Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » A panel a lusta embereknek való?

A panel a lusta embereknek való?

Figyelt kérdés
Nagypapám szerint a szorgalmas emberek kertes házban laknak, kertészkednek, szüretelnek, rendben tartják az udvarukat, stb. Tény, hogy a ház körül mindig van több munka, panelban meg délután hazamész és leülsz a gép elé, nézed a tv-t, olvasol, stb.

2022. jún. 6. 20:10
1 2 3 4 5
 31/45 anonim ***** válasza:
7%

26 Hagyjad őket, jó nekik a 2 szobás putri, vagy csak irigyek azt csak az egojuk miatt istenítik a panelt.

Ma a medencémben fogom nézni a meccset 3 nő társaságában, közben martinit iszunk, majd elnézünk egy top étterembe, majd buli, élvezem az életet. Hol lehet ilyeneket panelban csinálni, 2 szobás lyukban

2022. jún. 7. 15:59
 32/45 anonim ***** válasza:
100%

31-es

Álmodik a nyomor...

2022. jún. 7. 16:38
 33/45 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van olyan ismerősöm, aki gyerekkorában kertesben lakott és utálta a kertet. Mindig is mondta, hogy amint megteheti elmegy lakásba lakni. Aztán vett egy lakást és azt mondja imádja. Pedig megtehetné, hogy kertes házat vegyen, egyszerűen nincs rá igénye. Neki az a hihetetlen, hogy én nem tudnék lakásban lakni, nekem meg az, hogy ő nem tudna kertesben.

Nem vagyunk egyformák.

2022. jún. 7. 16:52
 34/45 anonim ***** válasza:
34%

Én nem nézek le senkit, azt is megértem valamilyen szinten, hogy sértődöttségből védik magukat a panelesek, de azért ne kelljen már úgy föltüntetni a dolgot mintha azért élne ott a nagyrészük mert így akarja. Dehogy azért! Azért mert nem telik jobbra!

Elvétve akad egy-kettő aki igen nem akar kertet gondozni na de a többi csak sallang.

Ugyan ki akarja a szomszéd szarását, wc lehuzigálását, gyerekei ordítozását, falfúrását, tv-jét önként és dalolva hallgatni?

2022. jún. 7. 18:03
 35/45 anonim ***** válasza:
61%

" Dehogy azért! Azért mert nem telik jobbra!"

Csak mantrázátok ezt ökörséget, aminek kb. annyi igazsága van mintha azt mondanátok hogy a szőke nők buták.

Panel és panel között is hatalmas különbségek vannak, mint ahogy a lakóik sem egyformák.

Nyilván van ilyen és van olyan is, de ma egy normális panel áráért szuper házat lehet venni vidéken, így aki panelt vesz az nyilván nem kertes házat akar. Az én 72 nm-es, 1+2fél szobás, étkezős, két wc-s lakásom most kb. 1 hét alatt menne el olyan 60 milláért, de eszembe sem, jut eladni és házat venni pedig még maradna pénzem is bőségesen.

"Ugyan ki akarja a szomszéd szarását, wc lehuzigálását, gyerekei ordítozását, falfúrását, tv-jét önként és dalolva hallgatni?"

És ki akar a szomszéd fűnyírójára, flexére, traktorára, kutyáinak csaholására ébredni, favágását hallgatni, trágyaszagot szagolni, hessegetni a legyeket, szúnyogokat, ingázni a munkahelyre, boltba, orvoshoz...? Vidéken is van zajos szomszéd.

Ráadásul a kérdésben a "panel" kifejezés - a kontextus alapján - nem csak a kifejezett panellakásokat jelenti, hanem a társasházi, városi lakásokat. Hidd el, az én 30 centis téglafalamon semmilyen zaj nem jön egyik szomszédtól sem, és az utcáról sem, mivel zárt udvarra néz az összes ablakom.

Mindegyik lakhatási típusnak van előnye és hátránya, ki- ki válassza a maga igényének megfelelőt! De felesleges és buta dolog ez alapján ítélkezni ismeretlen emberek felett.

2022. jún. 7. 18:42
 36/45 anonim ***** válasza:
29%

"És ki akar a szomszéd fűnyírójára, flexére, traktorára, kutyáinak csaholására ébredni, favágását hallgatni, trágyaszagot szagolni, hessegetni a legyeket, szúnyogokat, ingázni a munkahelyre, boltba, orvoshoz...? "

Inkább azt hallgatom mint öregemberek-asszonyok fingását, szappanoperáját, meg a fos csobbanását a wc-be és annak lehúzását. (De ha más füleinek ez a adja a zenét akkor jó.)

Elnézést ha alpári vagyok de ez az igazság.

Én elhiszem, hogy a te téglafalad maga a menyország és szeretsz ott élni, és nem egy tipikus sablonborzadályban élsz, de akkor te a szerencsés kisebbség vagy.

De ha még a zaj nem is hallatszik át, akkor is horrorisztikus az egész, hogy az emberek egy nagy betonrettenetben egymás hegyén-hátán egymás hátsójában élnek.

Egyik idióta kigyújtja a lakását és kapa mindenkiének.

Oké, hogy vannak jobb fajták is, és, hogy némelyik árából vidéken házat lehet venni, de az nem fog kárpótolni a többi hátránya miatt.

Szerintem itt amúgy is a lakótelepi penelekről van szó inkább, amik többnyire a külvárosokban vannak nem a belvárosban, legalábbis Budapesten, azok meg olcsóbbak mint a belvárosi régi körfolyosós lakások, azok meg már nem panelek, tehát nem tartozik ide.

Lehet, hogy valaki nem is kívánkozik a panelből el, nem akar kertes házat, de egy jobb lakást már nem hiszem, hogy nem.

Mindenki maga dönti el, hol jó neki, de a 80%-a a penellakóknak nem hinném, hogy annyira nagyon isteníti.

Ez a szőke nős dolog elég rossz hasonlat.

2022. jún. 7. 19:30
 37/45 anonim ***** válasza:
17%
Panellakó korszakot nem szerettem. Zajra ébredtem, hallottam az öregasszonyok veszekedését, kötekedtek hogy én vagyok a "soros", takarítsak a lépcsőházban, mikor kiléptem a lépcsőházban megcsapott a tipik panelbűz, majd az utcán a szennyezett levegő, és még sorolhatnám. Amióta kertes házban lakok, gyönyörű külvárosi részben azóta nincsenek ilyenek. Virágok illatát érzem egyfolytában, gyönyörű kilátás, enyém az egész ház, a telek, minden. Sokkal kényelmesebben is elférek, nagyobb a há nyilván mint egy panellakás. Akárki akármit mond, sokkal több pozitív pontja van családiban élni mint panelban, árak se véletlen nagyobbak. Az hogy arra fogjátok hogy lusták vagyok dolgozni a kertben legnagyobb butaság a családi ház ellen, szomszéd megcsinál nekem mindent egy kis pénzért, magyarán semmi munka nincs a kertben.
2022. jún. 7. 19:37
 38/45 anonim ***** válasza:
22%

Meg a másik dolog, hogy a panlellakások múltja sem az arisztokráciához nyúlik vissza, hanem pont, hogy a munkásréteghez, a gyári, üzemi dolgozókhoz például, tehát nem hiába "mantrázzuk az ökörséget" van alapja.

Ugyanaz a sablon, egyforma méretű, stílusú lakások mindenkinek. Kocka, szocreál mindenki egyenlő alapon.

Lehet ám csinosítgatni meg kifesteni szépen, de a panel az panel marad, szarból nem lehet várat építeni. Ahhoz le kéne dózeroltatni az egészet és újra felhúzni.

2022. jún. 7. 19:39
 39/45 anonim ***** válasza:
71%

"Meg a másik dolog, hogy a panlellakások múltja sem az arisztokráciához nyúlik vissza, hanem pont, hogy a munkásréteghez, a gyári, üzemi dolgozókhoz például, "

Ja, mert a zsebkendőnyi telkeken lévő vidéki házak az arisztokráciához nyúlnak vissza, nem a nincstelen jobbágyokhoz a döngölt földpadlóval és sárból tapasztott falakkal.

Mi a gond a munkásokkal?

De a mai kertes házak 90%-a sem az arisztokráciáé.

"Ugyanaz a sablon, egyforma méretű, stílusú lakások mindenkinek. Kocka, szocreál mindenki egyenlő alapon."

És azzal mi is a baj? Te nem ugyanolyan autóban ülsz mint amilyen sok tízezer/ százezer/ millió másik ember? Kit érdekel hogy a szomszéd lakás ( alapja) ugyanolyan mint az enyém, ha én az enyémben jól érzem magam?

2022. jún. 7. 20:35
 40/45 anonim ***** válasza:
26%

"És azzal mi is a baj? "

Semmi, csak annyi, hogy csóróknak lett felhúzva, kitörési lehetőségek nélkül, kis egyencellácskák kevés pénzből, gyorsan szar minőségben.

És ti ezt próbáljátok meg álom otthonként eladni.

De ha számodra olyan fasza akkor meg mit pattogsz itt?

2022. jún. 7. 20:42
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!