Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok ha apátok...

Mit csinálnátok ha apátok kihajtaná a testvéreteket? Menjek vele ki külföldre?

Figyelt kérdés

Van egy bátyám nem vették fel az egyetemre szeptembertől ezért itthon van még most, nem talált munkát. Csak gáz melók akadtak volna ezért nem vállalta el szerintem érthető. Apánk persze nyúzta hogy csináljon valamit tanuljon de nem tudta még mi lenne jó. Erre apám kihajította. Nem mondom hogy egyik percről a másikra mert szólt már de azt hittük csak viccel. Nagyszüleimhez ment de ott nem tudják tartani (most hogy nem tanul ugye nem kapja az árvaságit sem)

Na már most én sem tudom még hogy felvesznek oda ahová szeretnék menni és nem tudom mit csinálnék ha nem. Amúgy jól állunk anyagilag ezért sem értem miért kellett ezt csinálni. Bátyám azt mondta ki megy külföldre menjek vele. Ti kimennétek? (van lerakva pénzünk, bár most bátyámnak nem akarja odaadni apám de nekem csak ideadná)

Vagy hogy vennétek rá apátokat hogy gondolja meg magát és visszafogadja a bátyátokat?

Egyáltalán valamennyire igaza volt? Szerintem talán egy kicsit de azért mégsem hajítgatjuk ki a saját gyerekünket nem?

2013. ápr. 20. 21:59
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
65%
szerintem a bátyáddal beszélj, hogy ne élősködjön a szülőkön, hanem csináljon vmit, menjen el dolgozni. sorban állnak a trágya munkákért is az emberek, el kell vállalni az alja munkát is, amíg nincs jobb. ha apád látja, hogy a bátyád kezd magával vmit, vissza fogja fogadni. külföldön sincs kolbászból a kerítés
2013. ápr. 20. 22:07
 2/59 anonim ***** válasza:
56%
A bátyádnak apud a nevelőapja (gyámja)? Ha igen, akkor sajnos az a gáz, hogy jogilag megteheti (már ha a bátyó elmúlt 18), hogy kirakja... Az már más, hogy erkölcsileg ez így nem fér bele, elég gusztustalan húzás. Te hány éves vagy?
2013. ápr. 20. 22:07
 3/59 anonim ***** válasza:
52%
Egy normális szülő a gyereke mellett van,akárhány éve is a gyerek!Mi az,hogy szülőn élősködni?Jézusom,milyen felfogás ez?Ne haragudj 1. válaszoló,de ez felháborít engem.Ki a fene az,aki elmenne kukásnak például?Szerintem senki.Ha meg ennél jobb munka akad,akkor meg azt azért el lehet válalni.
2013. ápr. 20. 22:11
 4/59 A kérdező kommentje:
Rendesen az apja. Neki is, nekem is. Én 18 vagyok most érettségizek (ő meg 19). Mondjuk én akarok valamit tanulni, ha más nem két évesre csak felvesznek vagy valamire. Csak bátyámnak elég szarul esett hogy nem vették fel. Mondjuk kicsit hülye is volt hogy nem akart javítani most az érettségijén. De az ő dolga szerintem.
2013. ápr. 20. 22:11
 5/59 A kérdező kommentje:
Hát ilyen gyárba lett volna munka, vagy kifutófiúnak, ilyenek.. Szerintem senkinek nem ez az álma.
2013. ápr. 20. 22:12
 6/59 A kérdező kommentje:

Szóval akart ő dolgozni csak még most nem tudta mit csináljon. Tanuljon e valamit vagy keressen melót, csak apám meg sürgette. Amit mint írtam nem értek simán el tudja tartani. Csak nem akarja.

Külföldön legalább többet keresne ha olyanokat csinálna mint itthon semmi pénzért.

2013. ápr. 20. 22:14
 7/59 anonim ***** válasza:
100%

"Hát ilyen gyárba lett volna munka, vagy kifutófiúnak, ilyenek.. Szerintem senkinek nem ez az álma."

Persze, hogy nem ez az álma, de még midnig jobb, mint otthon várni a sült galambra, hogy a szájába repüljön, közben meg a szülö tartsa el az ingyenélöt.

A bátyád okosabban tette volna, ha elmegy az ilyen "nem álom" munkára, és keres pénzt, ha már tanulni nem akar.

Mellesleg nem hiszem, hogy külföldön csak rá várnak, ott IS dolgozni kell, és egy végzettség nélküli valakinek ott sem lesz jobb helye, mint kifutófiú vagy hasonló.

2013. ápr. 20. 22:17
 8/59 anonim ***** válasza:
92%

Ha már tanulni lusta volt ahhoz, hogy felvegyék, akkor dolgozni ne legyen az! Üdv a való életben, az ember, ha meg akar élni, elvállal mindent! Sokan elvállalnák azt a kifutó munkát, még akkor is, ha nem az álom meló. Álommeló majd akkor lesz, ha tanul az ember, lesz szakmája, és tapasztalata, és megy a meló után.

De szerintem apád azért vágta ki a bátyót, mert úgy látta, hogy a tesó kb tojik bele, hogy mi lesz vele.

Pár év múlva meg fogja köszönni neki, hogy kivágta, és ember lett belőle, nem egy lúzer, aki még 40 évesen is apuka nyakán élősködik, mert az van olyan ostoba, hogy pátyolgatja a felnőtt gyerekét!

2013. ápr. 20. 22:17
 9/59 anonim ***** válasza:
86%
Persze,nem hajítom ki a gyerekemet,de ő meg ne gondolja,hogy élete végéig eltartom,mert neki derogál munkát vállalni(nem,szerintem nem érthető,hiszen pénzből él az ember,azt meg munkáért adják).
2013. ápr. 20. 22:18
 10/59 anonim ***** válasza:
74%

"Külföldön legalább többet keresne ha olyanokat csinálna mint itthon semmi pénzért."

Persze! Külföldön szakértelem nélküli munkára kapna havonta max. 400 eurót, de majdnem ennyibe kerülne a lakbér, kaja, stb. (Naponta 5-10 euro kajapénz a minimum, de ebböl nagyon meg kell gondolnia, hogy mi fér bele, sokat nem ugrálhat ezzel.

2013. ápr. 20. 22:19
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!