Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kővel dobálja a szomszéd a...

Kővel dobálja a szomszéd a macskát... Milyen törvények védik a cicust, mi a legjobb eljárás ilyenkor? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kertesben lakunk. Anyukám említette, hogy a szomszéd legutóbb kővel dobálta a telkén a macskánkat (nem találta el), de nem merte nekik ezt szóvá tenni, félt a konfrontációtól. A helyzet röviden annyi, hogy a mellettünk szomszédba átjár a cicus, a szomszéd, aki ezt nem szeretné, már kővel eltorlaszolta a cica útját, de a macsek még mindig átjár. Legutóbb, amikor kint volt a telkén, anyum jelezte, hogy kövekkel próbálta megdobni heves káromkodás közepette... Tudna valaki segíteni, aki azon túl, hogy "szegény macska, csúnya szomszéd", tudja a vonatkozó törvényeket, jogszabályokat, illetve hogyan érdemes intelligensen eljárni az ügyben? Kértem anyukámat, ha legközelebb ilyet tapasztal, azonnal szóljon nekem és majd én beszélek a szomszéddal. Csak mit mondhatnék neki? Fel lehet-e valakit ezért jelenteni? Arra is gondoltam, hogy mivel valószínűleg el fog küldeni a fenébe úgy is, rögzítem a beszélgetést suttyomban, hátha elhangzik valami olyan, amit később felhasználhatnék, ha a cicusnak baja esik... Érti egyébként, remélem, mindenki, hogy azon kívül, hogy a cica nem szereti, ha kővel fejbedobják, a műtéti költségek százezres nagyságrendben mozognak - egyszerűen csak szeretném megelőzni, hogy a cicának baja legyen így-vagy úgy, és szeretném elérni, hogy a huszonéves hülyegyerek a szomszédban ne dobálja kővel, amikor a kertben kapál és éppen meglátja... Mindenek előtt szeretném elvenni a kedvét ettől, legjobban, gondolom, ezt úgy tudnám elérni, ha elmondom neki, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha eltalálja a macskát (hogy az állatokat ugyanolyan törvények védik a bántalmazással szemben, mint az embereket, hogy feljelenthetem azért, amit csinál, illetve, hogy ennek súlyos anyagi következményei lehetnek). Kérlek, tájékoztassatok, mit lehet tenni ilyenkor, mire lehet hivatkozni, mit ajánlanátok, illetve hogyan járjak el abban az esetben, ha megtörtént a baj. Nagyon köszönöm előre is!

2021. júl. 11. 20:34
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
93%
Neked kérdező kutyakötelességed a saját telkeden belül tartani az állatodat -ez esetben macskát! Az allatkínzás külön tészta, sajnos ha ezzel bemész panaszkodni, még téged vesznek elő, hogy miért nem tartottad telken belül, és nem azt a hülyét, aki macskát mer dobálni :/
2021. júl. 11. 21:12
 12/53 anonim ***** válasza:
83%

Nálunk is odaszarnak,fosnak,hugyoznak a macskák ahová csak lehet és a legundorítóbb mikor a medencém környékén teszik ezt a homokos részen.Nekem el kell tűrnöm és szagolnom más állatának a büdös ürülékét,ja értem.

Nem értem mit képzeltek ti magatokról kedves Kérdező de nagyon el vagytok tévedve az biztos.Megértem a szomszédod hogy unja már a büdös és fertőző szar és húgy szagát.Más emberek kertje NEM macskaalom,ennyi.Nem kell majd azon sem csodálkozni ha esetleg a szomszéd jelent fel titeket kedveskéim.

Én is agyalok hogy jogi lépéseket tegyek a macskabolond idióták ellen mert ne károsítja az én és párom egészségét más állata.Én is a telkemen tartom az én állataimat és nem piszkítanak más emberek magánterületére és én takarítom az ő ürüléküket és nem mástól várom el hogy helyettem megcsinálja erről van szó.

2021. júl. 11. 21:17
 13/53 anonim ***** válasza:
92%

Kérdező, a történetben egyedül Te sértesz szabályt.

Minden gerinces háziállatra szól a telken belül tartás törvénye. Semmi keresnivalója nincs a szomszédban, nem igaz, hogy józan paraszti ész sem adja ki, főleg a történtek után.

Tehetsz feljelentést, de Te leszel megbüntetve. A szomszéd pedig egyre csúnyább módszerekhez fog nyúlni, ha továbbra is át engeditek a macskát hozzá. Gondolom Te sem lennél boldog, ha a szomszéd kutyája vagy lova átjárna hozzád.

2021. júl. 11. 21:19
 14/53 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem örülhetsz, hogy kővel dobálja, nem puskával lövöldözi, nem mérgezte még meg, nem tett ki csapdát... Mit keres a te macskád más telkén? Ne te legyél felháborodva.
2021. júl. 11. 21:19
 15/53 anonim ***** válasza:
70%

Ja és láttam hogy a mamák az utcára is teszik ki az ételt,italt a kóbor macskáknak tehát idecsődítik őket és nyilván nincsenek ivartalanítva sem tehát millióan lesznek.Ez remek és ha bárki szólni mert még ő a szemétláda.

Nem normális ember az ilyen és rohadt igénytelen is.

Ma például akkora szardarabok voltak a homokban mintha ember csinálta volna és nekem kellett eltakarítanom.Minden áldott nap ez megy és utána megy a csodálkozás hogyha elküldik a hozzátok hasonlókat a büdös picsába.

Elkéne gondolkodni és a másik ember helyébe képzelni magatokat

2021. júl. 11. 21:22
 16/53 anonim ***** válasza:
78%

Hamarosan drasztikus módszerhez fogok folyamodni mert már elegem van ebből és menjen a macskájával együtt az igénytelen a francba és pofa be.👋👋

Majd én is átküldöm a nyulaimat oda szarni az ő telkére.Megnézném hogy áll a szája?😁😁

Biztos sírna a szája de az enyém ne sírjon mikor nap mint nap a macskaszart kell takarítanom és qrva undorító elárulom.

2021. júl. 11. 21:27
 17/53 anonim ***** válasza:
74%

Az elmebeteg egyedül TE vagy😉

Vagy mindenki helikopter?

2021. júl. 11. 21:28
 18/53 anonim ***** válasza:
87%
Ja hogy meg mi vagyunk az elmebetegek... Forditva ulsz a lovon.
2021. júl. 11. 21:30
 19/53 anonim ***** válasza:
78%
balf@szok is vagyunk, ne feledd..!
2021. júl. 11. 21:32
 20/53 anonim ***** válasza:
83%

Semminek sem néz utána csak hisztizik és utána aki nem azt mondja amit hallani akar akkor az vagy balfasz vagy elmebeteg pfff

Esze semmi fogd meg jól

Örülj neki hogy még nem lett lemérgezve a macsek és intézd el hogy ne más kertjében vécézzen és aztán lehet okoskodni vagy nem kell macskát tartani akkor,ennyi az egész

2021. júl. 11. 21:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!