, ahol nem lehet tusolni, wc-t lehúzni 10 után. A boltokban lehet kapni vmi wc illatosítót, amit ilyenkor bele kell dobni, hogy reggelig ne bűzölögjön.. szerintem ez azért túlzás, de az tény, hogy kicsit más szint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!