Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kővel dobálja a szomszéd a...

Kővel dobálja a szomszéd a macskát... Milyen törvények védik a cicust, mi a legjobb eljárás ilyenkor? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kertesben lakunk. Anyukám említette, hogy a szomszéd legutóbb kővel dobálta a telkén a macskánkat (nem találta el), de nem merte nekik ezt szóvá tenni, félt a konfrontációtól. A helyzet röviden annyi, hogy a mellettünk szomszédba átjár a cicus, a szomszéd, aki ezt nem szeretné, már kővel eltorlaszolta a cica útját, de a macsek még mindig átjár. Legutóbb, amikor kint volt a telkén, anyum jelezte, hogy kövekkel próbálta megdobni heves káromkodás közepette... Tudna valaki segíteni, aki azon túl, hogy "szegény macska, csúnya szomszéd", tudja a vonatkozó törvényeket, jogszabályokat, illetve hogyan érdemes intelligensen eljárni az ügyben? Kértem anyukámat, ha legközelebb ilyet tapasztal, azonnal szóljon nekem és majd én beszélek a szomszéddal. Csak mit mondhatnék neki? Fel lehet-e valakit ezért jelenteni? Arra is gondoltam, hogy mivel valószínűleg el fog küldeni a fenébe úgy is, rögzítem a beszélgetést suttyomban, hátha elhangzik valami olyan, amit később felhasználhatnék, ha a cicusnak baja esik... Érti egyébként, remélem, mindenki, hogy azon kívül, hogy a cica nem szereti, ha kővel fejbedobják, a műtéti költségek százezres nagyságrendben mozognak - egyszerűen csak szeretném megelőzni, hogy a cicának baja legyen így-vagy úgy, és szeretném elérni, hogy a huszonéves hülyegyerek a szomszédban ne dobálja kővel, amikor a kertben kapál és éppen meglátja... Mindenek előtt szeretném elvenni a kedvét ettől, legjobban, gondolom, ezt úgy tudnám elérni, ha elmondom neki, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha eltalálja a macskát (hogy az állatokat ugyanolyan törvények védik a bántalmazással szemben, mint az embereket, hogy feljelenthetem azért, amit csinál, illetve, hogy ennek súlyos anyagi következményei lehetnek). Kérlek, tájékoztassatok, mit lehet tenni ilyenkor, mire lehet hivatkozni, mit ajánlanátok, illetve hogyan járjak el abban az esetben, ha megtörtént a baj. Nagyon köszönöm előre is!

2021. júl. 11. 20:34
1 2 3 4 5 6
 51/53 anonim ***** válasza:
73%

Szia 55-ös!

Nagyon igazad van és én letiltottam amint írta a fenyegetést nekem privátban.Nem kellett volna vitába szállni egy egyértelműen beteg emberrel de láthattad a kommentekben hogy nem hagyott békén tehát kinézett magának hogy legyen kit piszkálni.Tudom hogy ilyen hülyeséggel körbe röhögnék a rendőrségen de ne akarjon már idiótának nézni senkit sem ezzel a szöveggel és főleg ne fenyegessen senkit se mert nincs hozzá joga ha kultúráltan képtelen kommunikálni.

Nem lehet letiltani a kommenjeit sem hogy én ne lássam mert nincs ilyen funkció de bármit írkál ide én többet nem szállok bele a beszélgetésbe mert nem normális és kerülni kell az ilyen negatív elemeket.

2021. júl. 13. 06:25
 52/53 anonim ***** válasza:
69%

Figyelj kérdező, nem tudom, hogy provokáló troll vagy-e, vagy csak ostoba. Mivel egy kanyi reagálásod sem volt 6 oldalnyi válasz után, talán az első.

De azért én mégis válaszolok neked. Akár fel is jelentheted a szomszédot, csak ki fognak röhögni.

Tudod, senkinek sem kötelessége eltűrni más állatát a saját portáján. A tied, tartsd otthon. A te állatod, a te felelősséged. Ha engeded elkószálni, vállalod azt, hogy elüti egy autó, elkapja egy kutya, mérget eszik valahol, csapdába esik, és még sorolhatnám a veszélyeket. Lelked rajta. De a szomszédod nem felelős a te állatodért. Te vagy felelős érte.

2021. júl. 13. 11:44
 53/53 anonim válasza:
77%
Szerintem kérdező ne te legyél felháborodva, s örülj neki hogy még csak kővel dobálta meg.. Nem a szomszédot, hanem téged kellene megbüntetni, amiért nem vagy felelős állattartó!
2022. dec. 13. 00:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!