Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Jogos ez a szomszedunktol?

Jogos ez a szomszedunktol?

Figyelt kérdés

egyetemista lanyok vagyunk egy pesti tarsashazban, szeptember ota lakunk itt. a mult heten a szomszed neni (akit en mar ismertem, a lakotarsam nem) szamonkerte a lakotarsamat, hogy miert hagyta a szemetunket az ajtonk elott. (este nem szokta levinni a szemetet, csak masnap reggel, most viszont rohanas miatt elfelejtette es delutanig ott volt).

a ket lakas regen egy volt, es ezert a ket ajto eleg kozel van egymashoz, derekszogben, de a zsak a mi ajtonk melle volt teve, neki egyaltalan nem volt utban, es budos sem volt.

a neni egyebkent a sajat ajtaja elott folyton kinthagy mindenfele dobozokat meg szonyeget, de minket ez nem zavar, mert a sajat ajtaja ele teszi.

emiatt szerintetek jogosan szolt, vagy csak kotekedni akart ?

2020. nov. 13. 09:07
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
59%

Én soha nem tenném az ajtó elé a szemetet, különösen nem egy panelben, ahol rövid idő alatt jöhetnek rá a csótányok.

Ezért is van sok helyen már lezárva a szemétledobó.

Semmiből nem áll levinni a kukába, mert ha a lakásban szúrja a szemed, a lakásod előtt is ótvar, amit más kénytelen elviselni.

Ettől függetlenül nem szólogatnék senkinek, mert nem kívánok senkivel, semmilyen kontaktban lenni, de ha megtenném, igazam lenne.

2020. nov. 13. 11:20
 12/22 anonim ***** válasza:
41%

Prolitempó.

A lakásban nem lehet, de lusta vagyok levinni, ezért nézegesse, kerülgesse, szagolgassa más. (és valóban jönnek rá a bogarak)

2020. nov. 13. 11:23
 13/22 anonim ***** válasza:
36%
Nálunk is volt ilyen, annak nem szólt senki, de mindig ki volt borítva a szemete az ajtaja elé. Azóta nem kint tárolja a szemetét.
2020. nov. 13. 11:26
 14/22 anonim ***** válasza:
35%
Sok lusta aki ajtó elé kiteszi a szemetet lepontozza azt aki leviszi 🤣🤣🤣
2020. nov. 13. 11:27
 15/22 anonim ***** válasza:
46%
Ja, a lepontozás nagyon megy egyeseknek. Elég sanyarú élete lehet annak, aki ebben éli ki magát. :D
2020. nov. 13. 11:29
 16/22 anonim ***** válasza:
43%

Tedd az ajtó másik oldalára.

Egyébként valamilyen szinten jogos. Nem gond, ha valaki 1-2 órára ott hagyja, de egész éjszaka, aztán meg egésznap én sem nézném jó szemmel a lépcsőházban. Tegye a gazdája ajtón belülre... Ha meg már kiteszi, akkor vigye le.

Nekem van, hogy egy órára kiteszem, mert tudom, hogy úgy is indulok lassan, majd útközben felkapom azt is. De otthagyni nehéz lenne, ha belebotlok kb.

2020. nov. 13. 12:21
 17/22 anonim ***** válasza:
57%
Nem volt jogos, viszont proli dolognak tartom az ajtó elé tenni a szemetet. Reggelig elvan az bent is, ha nem büdös, ha meg büdi, akkor leviszem egyből.
2020. nov. 13. 12:27
 18/22 A kérdező kommentje:

koszonom a valaszokat ! tobbet mi sem rakjuk ki, hogy ne legyen konfliktus.

(bar utana a neni megmondta, hogy ot nem zavarja, csak a harom emelettel feljebb lako baratnojet 😂)

2020. nov. 13. 16:26
 19/22 anonim ***** válasza:
69%

Nyilván kötekedni akart a néni, gondolom nincs jobb dolga ennél.

Amúgy nem értem miért lenne proli dolog néha-néha este az ajtó elé kitenni a szemetet másnap reggelig, ami senkinek nincs útban és nem büdös. Nálunk is sokan csinálják így, egy hosszú folyosón van kb 10-15 lakás, két bejárata van, ami félig nyitott, így büdös sosincs. Mi pl az ötödiken lakunk egy pici lakásban és ha estére úgy jön ki a lépés, hogy megtelik a kuka, akkor igen, kitesszük az ajtó elé reggelig. Nem fogok emiatt felöltözni és lecaplatni öt emeletet a garázsig, ahol a kukák vannak, majd vissza az ötödikre, csak hogy kidobhassam rögtön ..

2020. nov. 13. 21:21
 20/22 anonim ***** válasza:
27%

Fogd fel 19-es, hogy a szemét az ajtód előtt is szemét és senki nem köteles a te szemetedet nézegetni!

Ha mindenki úgy gondolkozna mint te, akkor gyönyörű lenne, ha az egész folyosón, mind a 15 kirakná az ajtó elé a ganaját.

És igen, ez a (panel)prolitempó!

Kulturáltabb népeknél ez eszükbe sem jutna, Svájcban például a lakóközösség a második alkalom után felszólítana az ingatlan elhagyására és nem lenne apelláta.

Ha NEM BÜDÖS, akkor az előszobádban sem büdös, tehát reggelig tarthatod ott, HA BÜDÖS és azért nem akarod ott tartani, akkor a kukában a helye.

2020. nov. 14. 07:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!