Kővel dobálja a szomszéd a macskát... Milyen törvények védik a cicust, mi a legjobb eljárás ilyenkor? Részletek lent.
Hát, köszönöm a sok balf@sznak, aki felhívta erre az állatvédelmi törvényre a figyelmemet (hogy a gazdi köteles a cicát a telkén tartani). Sajnos, ez más fénybe helyezi a dolgokat, és bizony elégé elgondolkodtatott... Azoknak az elmebetegeknek is köszönöm a hozzászólásait, akik egyéb módon járultak hozzá ehhez a kérdéshez.
Miért teszel fel kérdést ha neked nem tetszô válasz esetén megsértôdsz mint a kisgyerekek?
Sok válaszolónak igaza van abban, hogy a macskád nem mehetne át a szomszédba, bár ez a törvény macska esetében teljes hülyeség, de sajnos ez van. A válaszadók stílusa undorító egyébként, a stílus maga az ember, ha nem adjuk meg a másik embernek a tiszteletet, az nem a másik embert minősíti, hanem minket.
Nekem az a fura, hogy egyből a törvényeket keresed, ahelyett hogy megbeszélnéd a dolgot a szomszédoddal. Kérj elnézést, legyél alázatos, nehogy ő jelentsen fel téged, és nehogy a macskán bosszulja meg. Mondd meg, hogy nyugodtan kergesse el, de ne kővel, mert nem szeretnéd hogy megsérüljön. Amúgy bármelyikőtök is fordulna rendőrséghez, akár te, akár a szomszéd, tapasztalatból mondom, hogy a rendőrség úgy leszarja, ahogy csak tehetik, legalább is mifelénk itt Pest ezen részén biztosan, mert többször volt gondom. Közös udvaros társasházban lakunk, az egyik szomszéd bottal agyonütött egy macskát, nem az enyémet, feljelentettem, állatorvosi boncolási jegyzőkönyvem volt, hogy az állat agyon lett ütve, de a rendőrség szerint nem volt bizonyítható, és velem ordított a rendőrnő a békéltetőn, hogy egyáltalán ilyen baromsággal miért teszek feljelentést. Az a baj, ma már nem pénzbírság jár állatkínzásért, hanem börtön, és a rendőrnő megmondta nekem, hogy ilyen "f@szságért" nem akarnak lecsukni senkit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!