Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért jó megöregedni és...

Miért jó megöregedni és végigélni egy életet?

Figyelt kérdés

Én sokszor azt érzem, hogy nagyobb értéke van annak, ha fiatalon meghal az ember, ha boldogtalan. Elmondom, hogy értem, hátha érthető lesz:

Egész kamaszkoromban magányos voltam, és vártam arra, hogy legyenek barátaim, legyen barátnőm és legyen életem. Nem lett. Koravén lettem és nem volt senki mellettem. Nem jöttem ki a velem korabeliekkel sem. Mire nagyon későn lett volna barátnőm, úgy éreztem, hogy nem ő kell nekem, pedig mindenben passzolt hozzám, és nagyon ragaszkodó volt. Ellöktem magamtól, pedig ő volt az igazi.

Most erre majd jönni fog a szemforgatás és az a válasz, hogy "tudjuk, tudjuk, mindenki azt hiszi, hogy megtalálja az igazit ebben a korban; túl kell lenni ezen fiam, mint a fogzáson". Na EZ az, amivé nem akarok válni. Kiégett, cinikus, az élet által megkeményített egyenemberré, akit már nem kapnak el ilyen nagy, kamaszos érzelmek, meg ilyen nagyon erős igény az intimitásra, mert ő már túlvan mindenen, ő már utólag mindenről látja, hogy csak egy felindulás az egész, és különben is, a felnőtt élet sokkal egyszerűbb és sokkal profánabb ennél, a karrierre, pénzre, házra, autóra, gyerekre kell koncentrálni.

TUDOM, hogy ez a lány volt az igazi, és nem érdekel, hogy ki mit hitetlenkedik. Én is elég józan és racionális ember vagyok, de itt tényleg annyi véletlen egybeesés volt kettőnk között, hogy az valami elképesztő. Tökéletesen kiegészített engem. Őt nekem szánták. Ő volt az a valódi társ, akivel egy pillanat alatt egymásra hangolódtunk, akire mindig is vágytam, akit el kellett volna vennem, aki az életem részévé kellett volna, hogy váljon, és utólagosan minden szenvedésem értelmet nyert volna. És azóta úgy érzem, hogy nincs semminek semmi értelme. És továbblépni sincs értelme. Mert azt érzem, hogy innen tovább nincs más, csak a profaneitás ("hja, ezeket az érzelmeket ki kell nőni, majd találni valami épkézláb nőt, aztán élni valahogy") és a cinizmus ("nincs is olyan, hogy nagy ő, ki kell verni a fejünkből ezeket a hülyeségeket és minél többet szexelni"). Nem akarok ilyenné válni. Nem akarok lemondani ezekről az érzésekről. Úgy érzem, hogyha nem halok meg fizikailag, mielőtt ez megtörténne velem, akkor is meghalok, csak másképpen. Elvesztem azt a részem, akinek érdemes élnie. Követem a lány életét, és tudom, hogy ő sosem fog ilyenné válni. Azzal, akivel most van, és akivel nagyon szeretik egymást, pontosan azokat a dolgokat valósítják meg, amikre én is vágytam volna. Ők nem fognak kiégni és cinikussá válni, mert megőrzik magukban ezt a kamaszvilágot, számukra ez egy életre szóló varázs lesz. Egyébként a testvérét is ismerem, és ugyanez igaz rájuk. Vallásos emberekről van szó, látszik rajtuk, hogy egy életre keresnek párt, és valahogyan meg is találják azt a társat, aki alkalmas is erre. Hát ez az, ami számomra még fiatal huszonévesként ijesztő volt. Azóta milliószorosan bánom, mert azt látom, hogy semmilyen más utat nem éri meg járni. Aki azt hiszi, hogy az el nem köteleződés szabaddá teszi, az téved, mert csak gyökértelen lesz és kóborolni fog. Pár évig talán élvezni fogja, de aztán sokkal jobban fogja zavarni az állandó intimitás hiánya, mint a változatos partnerek kínálta pillanatnyi örömök.

Szóval ebben rekedtem meg. És nem látom, hogyan tovább.

2019. ápr. 7. 00:22
1 2 3 4
 11/36 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
53%

Még mindig kamasz vagy torz én- és világképpel. Azt hiszed, hogy csak egyszer lehet szerelmes az ember. Az nem cinikus kiégés, ha továbblépsz. Sok szerettedet el fogod még veszíteni ilyen-olyan módon, ezek mind fájni fognak, és együtt fogsz élni ezzel a fájdalommal életed végéig, mert ez is része az életnek.

Ha még életben leszel, olvasd majd vissza tíz év múlva ezt a kérdést.

2019. ápr. 7. 04:41
 12/36 anonim ***** válasza:
38%
Tudod te mi a bajod? Hogy azt hiszed a boldogságodat a világ adja, pedig az belulrol fakad. Ha fiatalon meghalsz erre meg eselyed sincs hogy rajojj, ilyen ertelemben meg tok felesleges volt akkor megszuletned. Ha nem az a celod hogy emberileg fejlodj szellemileg magas szintre juss, ugy boritekolhato a lelkileg szegeny elet es a folytonos hiabavalonak tuno szenvedes. Ha nem tanulod meg ennek okat, akkor valoban csak hapogsz es azt kerdezed minek. De en is azt kerdezem igy, minek?
2019. ápr. 7. 06:42
 13/36 anonim ***** válasza:
0%

“Egy bizonyos kor felett sajnos csak a nehézségek jönnek.”

Ez is tipikus. Aki csak elvezetre hajt az valoban ennyit fog fel az egeszbol. De ha meg van ez a torvenyszeruseg, miert hiszed azt, hogy ennek nincs oka? Menekulni akarsz, mi elol? Csinald maskepp, ha rossz mintak vannak elotted - es ez biztos! Kulonben nem gondolnad igy ;)

Mondjuk nem lennek a helyedben :D folyton szenvednek ha mondjuk itt megrekedtem volna...

2019. ápr. 7. 06:45
 14/36 anonim ***** válasza:
53%
Mondjuk én is olyan öreg leszek, aki élvezi az öregséget... néha már várom is. ;) pont azon dolgok miatt amiket adhat. Es mert kivancsi vagyok milyen elmenni szepen lassan.
2019. ápr. 7. 06:54
 15/36 A kérdező kommentje:

"Tudod te mi a bajod? Hogy azt hiszed a boldogságodat a világ adja, pedig az belulrol fakad. "

Ezt újra és újra elmondták nekem és SOHA nem éreztem igaznak. Az a baj, hogy ez egy jól hangzó klisé, amit nem lehet mindenkire és minden helyzetre ráhúzni. Hiába fakad belülről, nem lesz boldog az, akire nem figyelnek a szülei, aki egyedül nő fel és tölti el a fiatal éveit, aki nem szerez közös élményeket, aki nem élheti meg a vágyait. Tényleg nem értem, mi szükség van erre a mantrára. Ez után a lány után később volt barátnőm, akivel nem voltunk ugyan szerelmesek (ő más országban élt, nem tarthatott sokáig), de mégis, akkor rám se lehetett ismerni, mintha kicseréltek volna. Pont megadta azt a boldogságadagot, ami, ha hosszú távon tart, elég önbecsülést és energiát adott volna, hogy jól érezzem magam és tudjak fejlődni. Egy kis időre MEGKAPTAM, amire vágytam, és nagyon jó volt. Most képzeld el ugyanezt, ha még mellette szerelmes is vagyok... az én boldogságomat az adná, ha megmutathatnám valakinek magamat, őszintén, és válaszolna arra, aki vagyok. És becsülne érte. Akárki akármit mond, én tudom, hogy ez kell nekem. Nem igaz ez a "belülről fakad" - duma. Vagy ha igaz, akkor az illető már élete során megkapta valaki mástól a feltétlen odafigyelést, megkapta azt az érzést, hogy ő kell valakinek a maga jogán. Nyilván nekem se sírna ennyire a szám, ha az lett volna a tapasztalatom 15-20 között, hogy én alapvetően kellek a csajoknak és érdeklem őket. De ehelyett az volt, hogy a vágyaim középpontjában a lányok, az intimitás állt, és ezt az intimitást nem volt egyszerűen kivel kiélnem. Nem tudom ezt jobban leírni, aki érti, érti. Egy férfi se tud boldog és magabiztos lenni, ha nem tudja megszerezni a vágyai tárgyát.

Akkor boldog az ember, ha meg tudja valósítani a vágyait és magát, és ahhoz kell valaki más is. Kell, hogy szeressék. Olyan, mintha azt mondanád, hogy az autó magától kell, hogy járjon. Én meg azt mondom, hogy előbb üzemanyagot kell beletölteni, anélkül nem indul el.

2019. ápr. 7. 08:10
 16/36 A kérdező kommentje:

Meg ennek az egésznek ugye van egy testi oldala is. Nekem van egy titkos vágyam, ami szex kategória, de nem a hagyományos szex témakörébe tartozik, de már kisgyerekkoromtól kísért, és állandóan titkolnom kellett. És ez a legbelső részem, több, mint érdeklődés, szinte életforma. De nem tudtam soha, senkivel tartósan megélni. Ez az előbb említett lány, akivel utána és csak rövid ideig voltam együtt, bár nem voltak benne igazán érzelmek, de mégis meg tudta ezt nekem adni, és tudtuk élvezni egymást testileg és nagyon jó volt. Ez az, ami nekem kellene, de úgy, hogy intimitás, lelki kapcsolat is legyen mellette, és hosszan tartson. Ennél jobbat el se tudnék képzelni. És ha ez meglenne, BOLDOG lennék.

Ez a "boldogság belülről fakad" - dolog az én esetemben olyan, mintha azt mondanád egy zenésznek, hogy legyen boldog úgy, hogy soha nem játszhat többé hangszeren, mert "a zene az belülről fakad". Belülről fakad, de meg kell, hogy legyen a lehetőség arra, hogy kihozza a világra azt, ami belül van, és ahhoz kell valami, ami nem ő. Így érthető? Ezt a részemet nem tudom a felszínre hozni és megélni anélkül, hogy lenne benne egy partnerem. Ezért nem érzem jogosnak ezt a mondást. Mert ha a világ minden kincse az enyém lenne, akkor is boldogtalan lennék, amíg ez a vágy bennem van, márpedig bennem van, mert mindig is bennem volt, már jóval a kamaszkorom előtt is.

2019. ápr. 7. 08:19
 17/36 anonim ***** válasza:
42%

Te egy egyszerű és szánalmas rinyagép vagy. Case closed.

Ha netán nem görcsölnél rá arra, hogy mástól függj akkor nem lenne ennyire szar.

Kispajtás, 30 év alatt nem kellettem senkinek és az állítólagos barátok is mind eltűntek. Mindig én voltam a lópótló szamár ja és a szüleimnek is csak a pénz miatt voltam. Apám soha nem törődött velem, de cserébe lelki terrorban tartott. Amint elköltöztem, és abbahagytam, hogy mindig csak én keressem a rokonokat, eltűnt mind. Évek óta nincs aki felköszöntsön, évek óta nincs senki, akivel napi szinten tudnék beszélni. Tényleg senki nem kíváncsi rám.

És? Szar, igen. De fogtam és elengedtem az embereket. Van pár dolog, amit érdekesnek tartok és szeretek benne elmerülni, ezekkel foglalkozom. És vannak napok, amikor teljesen jól el vagyok a bőrömben. Persze nem hazudok, vannak napok amikor meg nagyon rossz. Azt túl kell élni, elmúlik. Aztán megint rendben van.

De ha te élvezed az önkínzást, hát hajrá. De akkor ne picsogj és drámázz itt, mint egy kisgyerek, akinek elvették a játékát.

2019. ápr. 7. 09:11
 18/36 anonim ***** válasza:
Mások alázása és alacsonyabb rendűnek beállítása segít sokaknak abban, hogy saját magukat többre értékeljék. Ezt olvastam ki az elmúlt pár hozzászólásból is. Valakinek nagyon nagy szüksége van saját létének az igazolására...
2019. ápr. 7. 10:02
 19/36 anonim ***** válasza:
46%
Az utóbbi kommentjeid tükrében úgy jön le, mintha az egész hosszas, mélyenszántó eszmefuttatásod valójában arról szólt volna, hogy nincs kivel dugnod, ezért nem tudod kiélni a (franc se tudja, milyen) fétisedet.
2019. ápr. 7. 13:31
 20/36 A kérdező kommentje:
Utolsó: sajnálom, ha így jön le. Az embernek van egy testi és van egy lelki oldala. Én mindkettőről írtam, nem csak a testiről. Ha csak az utóbbi érdekelne, akkor már rég rendszeresen járkálnék prostihoz, lenne rá pénzem. Nem fogom magamra venni a kritikádat, mert tudom, hogy nem igaz. Rengeteg mindent szeretnék együtt megélni egy megfelelő lánnyal, nem csak a testi örömöket.
2019. ápr. 7. 13:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!