Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinálnátok ha apátok...

Mit csinálnátok ha apátok kihajtaná a testvéreteket? Menjek vele ki külföldre?

Figyelt kérdés

Van egy bátyám nem vették fel az egyetemre szeptembertől ezért itthon van még most, nem talált munkát. Csak gáz melók akadtak volna ezért nem vállalta el szerintem érthető. Apánk persze nyúzta hogy csináljon valamit tanuljon de nem tudta még mi lenne jó. Erre apám kihajította. Nem mondom hogy egyik percről a másikra mert szólt már de azt hittük csak viccel. Nagyszüleimhez ment de ott nem tudják tartani (most hogy nem tanul ugye nem kapja az árvaságit sem)

Na már most én sem tudom még hogy felvesznek oda ahová szeretnék menni és nem tudom mit csinálnék ha nem. Amúgy jól állunk anyagilag ezért sem értem miért kellett ezt csinálni. Bátyám azt mondta ki megy külföldre menjek vele. Ti kimennétek? (van lerakva pénzünk, bár most bátyámnak nem akarja odaadni apám de nekem csak ideadná)

Vagy hogy vennétek rá apátokat hogy gondolja meg magát és visszafogadja a bátyátokat?

Egyáltalán valamennyire igaza volt? Szerintem talán egy kicsit de azért mégsem hajítgatjuk ki a saját gyerekünket nem?

2013. ápr. 20. 21:59
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
73%

Mit csinálnátok ha apátok kihajtaná a testvéreteket?

Elkezdenék tanulni, mint a megszállott, és nem hülyeségeken törni a fejem. Apádnak igaza van, a bátyád csak élsöködne rajta. Hiába van apádnak pénze, ha a batyád csak eltarttatja magát, akkor nem sokáig tartana a pénzböl.

2013. ápr. 20. 22:21
 12/59 A kérdező kommentje:
Jó de gondolom 1-2 évről lett volna szó. Tavaly érettségizett azóta van itthon. Eddig is apám pénzelte (kapunk ugyan árvaságit de azt mindig leteszi, úgyhogy az hogy tesóm már nem kapja nem jelent kevesebb pénzt) még egy kicsit kibírta volna míg tesómnak leesik hogy csinálnia kellene valamit.
2013. ápr. 20. 22:22
 13/59 anonim ***** válasza:
88%

Igazad van, senkinek nem álma hogy gyárban dolgozzon, de amíg nincs más, nincs jobb addig a kisebbik rossz is jó. Feltételezem hogy apád hónapokig könyörgött, kérlelt, hogy kezdjen magával valamit. Gondolom megunta hogy a bátyád semmit nem csinál, és azt hiszi eltartják.. Apád csak bekeményített remélve, hogy ez meghozza a bátyád eszét, és végre kezd valamit az életével. Külföldre meg csak úgy menjetek ki, ha van jó nyelvtudás, és biztos állás. Kevéske nyelvtudással külföldön sem lesz jó állása, ha lesz egyáltalán..

Én egyébként kicsit megértem apádat..

14/59 anonim ***** válasza:
87%
Mi gondolt a bratyó, hogy majd mindjárt vezérigazgató lesz havi 3 millióért? A kukás állásra nem régiben sokszoros túljelentkezés volt, mondták a híradóban, hogy két diplomás emberek is sorba álltak. Úgyhogy a kis bratyó menjen szépen dolgozni, örüljön hogy van állásajánlata egyáltalán!
 15/59 A kérdező kommentje:
Beszélünk angolul mindketten (nekem felsőfokúm is van, tesómnak közép) szóval ezzel nincs baj, persze az övét fel kellene frissíteni. De igazából nem tudom hogy én akarok e menni csak nem akarom hogy ő egyedül menjen. De ha apámnak mondanám hogy hívott tuti kiakadna rám is pikkelne. Vele az a baj hogy ha valamit a fejébe vesz akkor az úgy van.
2013. ápr. 20. 22:25
 16/59 anonim ***** válasza:
3%

Nagyot tévedett apukád hogy kirakta a bátyádat az utcára, ember ilyet nem tesz családtagjával, esetenként idegennel, nemhogy a fiával, gyerekével.

Nagyon sajnálom a bátyád, nagyon egyedül lehet.

Szerintem hamarosan te is a sorsára jutsz, mert ha megtette egyik gyerekével, megteszi a másikkal is elöbb , utóbb.

Ilyen ember mellett senki nincs biztonságban!

Ha jól egyezel a bátyáddal, fogjatok össze, ne hagyd egyedül, mert még szükségetek lesz egymásra az életben, rengetegszer

2013. ápr. 20. 22:26
 17/59 anonim ***** válasza:
85%

Kerdezö, arrol nem irtäl, hogy a bätyäd jövöre akar-e megint felvetelizni? Szerintem ujbol meg kell porälni, valakinek csak mäsodszorra sikerül.

Amugy igen, menjen el dolgozni, amellett, hogy TANUL a következö felvetelire.

Es hogy kepzelitek, hogy alantas munka? En otthon dolgoztam gyärban, voltam elado, pedig szakmäm+erettsegim+nyelvtudäsom+informatikai vegzettsegem volt.

Megis mit kepzeltek ti, kik vagytok, hogy nektek alantas egy gyäri munka?

2013. ápr. 20. 22:27
 18/59 A kérdező kommentje:
Jó neki is csak úgy voltak állásajánlatai hogy apámnak vannak ismerősei. Nem vagyok hülye tudom hogy ez van amúgy nem dobálóznak melókkal. De szerintem akkor sem gáz ha még nem akart dolgozni. Inkább arra kellett volna rávenni hogy tanuljon valamit. De ezt hiába mondtam neki én is azt mondta majd később ha tudja hogy mit addig felesleges.
2013. ápr. 20. 22:27
 19/59 anonim ***** válasza:
31%
8. hónapja eltartják, mert minden munkalehetőséget vissza dob. Egy sima érettségivel nem is fog nagyon szuper munkákat találni. Legalább tanult és újraérettségizik, hogy idén is megpróbálja. Én megértem, egy kicsit vissza kell rángatni a tesódat a földre.
2013. ápr. 20. 22:28
 20/59 A kérdező kommentje:

Nem az hogy alantas, de azért vannak százszor jobb helyek.Mondjuk ehhez tényleg tanulni kellene talán.

Nem akart újraérettségizni most.

2013. ápr. 20. 22:29
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!