A magyarok miért ugranak azonnal arra, ha valaki nem dolgozik?
Tegyük fel van egy A4-es kérdés vagy iromány, ahol ha az illető leírja, hogy nem dolgozik, azonnal mindenki ráugrik erre, a tárgytéma többi dolgát teljesen figyelmen kívűl hagyva.
Szintén tételezzük van mondjuk egy huszonéves, aki valamilyen okból nem dolgozik, és a szülei tartják el, vegyük a "legrosszabb eshetőséget", nem esik most jól neki a munka és pihenőt tart mert megengedheti, kb. a hóhért keresi azonnal az egész nép és lassan már a sorozatgyilkosokkal hozzák az ilyen embereket egy kalap alá.
Mit bánt az mást, ha valaki nem dolgozik? Tudtommal nem osztogatnak csak úgy pénzt az ilyeneknek, valami álláskeresési járadék van, ha jól tudom az is kb. pár hónap és a bérbe amit keresett az illető bele volt ez kalkulálva?
Nem az életviteléhez kell pozitívan hozzáállni, hanem magához az emberhez.
Tudom, hogy nektek magyaroknak ez furcsa, de nyugaton úgy 200 éve végbement egy felvilágosodásnak nevezett esemény és az ottaniak azóta megtanulták, hogy valakit nem nézünk le pusztán, mert 10 ezer forinttal kevesebbet keres, mást pedig nem gyűlölünk azért, mert 10 ezerrel többet.
Tudom, nektek ehhez még fel kell nőnötök, ez rendben is van, de nem lehetne kicsit gyorsabban?
"mekkora buli passzívan otthon ülni a nagy semmittevésben"
Ezt nem fogom soha megérteni. Miért csak a szent munka és a passzív semmittevés létezne a világon?
"Ezt nem fogom soha megérteni. Miért csak a szent munka és a passzív semmittevés létezne a világon?"
Ez még semmi. A valódi kérdés itt az, hogy MI KÖZE VAN HOZZÁ?
#21 Eddig még azokról volt szó, akik nem csinálnak semmit, csak a társadalom, szülők, szomszédnéni / akárki csecsén csüngenek, most meg már ott tartunk, hogy azért megy a lenézés, mert valaki 1-2 bankjeggyel többet vagy kevesebbet keres?
A megélhetéshez valahonnan elő kell teremteni a pénzt. Ha nem dolgozol, akkor nyílván valaki eltart. (Megint megemlítem, nem olyan anomáliáról beszélünk, amikor valaki a millióin ül, azt csinál vele, amit akar)
Ha önfenntartó vagy, mert van kiskerted, tyúkól, napkollektor termeli az energiát, meg amit akarsz, az is munka, mert dolgozni kell vele.
Aki tanul, hogy valamire valamikor valahogyan vigye, ott legalább megvan a vélelem, hogy ez csak egy átmeneti állapot, és hasznos tagja lesz a társadalomnak.
Aki semmit nem csinál, csak otthon ül, azon nincs mit szépíteni, az egy parazita.
A magyarozás meg gyönyörű. Akkor menj külföldre, aztán élősködjél a brit / svéd / német szociális rendszeren amíg tudsz, biztos körbe fognak rajongani ott is. :)
Ha meg már ott vagy, akkor minek ez a vergődés meg magyarozás?
"#21 Eddig még azokról volt szó, akik nem csinálnak semmit, csak a társadalom, szülők, szomszédnéni / akárki csecsén csüngenek, most meg már ott tartunk, hogy azért megy a lenézés, mert valaki 1-2 bankjeggyel többet vagy kevesebbet keres?"
Nem erről van szó. Amiről én beszéltem, hogy még azért is képesek vagytok gyűlölni másokat, mert plusz-mínusz 10 ropival más a fizetése mint nektek, olyan cipőt hord, ami nem tetszik, más a haja, miért olyan sovány, miért nem megy ide, miért nem megy oda, miért beszél sokat, miért beszél keveset, miért vesz levegőt, miért olyan alacsony, stb. Az pedig már konkrét sorozatgyilkossággal ér fel, ha valaki éppen nem dolgozik.
De ismét felteszem a kérdést: MI KÖZÖTÖK VAN NEKTEK AHHOZ, HOGY MÁS MILYEN ÉLETET ÉL?
Jó. Mesebeszéd. De egyébként meg, ha szégyen ha nem megkérdezném: munka kinek kell? Senkinek. Megélhetés kinek kell? Mindenkinek. Miért kéne a kettőnek köze legyen egymáshoz? Az, hogy valakit mittudom én elér agydaganat, azt annak alapján kezelje
-e egy közkórház, hogy beteg vagy sem, vagy pedig annak alapján, hogy dolgozik-e vagy sem? Intelligens ember felteszi magának a kérdést nem mellébeszél, és a munkahelyet, a munkavállalást részesíti népünnepélyben.
Egyébként meg én magyar vagyok, Magyarországon élek (egyelőre). De valami hasonlóról beszéltem én is. Nem kell ehhez külföldre menni, bár itt egyre kevésbé lehet venni levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!