Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, ha tartok a...

Mit tegyek, ha tartok a lakótársamtól?

Figyelt kérdés
A múlt héten költöztünk be az albérletünkbe, a lakótársammal is akkor találkoztam először, nem ismertük egymást korábbról. Csak ilyen alap infókat tudok róla, mint pl. hogy hívják, hány éves vagy hol lakik, mert nem is nagyon beszéltünk egymással azóta. Az első napon megbeszéltük a pénzügyeket, mi hol van a lakásban stb., és ennyi, azóta semmi. Keveset is találkoztunk azóta, de a lakásban is inkább csak a saját szobájában van és nem nagyon jön ki. Valamint rögtön az elején adódott is egy kis probléma (kiderült nem működik valami a lakásban és sajnos beletelik egy kis időbe, mire meg tudják javítani), amin ő nagyon felkapta a vizet, kiabált, duzzogott, követelőzött, pofákat vágott, nem is írt vissza stb. Nekem ez nem volt túl szimpatikus, sőt, nem is igazán értettem a reakcióját és azért megrémisztett. Azóta van bennem egy ilyen rossz érzés, hogy vajon akkor mindenre így fog majd reagálni, ha valami nem úgy történik, ahogyan ő várja vagy esetleg ha valami konfliktus lesz köztünk, akkor majd vajon azt is így akarja elrendezni... Én egyáltalán nem ilyen típus vagyok, hanem inkább pont ellenkezőleg, ezért is nem tudom ezt hová tenni és ezért is tartok tőle. Plusz ő eleve egy határozottabb, keményebb, magabiztosabb stb. típus, mint én és idősebb is nálam pár évvel. Úgyhogy most van bennem egy ilyen rossz érzés, hogy mi van ha valami "rosszat" csinálok és berág rám valami miatt vagy ilyesmi, picit félek mielőtt találkozom vagy beszélek vele, próbálom kerülni. Tudom, hogy ez hülyeség és próbálom tudatosítani magamban azt is, hogy nekem is ugyanannyi jogom van ott lakni és használni a lakást mint neki, én is azt csinálok amit akarok stb., de közben mégis rosszul érzem magam emiatt.
2021. szept. 8. 17:42
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
94%
Keress másik lakást, nem éri meg az állandó feszültség, ha félsz tőle.
2021. szept. 8. 17:51
 2/22 anonim ***** válasza:
84%

offos

rakd ki vagy menj el

2021. szept. 8. 17:53
 3/22 A kérdező kommentje:
A szerződés miatt mindketten maradunk még min. 1 évig, legalábbis én biztosan.
2021. szept. 8. 18:00
 4/22 anonim ***** válasza:
53%

hát grat akkor

elég hosszú lesz xd

2021. szept. 8. 18:01
 5/22 anonim ***** válasza:
34%
Ilyen szerződést nem írunk alá.
2021. szept. 8. 18:27
 6/22 anonim ***** válasza:
85%
Milyen veszteség érne, hogyha bontanád a szerződést? Én nem húznék le egy évet ilyen körülmények között. Inkább fizetnék egy kisebb összeget, de egy év alatt tönkremennek az idegeid.
2021. szept. 8. 18:30
 7/22 A kérdező kommentje:
Hát aláírjuk vagy sem, én aláírtam mert nekem alapból semmi bajom nem lenne ezzel a szerződéssel. 90%-ban csak határozott idejű (min. 1 éves) szerződésekkel találkoztam, pláne most mert a legtöbben féltek attól, hogy egy újabb hullám esetén ismét beköszönt az online oktatás és majd mindenki azonnal felmondja, kiköltözik. Én eleve hosszabb távra is terveztem, online oktatás esetén is mindenképpen maradnék az albérletben. A lakás is teljesen jó, jó helyen van, jól felszerelt stb., ár-érték arányban nagyon jó és szerencsém volt, hogy rátaláltam. Valamint egyáltalán örültem neki, hogy egyedül is találtam és ki tudtam venni egy több szobás lakást ahová még kereshettem lakótársat, mert sok tulaj ebbe sem ment volna bele. Ha felmondanám a szerződést, akkor a lakótársamnak is mennie kellene vagy max. akkor a tulaj szerződne vele újra ha akarna (jó persze, ez már az ő dolga, de azt gondolom ez sem lenne fair a részemről), nem kapnám vissza a kauciót (230ezer, ami nekem már a sok pénz kategória) és valószínűleg nem találnék még egy ilyen albérletet csak putrisabbat vagy nagyon drágát. Úgyhogy én ezek miatt nem mondanám fel.
2021. szept. 8. 19:11
 8/22 anonim ***** válasza:
65%

Pontosan. Nem kapja vissza az előleget az biztos ha előbb elmegy ami nem kis összeg szokott lenni. Ez szerződés, nem haveri alapon van ott.

Ha ő neki nincs a tulajjal szerződése és csak te fogadtad be akkor ebből viszont még lehet gond. Ha ő nem fizet de nem is koltözik attól neked még kell helyette. Pont volt itt ilyen kérdés, ahol a kérdező úgy döntött hogy inkább elmegy bár ő meg tudta beszélni a tulajjal hogy előbb menjen. Remélem ilyen gondod nem lesz és csak simán egy mogorva lakótársad fogtál ki. Egyelőre azért ne paraztasd magad mert attól hogy kiabál az nem azt jelenti higy bántanak is valakit. Meg jobb is ha elvan a gépével a szobában.

Nem értettem pontosan hogy veled kiabált vagy a tulajjal, vagy mindkettőtöknek de nem kell egyből arra gondolni hogy pl bántani fog.

Szerintem alapból abból kellene kiindulnk hogy nem mindenki szeret barátkozni a lakótársakkal, ezt el kell fogadni. Amúgy ez nem mindig rossz dog.

2021. szept. 8. 19:33
 9/22 A kérdező kommentje:

Attól nem félek, hogy ne fizetne stb., ebből a szempontból nincsen vele probléma, szó nélkül kifizetett nekem mindent rögtön az első találkozó alkalmával is. Ilyesmin egyáltalán nem problémázott és nem is gondolom, hogy ebből probléma lenne a jövőben.

Velem kiabált, nem a tulajjal. Lehet, hogy ettől még bántani nem fog, de nekem mondjuk ez sem teljesen normális, szerintem ez már nem a "mogorva" kategória. Mogorva az aki picit durcizik, nincs jó kedve, valamiért mérges és így puffog magában stb., aki kiabál, pofákat vág, szitkozódik stb. az nem csak szimplán mogorva. Szerintem, de lehet ezt mások másképp értelmezik.

Egyáltalán nem várnám tőle, hogy barátok legyünk, de azért jó lenne, ha legalább több mindent tudnék róla, beszélnénk legalább alap hétköznapi dolgokról vagy csak szimplán ne így viselkedne velem (gondolok a kiabálásra).

2021. szept. 8. 19:42
 10/22 anonim ***** válasza:
73%
Korotok, nemetek? Csak ketten éltek a lakásban?
2021. szept. 8. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!