Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Egyedül külföldre? Ti mit...

Egyedül külföldre? Ti mit csinálnátok?

Figyelt kérdés

Évek óta szeretnék külföldre költözni, de sajnos úgy alakult, hogy nem lett felsőfokú végzettségem. Angolul szinte perfektül beszélek és mindennap használom, viszont nincs még nyelvvizsgám.

Úgy érzem, itt nincs jövőm és ez egyre rosszabb. Viszont jelenleg nincs senkim, akivel mehetnék. Ti mit tennétek a helyemben? Mennétek egyedül? Ha igen, hová Európán belül?

28/N

2021. aug. 15. 23:29
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Sokkal jobb ha tudsz beszélni,mintha nyelvvizsgád lenne ,

de beszélni nem tudnál.

Viszont a szakmaiság az nem elhanygolható kérdés.

Érettségivel nem sokra mész kint sem.Én a helyedben elvégeznék

még itthon valami hiányszakmát,ápoló,cukrász,stb..

Jogsi is jó ha van..Utána facen keresnék olyan magyar csoportokat,

akik azon a területen élnek,ahová menni szeretnék,és

ismerkednék,barátkoznék,lehet tudnának melót is szerezni is.

De a tapasztalataik mindenképpen jól jönnek.

2021. aug. 18. 14:21
 12/15 anonim ***** válasza:

hogy mennyire ajánlott, vagy problémás egyedül kiköltözni, az nagyban függ a te képességeidtől, adottságaidtól.

lehet, hogy először érdemes a szomszédos, könnyebben megközelíthető országokban próbálkozni.

a nyelvvizsga senkit nem érdekel, csak az, mennyire megy jól. persze egészen más napi szinten élesben használni, mint az iskola.

egyetem nem felétlenül kell mindenhova. egy rakás féle állásban el tudsz helyezkedni nélküle is. ezek persze nem lesznek annyira kiemelt munkák, de egy csomó helyen akár pincérként is lehet nagyon jól keresni.

ha csak angolul beszélsz, az Európa zömében (Anglián kívül) csak idegen nyelv, nem helyi. sok területen lehet vele boldogulni, de azért nem mindenhol veszik jó néven, ha csak angolul beszélsz és a helyi nyelvet egyáltalán nem beszéled.

de még Angliában is csak a helyi nyelvet beszéled vele. idegen nyelvtudásod nincs, ami többlet érték lehetne számukra a helyi munkaerővel szemben - illetve csak magyarokkal kapcsolatos munkánál rendelkeznél plusszal.

2021. aug. 19. 01:30
 13/15 anonim ***** válasza:

Milyen munkát tudnál vállalni? Mert az nem mindegy...nekem van diplomám és több nyelven beszélek, félretett pénzem is van, így bátran nekivágok egyedül. Irodai munkát diploma nélkül is vállalhatsz, persze azért az adott ország nyelvét minimum kell hozzá tudni, de sok más munkát is vállalhatsz, csak azzal azért legyél tisztában, hogy egyszerű munkával ott sem leszel hű de gazdag. Én egyébként Norvégiába szeretnék menni, vagy Ausztria.

25N

2021. aug. 21. 10:36
 14/15 anonim ***** válasza:

a gazdag relatív fogalom - ahogy az egyszerű munka is. több országban élnek ismerőseim hétköznapibb munkákból, mint felszolgáló, csapos, call centeres. nem jó módban, de kényelmesen élnek és futja nekik luxus költekezésre is (kocsit venni, újabb drága tévé, stb).

ugyanakkor ha alaposabban megnéznék, hogy mire költenek és racionalizálnák, lehet, hogy sokkal jobban tudnának megtakarítani, vagyont képezni, ami megfelelően befektetve önmagában is képes lenne termelni, idővel pedig még jövedelmezőbb módon befektethető.

egyébként minél többet keres és megengedhet magának az ember, annál nagyobbra is szoktak nőni az igényei, vágyai, emiatt egy idő után bármennyit keres, mindenképpen tovább akar költekezni, amihez még jobban kellene keresnie...

2021. aug. 21. 14:16
 15/15 anonim ***** válasza:
#14 ha a kocsi és a tv luxus kiadásnak számít, akkor én a 330 ezres fizummal nagyon gazdag lehetek. Azért külföldön ezek teljesen alap dolognak számítanak(itthon is kb mindenkinek van autója, tv meg egy háztartásban több is szokott lenni), én a gazdag alatt azt értettem, hogy nagy kertesház, felső kategóriás autó, minden évben külföldi nyaralások, ilyenek. Na, egy pincérnő külföldön sem lesz ilyen értelemben gazdag, DE jobb életszínvonalon fog élni, mintha itthon dolgozna.
2021. aug. 21. 15:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!