Mit lehetne tenni ebben az esetben, ha a szomszédunk kutyája egész nap ugat?
Olvasgattam itt az oldalon néhány hasonló kérdést, a mi esetünk viszont ahhoz képest más - birtokvédelmi eljárást javasolták a legtöbben a többi kérdésnél, ez itt nem megoldható (ugyanis papíron, hivatalosan közös a telek a szomszéddal, hiába van fizikailag elválasztva).
Maga a probléma sokaknak ismerős lehet: adott egy kutya, ami szegény csak díszként van a gazdájánál, tehát semmit nem foglalkoznak vele a kötelező ellátáson kívül (tehát jóltáplált, orvosilag ellátott állat, mindene megvan csak SOHA nem tanítják, nevelik, foglalkoznak vele stb.), tehát szerencsétlen persze unatkozik, és egész nap, megállás nélkül ugat.
Szerencsére éjszakára becsukják a házba, de napközben elviselhetetlen. Mióta ideköltöztünk, nem tudja feldolgozni hogy mi itt élünk, szóval kifejezetten a kedvence az ablakunk alatt ülni és onnan ugatni befele. Máskor csak ül, bámul ki az üres utcára, és ugatja a semmit. Őszintén nem értem, hogy nem reked be.
Természetesen beszélni már próbáltam többször is a szomszéddal, akivel amúgy jó a viszony, de itt egyszerűen nem érti hogy mi a problémám. "Hiszen kutya, persze hogy ugat". Szerinte ez az élet normális velejárója és kész, határozottan nem szeretne tenni semmit az ügyben.
Őt persze nem zavarja, mert alig hall.
Állatvédőket fölösleges hívni, mint írtam egészséges, jó karban levő kutya.
Ártani az állatnak eszembe se jutna. Erre biztató válaszokat nem is kérek!!
Annyit szoktam csinálni, hogy ha már nagyon elege van, akkor kiborítok az ablakon egy pohár vizet (NEM a kutyára, csak az irányába), akkor pár percre eltűnik, de utána új lendülettel tér vissza.
Összebarátkozni próbáltam már vele, hátha akkor nem ugat, de lehetetlen illetve nem segít.
Füldugót tanácsolják még sokan, de nem dolgozhatok, élhetek, tarthatok megbeszéléseket egész nap füldugóban. (Valamint a beszélgetőpartnereimnek se ajánlhatok füldugót a beszűrődő ugatás miatt.)
Ezzel nagyjából ki is lőttem azokat a lehetőségeket, amiket a leggyakrabban szoktak javasolni.
Van más opció amit meg lehetne próbálni?
Ha szomszéd benne van én lehet a barátkozós vonalat vinném tovább. Ha lehet átvinném a kutyát, nézzen körbe vegyen szagot mindenkiről, hogy ne legyünk idegenek.
Sajnos a kutya lelkiegészsége nem állatvédelmi kérdés, pedig lehetne az, mert az udvari kutyának is kell a séta, és akkor nem jelez minden falevélre. De ezt a gyöpösebbje nem érti meg.
Esetleg ultrahangos kutyariasztót próbálhatsz, de azt se lehet állandóan, mert megszokja.
Ja igen, erre is gondoltunk már. Járt a kutya a kertünkben, körbeszaglászott, (elkezdte szétcseszni a virágokat), ez eddig oké de a házba azért már csak nem engedem be.
Nem szeretnénk saját kutyát, részben ezért is, mert nem lenne időnk rá és nem akarjuk hogy egy elhanyagolt, pszichésen nem 100%-os állat legyen a kertben csak azért, mert ez a szokás...
Ráadásul ilyenkor szeret rákezdeni a két kutya és egymást ugatni a végtelenségig. :)))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!