Melyikben jobb lakni? Panel lakásban vagy földszinti udvari lakásban?
Több tényezőn múlik.
- mik a lakó szokásai, egyénisége, stb. (szereti-e a kertet, vagy ki nem állja, akar-e, tud-e a házzal foglalkozni, vagy inkább egy közös képviselőre , gondnokra, takarítóra, stb. bízná)
- mikori építésű a ház, mert a régiekben jellemzően ólomból vannak a vízvezetékek, emiatt magas az ivóvíz ólomtartalma, ami nagyon egészségtelen, ivásra főzésre nem alkalmas.
Panelházakban kevésbé jellemző ez, pláne az újépítésűekre.
hol van ez a földszíntes, és hányadikon a panelban? Csak mert a levegő tisztasága szempontjából nagyon nem mindegy. A tizedik emeleten tisztább a levegő, mint a földszinten, de nyilván más a helyzet a 8 keres földszintessel, és más a külvárosival.
Ja meg az se mindegy, hogy társasudvari, vagy egyedi udvari, csak mert baromira nem díjazom, ha belátnak a lakásba.
Én pl. panelban élek a 20. kerületben, nagy terek vannak körülöttünk, tehát egyik ablakunkra se látni minimum 100 méterről be, így nem kell lámpafénynél se függönyözni. Utcáról meg csak a plafont látni, az meg nyilván nem számít.
Az ivóvíz jó, nem olmos.
A levegő viszonylag jó
Kényelmes, hogy nem nekem kell csinálni egy csomó mindent, de ennek meg is van az ára.
Szar, hogy a közös képviselőben nem lehet nagyon megbízni, és kb. leválthatatlan a sok hülye lakótárs miatt.
Zaj, stb. nem zavar, de vannak a panelban olyanok, akiket rossz szomszédokat fognak ki, ill. hiperérzékenyek.
A legfelső emelet pont nem a legjobb általában egy panel esetében:
- ha beázik a tető, mindjárt te szívsz
- télen hidegebb a lakás
- nyáron melegebb a lakás
Szerintem a legfelső alatti emelet a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!