Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Ti mit tennétek a helyemben...

Ti mit tennétek a helyemben ilyen szomszédokkal?

Figyelt kérdés

Amit tudni kell rólunk: albérletben élünk a másfél éves gyerekkel,kisvárosban, én itthon vagyok vele. A hangos házimunkát, mint mosogatás, mosás, porszívózás, főzés, reggel 8tól délután 4ig megcsinálom, amíg mások dolgoznak, hogy ne zavarjak senkit vele. A gyerek este 8tól, reggel 8ig átalussza az éjszakát. Este 8 után mi lefekszünk és minimális hangerőn nézzük a tv-t, vagy olyan házimunkát végzek ami halk és napközbeni nem tudtam elvégezni. Pakolászás, portörlés, vasalás stb. A gyerek miatt is néma csendben kell lennünk este 8tól, mert minden szarra felkel.

Az alattunk lakó szomszéd állandóan bepanaszol minket a főbérlőnél, sorolom mivel.

-kiszívtam az orrát a gyereknek a porszívó áll, mikor mandulagyulladása volt

-hétköznap este 6kor ugrált a gyerek

-hangosan megyünk ki éjszaka wcre

-vasárnap nem tud 10ig aludni, mert mi 8tól járkálunk a lakásban (vasárnap nem csinálok házimunkát)

Múltkor már a facebookra is kiírta nyílvánosan, hogy ő hajnali 3kor nem tud aludni miattunk. Sose voltunk fenn 10nél tovább...

Rohadt kellemetlen ez az egész, mert a fél város azt hiszi ezek miatt, hogy én hajnali 3kor porszívózok, meg bömböltetem a tévét.

A főbérlő egyenlőre még nekünk hisz, de nem tudom meddig fogja tűrni, hogy ő van csesztetve miattunk.

Nyílván az egyetlen megoldás a költözés, de nagyon szarul esik, hogy el kéne költöznünk egy ilyen ember miatt egy olyan lakásból, ami jó áron van, jó helyen, és amit szeretünk..

2019. okt. 29. 13:21
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
82%

Talán el lehet vinni azt a gyereket játszótérre, játszóházba, ahol másokat nem zavarva is le tudja "farasztani" magát.

Imádom ezt a klisét, hogy "hát de a gyerek az gyerek". A szülő meg a szülő, akinek féken kéne tudni tartani a saját gyerekét, de láthatóan ez sem mindig sikerül. Attól még, hogy gyerek nem jelenti, hogy alanyi jogon bármikor, bármit megtehet. Nehogy már csak rohangálással meg ugrálással lehessen lefárasztani egy 1,5 évest. Igen is rá kell szólni és nem hagyni, hogy eszetlenül futkorásszon fel-alá.

Nekem is pont az ugrott be, mint itt valamelyik válaszolónak, hogy a szomszédjaitok eddig tök nyugodtak és normálisak lettek, majd hirtelen pont akkor, mikor beköltöztök ti, megbolondulnak, amihez nektek meg a kiskölöknek nyilván a világon semmi köze. Persze.

Amúgy az utolsó kommenteddel meg totál elvesztetted a szavahihetőségedet, kamuzol itt ossze-vissza, hirtelen ma reggelre mindent megtudtál. Hogy a szomszédot mindenki kiröhögi, meg elhaltja.. Aha, persze. De ami egyértelműen elárulta, hogy csak kamuzol, az a rendőrös rész. Tudod hol mikor röhög ki és mond olyat egy rendőr egy bejelentésre, hogy ha-ha, kit izgat, este 10-ig mindenki azt csinál, amit akar. Főképp, hogy ez NEM így van! Nehogy azt hidd, hogy este 10-ig te bármit csinálhatsz, amihez csak kedved van. Nagy tévedés, hogy csak este 10 után kell kulturáltan viselkedni, mint ahogy az is, hogy csak 10 után van csendhaboritas... Csak gondoltam jobb, ha tudod.

2019. okt. 30. 22:46
 22/26 A kérdező kommentje:

Hát nem kell ehinni, pedig tegnap este is bebizonyították, hogy nem normálisak.

Az asszonyka toporzékolva, az ajtót verve jött fel este 10kor, hogy mi direkt bosszúból eláztattuk őket. Én csak röhögtem rajta, hogy jöjjön nézze meg, hogy hót száraz a fürdőnk. Elkezdett ordítozni, hogy ő majd jól kihívja a szerelő barátját, na mondom hívja, én meg miután elment jól felhívtam a főbérlőnket. Hát a szerelő megállapította, hogy a külső szigetelés nem volt jól megcsinálva, és az esőtől kezdtek ázni, nem miattunk. A főbérlő meg jól kiosztotta őket, hogy biztos mi kértük meg, hogy rosszul rakják fel nekik a szigetelés, mikor akkor még ott sem laktunk 😂😂😂😂

Egyébként meg hétfő este tudtam meg, hogy kihez, meg hova mentek, az egyik szomszédtól. Az biztos, hogy 1 napon mentek mindenkihez és szegényeket mindenki jól kiosztotta, ugyanis a gyerekem nem toporzékol, meg vergődik, csak szimplán játszik. Délután járunk játszóházba,meg játszótérre, de nem lehetünk egésznap ott, mert a szomszédok idióták. Mosni kell, főzni kell, élni kell az életünket. Az meg, hogy délelőtt 11kor átfut egyik szobából a másikba, elesik a szőnyegbe, nem akkora tragédia amiért ekkora patáliát kellene csapni. Még ha este 8kor csinálná, amikor mások pihenni szeretnének, azt megérteném, és este rá is szoktam szólni a gyerekre, hogy lassan közlekedjen, de nem állhatok mellette egész nap, foghatom a kezét, hogy délelőtt 11kor ne zavarjon senkit azzal, hogy elesik vagy futkározik.

A rendőrök meg azért röhögték ki, mert azzal hívták fel őket, hogy hangosan járkálunk a lakásban, és nem azért mert fúrunk, faragunk, a gyerek sír, vagy házibulit tartunk. Az, hogy szerintük hangosan járkálunk a lakásban, nem tartozik a csendháborítás fogalmába. Az egész lakónegyedre rá lehetne hívni ennyi erővel a rendőrséget, ugyanis kB mindenki hallja ha járkálnak felettük, akinek van felső szomszédja. Ugyanis ez nem egy modernül felújított leszigetelt lakó negyed, hanem olyan, amihez legalább 80 éve hozzá nem nyúltak, olyan vékony falakkal, hogy azt is hallom, ha felettünk lehúzzák a WC-t. És ebben a főbérlőnk is megerősített, mert ők is itt laknak a negyedben és nekik olyan felső szomszédunk van, akik éjjeli baglyok, egész éjjel járkálnak, a nő éjjel mosogat, a gyerekük éjszaka napi 7-8x felsír álmában. Szóval ha nekik a legnagyobb problémájuk az, hogy délelőtt néha futkározik a gyerek, vagy elesik, vagy leejt valamit, meg hangosan megyek ki este wcre, akkor lehet nem mi vagyunk a hülyék.

Arról még, hogy mennyire voltak nyugodt és normális szomszédok pedig lehetne vitatkozni. Tegnap este mikor jött a főbérlő, miután elmentek fülüket farkukat behúzva ezek az idióták, beszélgettünk a főbérlővel vagy 2 órán keresztül, és ő mondta, hogy gyermekkori barátja, de sose voltak normálisak. 20 évig kertesházban éltek, de eladták a kertes házat és be költöztek panelba, hogy tudjanak venni az asdzonykának meg a fiúgyereknek motort és tudjanak motorozni. Az asszonyka rendszeresen tütükézik(amit én már sejtettem, mert 45 évesen olyan püffedt, aszott feje van, mint amilyen az én 55 éves anyámnak nincsen), és az előttük lévő lakóra csak azért nem tudtak panaszkodni, mert a főbérlő anyja lakott itt, egy 85 éves nénike, aki wcre se tudott kimenni már mikor ideköltöztek. Sajnos hozzászoktak a csendhez, azt viszont nem várhatják el hogy ne adja ki senkinek se a lakást, miattuk, álljon üresen. 85 éves nyugdíjas néni pedig nem fog lakást bérelni, főleg nem egy 3 szobás 75 nmes lakást. Mikor kivettük a lakást mi voltunk, meg 3 fiatal diák, és pont azért döntött úgy a főbérlő, hogy nekünk adja ki, mert tudta, hogy milyen hülyék az alattunk lakók, és a ha a 3 diákot választja, azok péntektől, vasárnapig egész éjjel csak bulizni fognak. Akkor nem csak ezek az idióták panaszkodnának, hanem az összes többi lakó. (senkinek nincsen semmi problémája velünk mindenki szeret minket, rajtuk kívül, ezt is a főbérlő mondta.) a mellettünk lakó szomszéd, pl nagyon örül neki, hogy mi költöztünk ide, mert mikor megtudta, hogy kiadják a lakást megijedt, hogy nem fog tudni pihenni, mert vagy a fiatalok nonstop bulizni fognak, vagy ideköltöznek újszülöttel, aki egész éjjel sírni fog. Mondtam neki, hogy mi is tervezünk a közeljövőben második gyereket, de mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy minnél kevesebbet zavarjon, ahogy ezt megtettem az első gyereknél is (volt mikor hordozókendőben magamrakötve aludtam vele, hogy senkit ne zavarjon, ez még a másik lakásban volt, és a szomszédok teljesen odáig voltak, hogy milyen csendes nyugodt baba, sohase sír. Ahha persze, sírna ő, ha hagynám. )

Na ez is jó hosszú lett na mindegy, de a tegnapi húzásuk után, viccnek gondolom, hogy még én vagyok itt sarazva 😂😂😂😂

2019. okt. 31. 06:58
 23/26 anonim ***** válasza:
66%

“ Az asszonyka toporzékolva, az ajtót verve jött fel este 10kor, hogy mi direkt bosszúból eláztattuk őket. Én csak röhögtem rajta, hogy jöjjön nézze meg, hogy hót száraz a fürdőnk. Elkezdett ordítozni, hogy ő majd jól kihívja a szerelő barátját, na mondom hívja, én meg miután elment jól felhívtam a főbérlőnket. Hát a szerelő megállapította, hogy a külső szigetelés nem volt jól megcsinálva, és az esőtől kezdtek ázni, nem miattunk. A főbérlő meg jól kiosztotta őket, hogy biztos mi kértük meg, hogy rosszul rakják fel nekik a szigetelés, mikor akkor még ott sem laktunk 😂😂😂😂”

Este 10-kor jött a szomszéd. Mondjuk 1 óra alatt odaért a szerelő barátja, még megnézte mi a baj, azonnal szaladt is a hírrel HOZZÁTOK... akkor ti lassan éjfélkor ugrasztottátok a lakásotok tulaját, aki nem elküldött a maci szőrös farkára, hanem a ti szomszédotokkal veszekedett, majd két órán át mesélt nektek a csúnya-gonosz szomszédról... gyakran élsz át ilyen fantáziákat, ahol a külvilággal ellentétben győztesen jössz ki a szituációkból?

2019. okt. 31. 08:10
 24/26 A kérdező kommentje:

10 perc alatt itt volt a szerelő barátja, és én akkor hívtam a főbérlőt már mikor ő hívta a szerelőt. És mint mondtam ő is itt lakik a negyedbe. Nem Pesten lakunk basszus, hanem egy szaros kisvárosba, ahol mindenki ismer mindenkit, és a város vége 10 percre van kocsival.

És igen, egy-két sör mellett beszélgettünk éjfélig, mert mi ki vagyunk idegileg ezektől az idiótáktól, a főbérlőnek meg ég a pofája miattuk. Mi ebben olyan baromi hihetetlen.

2019. okt. 31. 08:59
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"És igen. Azt is el ismerem, hogy nehézkesek és gyorsak a lépteim, mert 90 kg vagyok, és ha nem csinálnék kapkodva mindent akkor nem végeznék este 8-ra minden zajos tevékenységgel"

Juj te az a típus vagy, aki kapkod, mint egy idegbeteg, odabsz mindent mindenhova, közben úgy jár, hogy a sarkát csapkodja a padlóhoz. Hát nem laknék alattatok, de szerintem senki. A gyereked a legkisebb gond itt.

2019. okt. 31. 17:28
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
Add már meg ennek a szerelőnek a telefonszámát, mifelénk min 2 hét míg kijön egy
2019. okt. 31. 17:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!