Panellakók, akiknek nagyszájú, hangos, zajos szomszédai vannak: hogy bírjátok, mit tesztek ellene?
Már ha ezt szerencsének lehet nevezni...
Épp elég troll van már ezen az oldalon, úgyhogy nem lett volna rá szükség... ;)
Magyarországon miért nincs olyan mint Amerikában?
Ott vannak olyan lakonegyed ek ahol például csak 50 év feletti emberek élhetnek, akik vállalják, hogy nem zajonganak, nem bömböletik a zenét nem túráztatnak motort, nem tartanak ugatós kutyák, és más zajos állatokat. Én sem bírom már a körülöttem lévők állandó zaját, füstjét. És itt a hatóságok semmilyen módon nem védik meg az embereket a szomszédjaiktól. Tényleg csak a költözés marad, de egyáltalán nincsen rá semmi garancia, hogy ott jobb lesz. Az ilyen állandó kényszer költöztetésekből meg milliárdosokká vállnak az ügyvédek, ők bezzeg kastélyba költözhetnek a pénzünkből.
Amikor velem bunkó volt a szomszéd és hangoskodott, én akkor nagyon bevadultam és visszaadtam neki hagy élvezze egy kicsit. Dübörgő hard techno éjjel nappal az ö fala felé irányítva, kopogtam vettem a falat, "véletlenül", este 10kor álltam neki klopfolni a fala mellett, jó hangosan telefonáltam aztán végül láss csodát abbahagyta .
Ha alsó szomszédrol van szó, akkor odavagtam a porszívót, mondjuk éjszaka vagy hajnalban, klumpaba jártam vagy tűsarkúban, de a padló felé irányított hangfal is hatásos. Utána kuss volt.
Viszont legutóbb egy vékony betonfalu újépítésű lakásban laktam, értelmiségi környékén ott milyen érdekes meg tudtuk oldani hogy ne zavarjuk egymást, megbeszéltük ha éppen kicsit hangosabban fogom nézni a hazimozit.
A társasház mint koncepció figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy az embereknek szükségük van külön élettérre és bizonyos távolságra egymástól. Az emberek toleranciaszintje nagyon különbözik. Mindenki más mértékben képes elviselni mások közelségét. Valaki mindent elvisel, valaki nem sokat. Ezt kellene elfogadni és így állni másokhoz.
Megoldásnak tűnik, ha valaki nem bírja és elköltözik, de nem mindenki teheti meg és lehet, hogy ahová költözni tud az is egy másik társasház. Vidékre különálló saját házba költözni sokba kerül mert hiába olcsóbb a falusi ház ha rá kell költeni még legalább kétszer, háromszor a vételárát és messsze van a városi munkahelytől és minden mástól. Sok olyan hirdetéssel találkozok mostanában, hogy falusi idős ember elcseréné a házát városi társasházi lakásra, mert a korszerűtlen vidéki házát már nem bírja fenntartani és messze is van, a bolt, az orvosi rendelő, a posta is végleg bezár. Társasházban élni sokkal olcsóbb és közel van mindenhez, csak hát el kell viselni, hogy a szomszédok 20-30 centiméter falvastagságnyira vannak.
Mindennek vannak előnyei és hátrányai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!