Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Kővel dobálja a szomszéd a...

Kővel dobálja a szomszéd a macskát... Milyen törvények védik a cicust, mi a legjobb eljárás ilyenkor? Részletek lent.

Figyelt kérdés
Sziasztok! Kertesben lakunk. Anyukám említette, hogy a szomszéd legutóbb kővel dobálta a telkén a macskánkat (nem találta el), de nem merte nekik ezt szóvá tenni, félt a konfrontációtól. A helyzet röviden annyi, hogy a mellettünk szomszédba átjár a cicus, a szomszéd, aki ezt nem szeretné, már kővel eltorlaszolta a cica útját, de a macsek még mindig átjár. Legutóbb, amikor kint volt a telkén, anyum jelezte, hogy kövekkel próbálta megdobni heves káromkodás közepette... Tudna valaki segíteni, aki azon túl, hogy "szegény macska, csúnya szomszéd", tudja a vonatkozó törvényeket, jogszabályokat, illetve hogyan érdemes intelligensen eljárni az ügyben? Kértem anyukámat, ha legközelebb ilyet tapasztal, azonnal szóljon nekem és majd én beszélek a szomszéddal. Csak mit mondhatnék neki? Fel lehet-e valakit ezért jelenteni? Arra is gondoltam, hogy mivel valószínűleg el fog küldeni a fenébe úgy is, rögzítem a beszélgetést suttyomban, hátha elhangzik valami olyan, amit később felhasználhatnék, ha a cicusnak baja esik... Érti egyébként, remélem, mindenki, hogy azon kívül, hogy a cica nem szereti, ha kővel fejbedobják, a műtéti költségek százezres nagyságrendben mozognak - egyszerűen csak szeretném megelőzni, hogy a cicának baja legyen így-vagy úgy, és szeretném elérni, hogy a huszonéves hülyegyerek a szomszédban ne dobálja kővel, amikor a kertben kapál és éppen meglátja... Mindenek előtt szeretném elvenni a kedvét ettől, legjobban, gondolom, ezt úgy tudnám elérni, ha elmondom neki, hogy milyen következményei lehetnek annak, ha eltalálja a macskát (hogy az állatokat ugyanolyan törvények védik a bántalmazással szemben, mint az embereket, hogy feljelenthetem azért, amit csinál, illetve, hogy ennek súlyos anyagi következményei lehetnek). Kérlek, tájékoztassatok, mit lehet tenni ilyenkor, mire lehet hivatkozni, mit ajánlanátok, illetve hogyan járjak el abban az esetben, ha megtörtént a baj. Nagyon köszönöm előre is!

2021. júl. 11. 20:34
1 2 3 4 5 6
 41/53 anonim ***** válasza:
0%
Ja, én vagyok az állatgyilkos, aki örökbefogad állatot, és nem eszi meg őket? 😂😂😂 húsevő logika. A kiforgatott baromságodra inkább nem reagálnék. Az a törvény meg nem macskákra íródott, olyan mint a mostani meleg törvény, szarul lett megírva, ugyanis teljesen betarthatatlan egy ilyen világban. Majd ha tonna számra megy a feljelentés macskatartók ellen, akkor beszélhetünk nyomikám. De jelents fel akkor, és kíváncsi leszek majd hogy röhög telibe a rendőrség! 😂 Mindegy, leszarom az ilyen idiótákat, normálisan nem lehet szót érteni veletek, úgyhogy én itt be is fejeztem.
2021. júl. 12. 12:31
 42/53 anonim ***** válasza:
79%
Azért aki kint tartja a macskáját, igazán csinálhatna futtatót neki. Nem kóborol el és közben jól érzi magát a szabadban. Idióta ember ismérve a másikra köpködés és ékes példája, hogy miért kell engedély az állattartáshoz.
2021. júl. 12. 12:47
 43/53 anonim ***** válasza:
66%

Az a vicc, hogy nem eszem húst, de legyen. Ha te ettől jobban alszol, akkor legyek húsevő. :D nekem legalább van logikám, a te viszont olyan vagy, mint a lépcsőház...sötét és korlátolt.

Nem feljelentésről van szó te szerencsecsomag, hanem a károkozásról, amit az állattartó köteles megtéríteni, ha az állat okozza. Legyen az macska, kutya vagy kecske. Azt azért csak fel tudod fogni, hogy ha Micikéd szétkarmolja a szomszédod kerti bútorait pl, akkor azt neked meg kell fizetned, mert te vagy a felelős az állatod által okozott kárért. Nem tudom számodra érthetőbben megfogalmazni, kérlek kérj segítséget valamelyik rokonodtól, hogy fordítsa le a te szintedre!

2021. júl. 12. 12:56
 44/53 anonim ***** válasza:
9%
Amúgy én nagyon sok ittlakóval beszéltem már erről, és a többség nagyon szereti Mircit (majdnem eltaláltad a nevét 😂) egy pár házzal arrébb lévő társasházban meg kifejezetten sztár az én kis Mircikém 😂 de volt olyan, hogy telefonon felhívott valaki, és elmondta, hogy a család kedvence, a kislány nagyon szereti, mindig bejár a kertjükbe (Mircinek neves+telefonszámos biléta fityeg a nyakában). A szembe szomszéd annyit mondott hogy ki szokta kergetni a garázsból, egyébként ő nem szereti az állatokat, a macskákat sem, de velem nagyon rendes, mindig mondja hogy tegyek nyugodtan a kukájába ha az enyémbe nem fér, szóval én itt szerencsére emberi emberek közt lakom.
2021. júl. 12. 13:18
 45/53 anonim ***** válasza:
82%

TE vagy a hibás, ugyanis a TE kötelességed a telkeden belül tartani az állatodat.

Az lehet kutya, macska, papagáj, tyúk, disznó, akármi.

Létezik macskabiztos kerítés, oldd meg, de ne a szomszédot jelentgesd fel, mikor a TE macskád irtja a madarakat, meg stb.

Macskabolond vagyok, imádom őket, de mikor a más cicája pl mindent megjelöl, letépi a virágokat, na attól falnak megyek.

2021. júl. 12. 13:36
 46/53 anonim ***** válasza:
85%

#44 #45:

Te hallod, fogd már be a szádat, nem veszed észre, hogy csak segget csinálsz belőle? Senkit nem érdekel az Átkosban megrekedt gondolkodásod. Nem véletlenül vagy lenullázva folyamatosan, bár úgy tűnik te még azt sem veszed észre. Tipikus egydimenziós agyú macskab*zi vagy, megértettük, a továbbiakban nem kérünk az önreklámodból. Takarodás.

2021. júl. 12. 17:05
 47/53 anonim ***** válasza:
12%

Így igaz utolsó!De nekem írkálnak fenyegető levelet miszerint engem fel fog jelenteni az elmebeteg mert én meg akarom ölni a macskákat.Nos hát én ilyet nem is írtam kezdjük ott hanem csak annyit hogy durvább módszerekhez fogok folyamodni ha megint tiszta szar és húgy lesz a kertem.Nem értik sokan hogy a saját telkén mindenki azt csinál amit akar mivel az magánterület ha tetszik ha nem és nem vagyunk kötelesek elviselni más állatának a randalírozását mert az én állatom sem szarik más emberek magánterületére.Te egy felelősségteljes,értelmes állattartó vagy utolsó ami sajnos elég ritka

A feljelentést megtettem a rendôrségen a mai napon az írásaid alapján.Mostantól minden amit írsz és írtál felhasználható ellened.Ne gondold ,hogy névtelenül megúszod.A nyomozó megmondta , hogy megtalálják a tartózkodási helyed.

2021. júl. 12. 19:50
 48/53 anonim ***** válasza:
79%

Linkeld már be akkor a nagy feljelentést.

Nincs mitől félnem mert semmi rosszat nem írtam és tettem.

Kérj mielőbb orvosi segítséget

2021. júl. 12. 19:57
 49/53 anonim ***** válasza:
65%

Ok!Már alig várom!😉

Nincs papír?Ja értem.Akkor kamu vagy.Nagyon unatkozhatsz hogy itt fenyegetsz embereket.Nagyon sajnálom hogy ennyire üres életed van🤣

Mérjenek csak!Nem tudnak velem úgy sem mit kezdeni.Nevetséges vagy

2021. júl. 12. 20:44
 50/53 anonim ***** válasza:
78%

Ez egy anonim oldal. Mit számít, ha egy random idegen beszól valamit? Tiltsd le és kész. Ez mindkettőtökre vonatkozik. Vagy intézzétek privátban, ne nyílvánosan. Az oldal szabályzatát is megszegtétek, több okból is. Mi többiek meg nem a ti civakodásotok miatt vagyunk itt. Felnőtt emberek vagyunk, nemde? Viselkedjetek is úgy.

A rendőrség meg nem foglalkozik ilyennel. Nem veszik komolyan az ilyen gyerekes Gyakoris vitát, tehát a feljelentős duma kamu. Erről ennyit.

Ugyan nekem közöm nincs az egészhez, de ha valakinek valami mondandója akad számomra, privátban keressen fel. Egymást pedig hagyjátok békén és ne itt írkáljatok már. Köszönöm.

2021. júl. 12. 21:45
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!