Ti mit tennétek a helyemben? Mi értelme van így végigélni egy életet?
Az a baj hogy vannak szülők akik szeretnek diktálni és parancsolni, és ezzel sok gyerek még felnőtt korban sem mer hangot adni mert fél, gondolom Ők taníttatnak. Ha igazán fontos lenne hogy azt csináld amit szeretsz, akkor elmentél volna akármilyen munkára, és "megéltél" volna úgy.
Nálunk volt a családban egy öngyilkosság, ott nagy teher nehezedett a fiatal felnőttre és jobbnak látta ha az egész civakodásnak elejét veszi, utána meg nem kell senkinek sem beszámolni.
De a Te eseted az semmi ahhoz, ott komolyabb dologról volt szó.
Neked azt kéne hogy oda állsz eléjük, és megmondod hogy nem érdekel a vállalkozás, a pénz, a gondoskodás, magad embere akarsz lenni. Vagy elfogadják, támogatnak, vagy jön jó pár nehéz év mire önállósodni fogsz, anyagilag, és emberileg.
Engem is gyerekként kezelnek alapvető dolgokban, lenne pénzem egyszerre autóra, és egy mocira is de nem engedik pedig motoros család vagyunk, a miértje pedig a halálozási arányban keresendő..... Te érted ezt?
Egy hülye kölyökként kezelnek, ha valamelyikőjük jön velem, rám szólnak hogy oda figyelni stb, lassítsál
25F
Fejezd be, amit még tanulsz!
Mivel nem a pályaválasztásról, hanem a szabadidődről szóló álmaid vannak, nem értem, miért ne valósíthatnád meg akármelyiket.
Járj el valamilyen olyan társaságba, ami kapcsolódik az egyik hobbihoz, amit ki szeretnél próbálni! Ismerj meg új embereket! Élj szabadabban!
"Fejezd be, amit még tanulsz! "
Nem akarom. Nincsenek terveim vele.
"Mivel nem a pályaválasztásról, hanem a szabadidődről szóló álmaid vannak, nem értem, miért ne valósíthatnád meg akármelyiket.
Járj el valamilyen olyan társaságba, ami kapcsolódik az egyik hobbihoz, amit ki szeretnél próbálni! Ismerj meg új embereket! Élj szabadabban!"
Ezekhez mind pénz kell. Ha elkezdek dolgozni, akkor el kell kezdenem fenntartani magam, akkor pedig már nem lesz időm ezekre. A vicces az amúgy, hogy most se csinálom ezeket, mert nem szeretek pénzt kérni a szüleimtől azon túl, ami nagyon szükséges.
Szörnyen érzem magam. Mindennap megfordul a fejemben, hogy milyen lenne befejezni az életet. Az a baj, hogy nem merek álmodni. Nincsenek önálló álmaim, nem merek arról fantáziálni, hogy valamit végigviszek, és milyen jó lesz majd élvezni az eredményét. Ehelyett amit éppen csinálok, azt csak alibiből teszem; pl. azzal, amit most tanulok, sincs konkrét célom, ahogy az előző szakkal se volt. Ez meg így semmire nem elég. Mindent, ami szükséges a sulihoz, csak épphogy csinálok meg, csak hogy meglegyen a tárgy. Nincs egy őszinte, lángoló érdeklődés mögötte. Mintha az egészet csak a szüleimnek/világnak csinálnám, de nem érdekel igazán az egész. Közben élményeim, társaságom nincsenek.
Egyébként én azt hiszem, pontosan látom, hogy mi a probléma: az, hogy, amint írtam, nem merek álmodni. Más úgy megy egyetemre, hogy van egy vízió a fejében. Nálam a vízió hiányzik, de nem azért, mert ne lennének ötleteim, hanem, mert túlságosan erős a realitás, hogy azt kell folytatnom, amit a szüleim elkezdtek. Talán irigylésre méltónak tűnik a helyzet, de cseppet sem az. Míg más élte az életét és kereste, formálta magát, addig én semmit nem csináltam, csak depressziósan ültem itthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!