Ti mit tennétek a helyemben ilyen szomszédokkal?
Amit tudni kell rólunk: albérletben élünk a másfél éves gyerekkel,kisvárosban, én itthon vagyok vele. A hangos házimunkát, mint mosogatás, mosás, porszívózás, főzés, reggel 8tól délután 4ig megcsinálom, amíg mások dolgoznak, hogy ne zavarjak senkit vele. A gyerek este 8tól, reggel 8ig átalussza az éjszakát. Este 8 után mi lefekszünk és minimális hangerőn nézzük a tv-t, vagy olyan házimunkát végzek ami halk és napközbeni nem tudtam elvégezni. Pakolászás, portörlés, vasalás stb. A gyerek miatt is néma csendben kell lennünk este 8tól, mert minden szarra felkel.
Az alattunk lakó szomszéd állandóan bepanaszol minket a főbérlőnél, sorolom mivel.
-kiszívtam az orrát a gyereknek a porszívó áll, mikor mandulagyulladása volt
-hétköznap este 6kor ugrált a gyerek
-hangosan megyünk ki éjszaka wcre
-vasárnap nem tud 10ig aludni, mert mi 8tól járkálunk a lakásban (vasárnap nem csinálok házimunkát)
Múltkor már a facebookra is kiírta nyílvánosan, hogy ő hajnali 3kor nem tud aludni miattunk. Sose voltunk fenn 10nél tovább...
Rohadt kellemetlen ez az egész, mert a fél város azt hiszi ezek miatt, hogy én hajnali 3kor porszívózok, meg bömböltetem a tévét.
A főbérlő egyenlőre még nekünk hisz, de nem tudom meddig fogja tűrni, hogy ő van csesztetve miattunk.
Nyílván az egyetlen megoldás a költözés, de nagyon szarul esik, hogy el kéne költöznünk egy ilyen ember miatt egy olyan lakásból, ami jó áron van, jó helyen, és amit szeretünk..
Nyílván mi sem vagyunk szentek, igen futkározik, pakol, ugrál, stb a gyerek, mert gyerek... Mit csináljak vele, kössem le egész nap a gyereket? De mint írtam este 8tól reggel 8ig alszik, mint a kisangyal. Vasárnap (ami ugye pihenő nap) pedig egész nap lenn vagyunk (apósomék kertes házban laknak egész nap ott vagyunk nála), szóval a pihenő időben egyáltalán nem zavar senkit a gyerek.
Felettünk is van 2 gyerek, mi is halljuk, hogy futkározns a gyerekek, hogy tologatják a székeket, halljuk mikor ordibál velük az anyja, de eszem ágában nem lenne ilyenből patáliát csinálni, mert tisztában vagyok vele, milyen panelházban élni, tisztában vagyok vele, hogy azt is hallom, ha fingik a szomszéd. Ennek tudatában költöztünk be.
Szóval nem, nem gondolom úgy, hogy hibáztunk volna, mióta megszülettem panelházban élek, tisztában vagyok a házirenddel, a szüleim is úgy nevelték, hogy tartsam tiszteletben mások életterét, amíg jó idő volt, szinte nem is voltunk itthon a gyerekkel, egész nap játszó téren voltunk, csak enni, meg aludni hoztam haza. De most itt a rossz idő, nem tudok mit csinálni, azon kívül, hogy este 8tól reggel 8ig próbálom altatni a gyereket, hogy ne zavarjon másokat.
Nem fogom lekötni a gyereket, meg nem fogok rászólni, hogy ne futkározzon délelőtt 11kor, mert ha nem lesz lefárasztva, akkor nem munkaidőben fog zajongani, hanem este... Az mennyivel lesz jobb?
Ahha, ha a te gyereked másfél évesen olyan szófogadó volt, hogy azt mondtad neki, hogy ülj le és leült, akkor neked valami csodagyereked van, és hírből sem ismered a dackorszakot, vagy szimplán osztod itt az észt úgy, hogy soha nem láttál még gyereket életedben.
De szerintem inkább az utóbbi. Megsúgom, minden hasonló korú gyerek rohangál a lakásban, mert gyerek, és így fárasztja le magát. Arról nem is beszélve, hogy este 10ig mindenki azt csinál a lakásában, amit akar. Az egyik mellettünk lévő mindennap barkácsol, fúr, farag, kopácsol, a másik mellettünk lévő, bömbölteti a rockzenét, mikor délután altatnám a gyereket, de nem érdekel, mert este 10ig ők is azt csinálnak amit akarnak. Mint már mondtam, nem este futkározik a lakásban, hanem hétköznap délelőtt, mikor normális emberek dolgoznak és nem hallgatóznak, hogy mit csinál a felettük lakó.
Te is jó idegesítő szomszéd lehetsz.
De egyébként már nem aggódok, mert lerendezik a sorsukat maguknak.
Ránkhívták a rendőrséget, a rendőrség ki se jött, csak kiröhögték őket, és kiosztották, hogy este 10ig mindenki azt csinál amit akar.
Utána mentek a lakóközösségi elnökhöz, az is kiosztották őket, hogy hagyjanak minket békén, akkor panaszkodjanak, ha este 10-kor elkezdek mosni.
Utána mentek a főbérlőnkhöz aki szintén kiosztották őket, hogy idióták, mert az ők is hallják mikor az ő felső szomszédjul járkál, de ez nem a szomszéd, hanem a lakás hibája.
Tegnap este bosszúból, hogy senki nem adott nekik igazat, elkezdték bömböltetni a zenét, de csak magukkal basztak ki, mert a gyerek már rég aludt, mi felhangosítottuk a tv-t és azt néztük, viszont a nyugdíjasok, akik nem tudtak pihenni, egyesével panaszolták be őket az elnöknek 😂😂😂😂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!