Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Zavarna, ha a lakótársatok...

Zavarna, ha a lakótársatok barátai néha ott aludnának?

Figyelt kérdés
Jó lenne, ha alkalmanként ott aludhatnának a barátaim nálam az albérletben, ha éppen olyan programunk van (tehát nem kellene nagyon korán vagy későn még órákat vonatozniuk vagy akkor egymás után több napot is együtt tudnánk tölteni). Két főről van szó és a nappaliban tudnának aludni a kanapén. Nem rendszeresen, de max. ilyen havi egy-két alkalomról lenne szó főként hétvégeken, ha tényleg szervezünk magunknak valami programot, kirándulást, ilyesmit. Mindenképpen megkérdezném a lakótársamtól, de nem ismerem őt, egyáltalán nem szoktunk beszélni egymással (egy szót sem, semmit) stb. és így gondoltam előbb kiírok erről egy kérdést, hogy kinek mi a véleménye.
2021. szept. 23. 10:02
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:
Valószínűleg ő is otthon lenne, hiszen napközben vannak órái, megy ide-oda stb., de éjjel nyilván ott alszik az albérletben. Magyarul, ha a barátaim átjönnek és ott is alszanak, akkor mindenképpen találkoznának egymással. Valamint ahogyan más is írja, ő is ott lakik, ott vannak a cuccai stb., nyilván szeretne tudni róla, hogy két számára ismeretlen ember ott fog tartózkodni.
2021. szept. 23. 11:30
 12/29 anonim ***** válasza:
27%
Máshová költöznék, ha a bérlőtársam másokat is altatna ott az egy szerelmén kívül.
2021. szept. 23. 11:33
 13/29 anonim ***** válasza:
43%
Lenne, aki végleg állandóan ott aludna nálad, mert "szabad". Aki koleszos életet akar élni, annak nem számít talán, de ebből sokszemélyes ott lakás fog kialakulni, a költségeket meg csak ti ketten viselitek, a közös hűtőből is kieszik az éhes ott alvók a te kajádat is, ha becsípve hazaesnek a szórakozásból. Meg hallgathatod a részeg viháncolásukat. Rajtuk keresztül kell járnia a bérlőtársadnak, szerintem nagyon gáz, hogy egy idegenre akarod lőcsölni a haverok altatását.
2021. szept. 23. 11:37
 14/29 A kérdező kommentje:

Szerintem tegyünk különbséget aközött, hogy valaki rendszeresen felhordja a barátait/rokonait/párját stb. és huzamosabb ideig ott tartózkodnak és aközött mikor valakinek alkalmanként (a havi egy-két éjjel szerintem az alkalmanként) ott alszik egy-két barátja. Szóval a barátaim nyilván nem fognak dugni a kanapén... A lakótársammal pedig értelemszerűen felezzük a költségeket és nem fogom tudni kiszámolni, hogy pontosan hány ml víz fogyott mikor a barátnőm fogat mos vagy lehúzza maga után a wc-t, de ez talán havi szinten nem jelent akkora költséget, hogy most ebből probléma legyen. A lakótársam kajájához és egyéb saját használatú dolgaihoz semmi közöm nincsen, ilyeneken nem közösködünk egymással, mindenkinek megvan a sajátja, magunknak vesszük stb., a barátaim is értelemszerűen maguknak intéznék vagy az én cuccaimat használnák. Lopni egyikük sem lop, akkor nyilván nem lennének a barátaim és én sem engedném őket a saját lakhelyemre...

Elköltözni ilyen miatt nyilván nem fog (több százezer forintot veszítene, mert nem kapná vissza a kauciót), de nemet nyilván mondhat, ezért is teszem fel a kérdést, hogy ki mit gondol erről. Engem fordított esetben egyáltalán nem zavarna, de lehet erről más másképp gondolkozik és őt ugye nem ismerem.

2021. szept. 23. 11:38
 15/29 anonim ***** válasza:
96%
Ha még társalogni sem hajlandó veled, akkor kevés esélye van, hogy tetszeni fog neki, hogy számára idegenek fognak véletlenszerűen ott aludni.
2021. szept. 23. 11:40
 16/29 A kérdező kommentje:
Én döntöm el, hogy ki alszik nálam, mikor stb., így nem lesz ebből semmiféle "sokszemélyes ott lakás", ha én ezt nem engedem meg. Valamint a gyerekkori barátaimról van szó, nem random buliban összeszedett akárkikről vagy az utca kövéről felkapart hajléktalanokról, így ismerem őket és nem fognak sem lopni, nem fogják felzabálni a kaját, nem fognak részegen duhajkodni stb., azért ezt tisztázzuk, hogy nem ilyen emberekről van szó. Havi egy-két alkalommal aludnának nálam, ha valami közös programot szervezünk, ennyi.
2021. szept. 23. 11:43
 17/29 anonim ***** válasza:
43%
Nekem nem tetszene. A lakótársad viszont biztos kajálni fogja...
2021. szept. 23. 12:18
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

Én sok emberrel laktam együtt, s én is elég magamnak való vagyok.

Nekem nem lenne ezzel problémám abban az esetben, ha:

-Tudnék róla előre és időben.

-Nem válna napi rendszerré.

-Nem zavarnának a napi életemben.

Tehát mondjuk nem bömbölne a zene éjszaka, miközben például nekem vizsgám van. Magyarul, ha a vendég nem úgy viselkedik, mint ha ott minden őérte lenne.

De az, h teszem azt, elmentek valahová, s hajnalban már nem tudnak hazamenni, nyilván nem lenne gond. De mondjuk hetente házibuli, az már zavarna.

2021. szept. 23. 12:36
 19/29 A kérdező kommentje:
Nem házibuli, zene bömböltetés stb., hanem egy előtt/után program után este feljön és ott alszik, ennyi.
2021. szept. 23. 12:39
 20/29 anonim ***** válasza:
97%

Akkor nyilván meg lett válaszolva, ugye...

Nincs más hátra, mint beszélni vele...

2021. szept. 23. 12:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!