Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ingáznál 40 km-t egy családi...

Ingáznál 40 km-t egy családi ház kedvéért?

Figyelt kérdés

Jelenleg két lehetőségünk van: vagy egy lakás megyeszékhelyen, ahol dolgozunk vagy egy szép családi ház 20 km-rel odébb, de akkor minden nap összesen 40 km-t kellene utazni.

Általában tudnánk egy autóval bejárni a munkahelyre párommal, de nem minden nap. Az út egyébként jó, nem szokott nagy forgalom lenni, kb 20-25 perc alatt otthon lennénk.

Mit gondoltok? Ti bevállalnátok ennyi igazást a családi házért cserében?

2021. szept. 28. 08:31
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálam nem a távolság, hanem a menetidő számít. Győr bevezető útjain reggel 7-8 óra között befelé, délután 4-5 óra között kifelé olyan forgalmi dugók vannak, amelyeket nem vállalnék be évtizedeken át. Tehát vagy olyan helyre költöznék, ahol ki lehet kerülni a dugókat (elképzelni sem tudom, merre lehet ilyen Győr agglomerációjában), vagy csak akkor költöznék, ha belátható időn belül változna az életem: 5-10 éven belül nyugdíjba mennék, vagy várhatóan saját vállalkozásba kezdenék és nem lennék időhöz kötve.

De ahogy olvasom, nálatok ez nem lenne gond: 20-25 perc autózás nagyon príma, tehát ha csak ezt nézem, könnyedén vállalható.

A másik: ilyen élet mellett kell a két autó!!!

Persze, napi szinten lehet egyet használni, de a másik mindig kell vésztartaléknak, különben meg lesztek lőve, ha csak 1-2 napig is szerelőnél lesz az autótok. Ez különösen igaz lesz akkor, amikor már gyerekek lesznek és óvodába, iskolába kell vinni őket, majd délután rohanni értük.

Ha már itt tartunk, természetesen meg kell nézni, van-e abban a faluban óvoda, iskola. Végig kell gondolni, hogy mi a jobb: behordani a gyerekeket a városba, vagy munka előtt kapkodni, hogy időben lerakd a gyereket és indulhass a városba dolgozni, munka után kapkodni, hogy odaérj a gyerekért. Egy ismerősöm hasonló távolságra lakik Győrtől, AUDI-ban dolgoznak a feleségével együtt, és elmondta, hogy a gyereke reggel mindig az első az óvodában, délután meg az utolsó (ui. abban a faluban járnak óvodába). És azért ez nem jó érzés.

Nézni kell még a tömegközlekedést, hogyha nagyobb a gyerek, be tud-e normálisan járni a városba iskolába.

És ezzel szemben nézni kell, hogy a városi lakáshoz tartozik-e saját udvar, ahová ki lehet ülni, az udvarban egy minimál játszótér, ahol hintázhat, homokozhat a gyerek. Milyen a lakóközösség, mennyire csendes környék stb. stb.

Nagyon igaza van azoknak, akik felhívták a figyelmet arra, hogy a családi ház mindig ad feladatot. Míg a lakásban lakó hétvégén kitakarít, megfőz, és mehet kirándulni, strandolni, addig a családi háznál akár egész hétvégét végig lehet dolgozni a rekkenő hőségben. :-)

Szóval a kérdés nem fekete-fehér!

Ezer szempontot kell mérlegelni, és magatokat is jól ismerni!

2021. szept. 28. 09:23
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Napi 40km nem sok.
2021. szept. 28. 09:23
 13/24 anonim ***** válasza:
79%

10 és mi az a valami amit mindennap kell csinálni? Mármint adódnak helyzetek ez tény, de fél óra alatt ott is vagy ha kell ha 20 km.

Városból is mindenki elutazik hétvégén pedig elvileg ott mindenvan.

2021. szept. 28. 09:29
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

"Városból is mindenki elutazik hétvégén pedig elvileg ott mindenvan."

Igaz, csak éppen pihenni, nem bevásárolni, ügyeket intézni, háziorvoshoz, szórakozni... és itt nem a hétvégi kiruccanásról van szó, hanem arról ha pld. éjjel belázasodik a gyerek, és kell neki orvos, gyógyszertár. Vagy ha tönkremegy valami, ha esetleg épp a kocsi romlik el, ha nincs kedvem főzni, hanem elmennék egy étterembe, esetleg otthonra rendelnék valami.

2021. szept. 28. 09:34
 15/24 anonim ***** válasza:
69%
Én nem akarnék kiköltözni a városból. Minden nap autózni minden nap esély a balesetre. Ha elromlik az autó, lehet ülni a távolsági meg aztán a helyi buszra. Azzal a menetidő duplázódik,plusz menetrendhez köt. Nem csak dolgozni kell bejárni,hanem csomó dolog miatt, pl nagy bevásárlásra, orvoshoz, állatorvoshoz, szórakozni pl mozi,színház. A barátok nem fognak kijárni hosszútávon, főleg ha nincs kocsijuk, szóval nektek kell bejárni hozzájuk is.
2021. szept. 28. 09:57
 16/24 anonim ***** válasza:
93%

Én falun lakom, mióta van gyerekünk mindig van itthon lázcsillapító meg elsősegély cuccok, ügyeket nagyrészt online intézunk s mivel a városban dolgozunk ott elintezzuk a bevásárlást hazafelé. Egyedül kaját nem szállítanak házhoz ez néha rossz, de ez a hátrány egyelőre nem okoz nagy problémát.

Na igazából a lényeg hogy mindenkinek mások a prioritasok és mást tart felaldozhatonak és kenyelmesnek.

2021. szept. 28. 10:07
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan nem, nagyon nem bírom az ingázást. De ezt nektek kell tudni, hogy mit hogy bírtok.
2021. szept. 28. 10:32
 18/24 Morzsi007 ***** válasza:
100%
A kérdező nem írta, hogy kis faluba költöznének, ahol “nincs semmi” egy városhoz képest. Családi ház van városokban is.
2021. szept. 28. 10:36
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Ha lenne autóm és valóban csak 40 km-ről van szó naponta akkor családi ház. Annak idején iskolába is ingáztam ennyit naponta szóval ez nem oszt nem szoroz. És mindig is a családi házakhoz vonzódtam.
2021. szept. 28. 11:26
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Napi 40 km semmi, ingázásnak is alig nevezném. Ennél több ideig tartott Pesten belül tömegközlekedni amikor ott éltem.
2021. szept. 28. 11:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!