24 évesen szülőkkel lakni?
Most töltöttem a 24-et. A szüleimmel lakom, dolgozok, 8 hónapja lett vége a kapcsolatomnak tehát nincs párom.
Ez gáz hogy a szüleimmel élek?
24/f
20
na jó.. azért ennyire ne radikalizálódjunk. oigazaból a mai viszonyok közt 2 megoldás van:
1, szülő vesz egy lakást a gyereknek (és azért sokan megteszik pl diplomaosztóra, stb stb), és onnantól övé minden felelősség. elvégre kire költsön a szülő, ha nem a gyerekére?
(nyilván ennek is vannak végletei, volt olyan osztálytárs, aki érettségire BMW-t kapott apukától, na de ők egy budai újgazdag család voltak, nyilván nem ez a jellemző. a lakás egy középosztálybelitől is teljesen reális útra indítása a gyereküknek)
2, ha az első nem működik, ketten összeállva már fenntartható egy lakás. na persze nem 2x minimálbérre gondolok, de 2x középkategóriás fizetésnél igen, igaz így nem lehet félretenni, ez tény.
3, ha mégis maradsz, nem, nem gáz, sokkal több múlik a személyiségeden. mennyire maradsz anyuka kicsi fia vagy mennyire tényleg csak az anyagiak miatti kényszer miatt maradsz, de egyébként van önálló életed.
22
igen, egyetértek, és tegyük hozzá, ehhez lehet akár tök jó fizetése is valakinek, akkor is elmegy. és ez még emelkedni fog, ahogy romlik a forint. bár ígérnek némi visszaesést, mert megszűnik sok állami támogatás lassan, de ezt a visszaesést az infláció bőven felülmúlja, azaz végeredményben mégis emelkedni fognak továbbra is az árak.
egy kb 10-12%-os visszaesés várható a CSOK és társai megszűnésével, viszont szintén várható egy kb 40%-os infláció. ezt összeadva, kb 30%-os lassú emelkedés várahtó sztem.
na de pont ezért írtam, h nincs abban semmi kivetnivaló, ha a gyerek kap egy lakást a szülőktől. nem ettől lesz lusta és "trehány libsi" meg éppen amit akarnak egyesek, hanem az életmódtól. ha adott egy normális család, ahol nem voltak nagyobb botrányok, válás, pénzügyi nehézségek, akkor a gyerek 20-25 éves korára igenis össze szokták gyűjteni a pénzt egy lakásra.
sztem a mai viszonyok közt különösen nagyon jó megoldás az élet kezdéséhez.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!