Mennyire tollerálnátok ezt,és mit tennétek?
Nővéremmel és a párjával lakók egy kis garzonba.Volt lehetőség itt dolgoznom,de velük együtt élni borzasztó.
Bent cigiznek a lakásba alig kapok levegőt,a nővérem barátja fent van hajnalig úgy játszik gépen hogy közben néha felordit,nem tudok aludni.
A munkahelyen ráadásul a főnök hol azt mondja bejelent,hol nem.Ott dolgoznék ahol nővérem,de őt ott teljesen kihasználják.
Elköltözni nem tudok,mert lakás nincs jelenleg és már több,mint egy hónapja itt vagyok.
Nem tudom ezeket velük megbeszélni mert meg volt mondta hogy én lakok itt,nekem kell alkalmazkodnom..otthonrol azért jöttem el,mert Magyarországon úgy érzem nem a legfényesebb a helyzet és reményekkel tele jöttem ide ki,félre raktam lakásra is,mármint albérletre,de nincs.
Nem tudom mit tegyek.Ti mit tennétek?
Nyelvet tudsz, képes vagy magadtól boldogulni? Ha nem, akkor vagy keresel másik "közvetítőt", vagy minimum nyelvet tanulsz, vagy marad a magyar valóság.
A nővérédéktől le kéne lépni, mert nemhogy nem segítenek semmit, még a mélybe is rántanak. Egy értelmes helyet nem voltak képesek találni ők sem, úgy használják ki őket ahogy akarják.
Ha nem tudsz félretenni és elmenni, akkor megint marad az, hogy visszajössz és gyűjtesz, vagy nézel valami nagyon olcsó putrit. De gondolom normálisan pénzt se kapsz, szóval inkább az előzőt kéne.
Nem olvastam el.
Jogos, amit irtam igy hulyeség.
Keress lakast.
Nem tudom a nyelvet egyáltalán,és nehéz így 20 évesen elindulni,úgy,hogy aki tudna az se segít..
Édesanyámmal és a férjével laktam otthon,közben egy szakmát csinálok épp de azt jelenleg ott hagytam.Kapok otthon ösztöndíjat.
Csak már tényleg nem tudom mit kéne.
Mindenki azzal jön,hogy feladom
Igy családon belül.
Mindig azt érzem hogy gyengének tartanak amikor a nagy világba eljöttem.
Mindent ott hagyva dolgozni ide ki
Rengeteg helyen dolgoztam már eddig is,de mostani helyzetre való tekintettel úgy gondoltam a sulit nem érdemes igy befejezni.
Jól kijovok édesanyámmal,de nem akartam már tőle fuggni.
A fel életem ott hagytam csak azért mert nővérem azt mondta itt kint a munka szuper
Szuper lenne,ha lenne benne korrektség.
És ez az,ami hiányzik.
Nehezen találok olyan állást itt,ahová nem kell nyelv.
Lakás se a legolcsóbb.
Ragaszkodnak hozzá ráadásul hogy maradnak állandóan befolyásolnak ők is,és mindenki.
"Ragaszkodnak hozzá ráadásul hogy maradnak"
Hogyne ragaszkodnának hozzá, hogy maradnak, ha egyszer ott van a munkahelyük. Nem is értem, ez neked miért probléma, hiszen nem vagytok összekötve. Ha neked nem jött be Ausztriában a meló, cuccolj haza, és tanulj meg németül, aztán próbáld újra. Ehhez nem kell se a nővéred, se a párja.
Még csak 20 éves vagy és Ausztria nagyon jó hely pénzkeresés szempontjából, bár a magyarokat lenézik, ők az "auslanderek". Én vendéglátóznék a helyedben, hidd el, seperc alatt el tudsz költözni onnan. Ragaszkodnak hozzá, hogy maradj? Ez a te életed, (és jövőd) vagy az övék? :)
Unokatesóm úgy ment ki 21 évesen, hogy egy mondatott tudod németül, annyit, hogy "mindjárt jön a kollégám". Most már saját tehermentes lakása van és egy közös a párjával. Igaz, dolgozik, mint a güzü.
Te nagyon kis bizonytalannak tűnsz, de nem szabad annak lenni, mert így mindig mások akarától függsz majd. A főnököd bejelenteni nem fog, hagyd ott, vagy fizessen rendesen.
Keresd a lehetőségeket szenvedélyesen, tartsd nyitva a szemed és ne kenődj el, mert az első pár hónap/év mindenkinek kemény. De jó helyen vagy és fiatal vagy, előtted a világ. Hajrá!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!