Kővel dobálja a szomszéd a macskát... Milyen törvények védik a cicust, mi a legjobb eljárás ilyenkor? Részletek lent.
A macskának is jobb ha bent van tartva; a benti macskák jóval tovább élnek, kevesebb baleset éri őket, nem lesznek parazitások, stb...
Ha bent tartjátok a macskát, akkor a szomszéd sem tudja kővel dobálni.
Mindazonáltal ha az én macskámmal csinálta volna, biztos megküldeném én is pár kővel a szomszédot, vagy kitalálnék valami kicseszést.
Nekem 2 benti macskám van, az egyik 17 éves és köszönik szépen, eszük ágában sincs kimenni, soha nem is akartak.
Ellenben a szomszéd macskái folyamatosan a kertembe jártak szarni meg hugyozni. Csesztették a madáretetőnél a madarakat, a kerti tóból próbálták kihalászni a halakat. A veteményesemben letördelték hempergés közben a paradicsomokat és a paprikákat. A rattan bútoraimat lepisálták, ahogy a hintaágyam matracát is.
Szóval éppen elég kárt okoztak.
Nálam jó a kerítés, azon biztosan nem jön át semmi, de 2 szomszédtól rendszeresen átjártak. A veteményest meg nem tudom mivel védeni, mert a kutya tudja, hogy nem mehet be oda, ezért csak kintről ugatott ha macskát látott.
Én körbehúztam villanypársztorral azt a részt, ahonnan át tudnak jönni és szóltam a szomszédnak, hogy ha mégis kijátsszák a rendszert a macskái, akkor legközelebb átengedem a 40 kilós kutyát szarni a kertjébe, plusz most már ki fogja fizetni a bútoraim és a matracok tisztíttatását.
Nem tudom mi történt, de azóta sem látok macskát a kertemben és nincs lepisálva semmi.
Egyébként meg valóban köteles vagy a saját portádon belül tartani a gerinces állatodat, a szomszédnak meg joga van a SAJÁT kertjében nem megtűrni a macskádat.
Én is kaptam levelet xD hú, most aztán összetört a lelkem.
Utolsó, mi 30nm-es lakásban lakunk, a kandúr meg akart bolondulni, a falhoz verte magát, nem lehetett tovább bent tartani. Nagyon féltettem az elején, de nem akartam tovább kínozi, most 3 éve kijárós. A párom még jobban szereti, mint én, és még jobban félti, de ő is azon a véleményen van, inkább legyen boldog élete, de rövidebb, minthogy fogvatartsuk, és megbolonduljon.
Oké, nálam a wc 30 nm, én eleve nem vállalnék állatot, ha nem tudnám biztosítani neki a megfelelő körülményeket. Ez az, amikor felelősségteljesen végiggondolod, hogy tudsz-e gondoskodni egy állatról vagy sem.
Mellesleg felőlem bárki macskája lehet kijárós, csak akkor nem kell sírni ha baja lesz.
Hogy hasonlíthatsz össze egy ragadozó állatot egy domesztikált társállattal, amiért 100%-ban az ember a felelős? :D
A hozzád hasonlók miatt nem adnak egyébként sok embernek macskát az alapítványok, mert nem bio egérfogónak szánják őket, hanem családtagnak.
De a gondolatmeneted alapján, én is kiengedhetem a kutyámat, elvégre falkaállat, aztán ha széttépnek az utcán, akkor széttárom a karom a többi gazdival, hogy "basszus, ilyen a tápláléklánc".
Hiába vitatkozol, magánterületen semmi keresnivalója a macskának, ahogy mások magántulajdonában sem tehet kárt, pláne hogy megtéríteni sem tudod ha 30 nm-en laksz.
A vegán érvelésed szintén nevetséges, pláne azok után, ahogyan a macskáddal bánsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!