Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Mit tegyek, ha tartok a...

Mit tegyek, ha tartok a lakótársamtól?

Figyelt kérdés
A múlt héten költöztünk be az albérletünkbe, a lakótársammal is akkor találkoztam először, nem ismertük egymást korábbról. Csak ilyen alap infókat tudok róla, mint pl. hogy hívják, hány éves vagy hol lakik, mert nem is nagyon beszéltünk egymással azóta. Az első napon megbeszéltük a pénzügyeket, mi hol van a lakásban stb., és ennyi, azóta semmi. Keveset is találkoztunk azóta, de a lakásban is inkább csak a saját szobájában van és nem nagyon jön ki. Valamint rögtön az elején adódott is egy kis probléma (kiderült nem működik valami a lakásban és sajnos beletelik egy kis időbe, mire meg tudják javítani), amin ő nagyon felkapta a vizet, kiabált, duzzogott, követelőzött, pofákat vágott, nem is írt vissza stb. Nekem ez nem volt túl szimpatikus, sőt, nem is igazán értettem a reakcióját és azért megrémisztett. Azóta van bennem egy ilyen rossz érzés, hogy vajon akkor mindenre így fog majd reagálni, ha valami nem úgy történik, ahogyan ő várja vagy esetleg ha valami konfliktus lesz köztünk, akkor majd vajon azt is így akarja elrendezni... Én egyáltalán nem ilyen típus vagyok, hanem inkább pont ellenkezőleg, ezért is nem tudom ezt hová tenni és ezért is tartok tőle. Plusz ő eleve egy határozottabb, keményebb, magabiztosabb stb. típus, mint én és idősebb is nálam pár évvel. Úgyhogy most van bennem egy ilyen rossz érzés, hogy mi van ha valami "rosszat" csinálok és berág rám valami miatt vagy ilyesmi, picit félek mielőtt találkozom vagy beszélek vele, próbálom kerülni. Tudom, hogy ez hülyeség és próbálom tudatosítani magamban azt is, hogy nekem is ugyanannyi jogom van ott lakni és használni a lakást mint neki, én is azt csinálok amit akarok stb., de közben mégis rosszul érzem magam emiatt.
2021. szept. 8. 17:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
29%
Mondd meg neki, hogy nem szeretnél ilyen erőszakos emberrel lakni, keressen magának új helyet.
2021. szept. 8. 20:18
 12/22 anonim ***** válasza:
23%
Beszélgess vele, ismerd meg közelebbről, akkor talán oldódik ez benned.
2021. szept. 8. 20:24
 13/22 anonim ***** válasza:
47%
Ha konfliktus adódik, maradj higgadt. A viselkedése gyerekes. Ezt tudatosítsd benne. Pl. "Nyugodj meg, majd megbeszéljünk, ha lehiggadtál. - Túlreagálod. Szólj, ha felnőttként meg tudjuk beszélni. A cél, hogy megoldjuk a problémát, az, hogy hisztizel, nem segít." stb. Nézz meg pár YouTube videót a toxikus emberekkel való kommunikációról, tanulj be pár sablon mondatot, gyakorolj egy kicsit, pl elképzelsz szituációkat, lejátszod magadban, így magabiztosabb leszel egy konfliktus esetén. Jegyezd meg, hogy egy vitában az a felnőtt, aki higgadt marad, és az irányít, aki kérdez. Ha úgy érzed, hogy felkavar a viselkedése, akkor vonulj el, amíg megnyugszol, neki mondd azt, hogy majd akkor folytatod a beszélgetést, ha képes normálisan kommunikálni. Nem is baj, ha gyakorolsz a lakótársadon, az életben sok toxikus emberrel fog összehozni a sors olyan helyzetekben, amiknek van igazi tétje, pl munkahelyen.
2021. szept. 9. 07:17
 14/22 anonim ***** válasza:
74%

Azért egy alkalom miatt ne kelljen már mindent eldobva menekülnie,kérdező szerintem várd meg hogy hosszabb távon hogy alakul a helyzet lehet stresszes volt a beköltözés miatt vagy rossz passzban volt aznap.De vannak olyan emberek akik műsorból szinte mindig ordibálnak,maradj nyugodt,ne vedd magadra,húzd ki belőle amit akarsz és semmi többet.

De írtad hogy alig találkoztok,azt a pár kötelező sort gyorsan le lehet tudni,én nem kerítenék ekkora medret ennek ha úgy meg jó az albérlet.Semmi garancia nincs arra hogy máshol jobb lenne a helyzet.

2021. szept. 9. 10:53
 15/22 anonim ***** válasza:
0%
Hát ezek szerint, kérdező, nem szándékszol semmin változtatni. Akkor el kell viselned.
2021. szept. 9. 11:53
 16/22 A kérdező kommentje:
Ketten élünk a lakásban, huszonéves lányok vagyunk mindketten. Elküldeni egyelőre biztosan nem küldeném el, hiszen még csak most költöztünk be, azért én is túlzásnak érezném, pláne ilyen indokkal. Viszont nem tudom, hogy javul-e a helyzet… A kérdésben említett alkalmon kívül nem is láttam és nem beszéltem vele (ha otthon is van, bezárkózik a szobába, nem is köszön se semmi mikor jön/megy), nem válaszolt az üzenetemre sem. Úgyhogy nem tudom milyen lesz ez így.
2021. szept. 10. 10:17
 17/22 A kérdező kommentje:
Na most megint felmerült egy megoldandó kérdés, gyakorlatilag csak normálisan meg kellett volna beszélni és akkor nincsen semmi probléma. Erre ő hiszizik, vergődik, megsértődik, ordibál stb. és megint én vagyok a hibás szerinte.... Nem normális.
2021. szept. 17. 18:39
 18/22 anonim ***** válasza:

Ha jól értem ő nem írt alá szerződést a tulajjal hanem te (ezért bármikor elmehet) és neked fizeti a részt amit használ mivel te vetted ki a több szobás lakást.

Talán ezzel lehetne kezdeni valamit. Elmehet ha nem tetszik neki ott és te kereshetsz új lakótársad.

2021. szept. 17. 22:34
 19/22 anonim ***** válasza:
Mi a helyzet, kérdező?
2021. szept. 25. 20:54
 20/22 A kérdező kommentje:
Semmi, változatlan a helyzet. Egész héten talán 2x láttam, akkor is csak egy köszönésre (bár legalább köszönt) és ment is el / a szobájába rögtön ahogyan hazaértem. Nem értem mi baja van velem.
2021. okt. 1. 15:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!