Hogyan állítsam át a napi ritmusom bagolyról pacsirtára?
Nem tudok elaludni hajnal 2-3 előtt (soha. Tök mindegy, milyen fáradt vagyok), így viszont nehezemre esik felkelni reggel 10 előtt.
Próbáltam már mindenfélével lefárasztani magam (sport, még több sport, szeretkezés, forró fürdő, lazulgatás, nyugtatótea, növényi nyugtatók), minden rohadt nőimagazinos tippet kipróbáltam, de kettőig minimum arcon pörgök.
A legextrémebb az volt, mikor fennmaradtam hatig (igen, hétköznap akkor kell kelni, leginkább ez az oka, hogy életmódváltást szeretnék kierőszakolni), majd letoltam a napot, azt gondoltam, baromi fáradt leszek majd estére, de ehelyett úgy 8 körülre visszatért az életerőm... és ismét arcon pörögtem hajnalig :D
Hasonlóan éjjel élő emberek, ti mit csináltok, hogy el tudjatok aludni, és ne mondjatok csődöt a hétköznapok során?
Én otthon dolgozok.
kb 11 és 21 óra között vagyok hatékony.
Feküdj le mindig ugyanakkor és addigra ne is csinálj már előtte sem olyat ami felpörget. Csak ülés a fotelben pizsiben és elnyúlva nézegetés, mert az passzív dolog. Tehát ne írogass mert az aktív.
Másik, hogy kelj korán és előbb is leszel fáradt, de az is lehet, hogy neked kevesebb alvás is elég lenne.
Vagy visszatérni a szexhez :D
Megkérdezik a kollégák...
- Mit csináltál tegnap?
- Szexeltem.
- És még mit?
- Semmit, csak szexeltem.
26 éves vagyok. Ez az átállás soha nem működött nálam. Mikor délelőtt 10-kor kezdődött az első óra, nekem még az is szenvedés volt:D Aludtam pár órát. Jobb esetben. Aztán délig még úgy meg is voltam. Még produktív is tudtam lenni. Viszont utána beütött a fáradtság. Délután már aludtam a vonaton hazafelé. Majd itthon is kidőltem.
Munkát mindig éjszakait vagy 24 órásat vállaltam. Jelenleg szabadúszó vagyok. Ez kompatibilis leginkább a ritmusommal.
Inkább a munkád igazítsd az életedhez (életciklusodhoz), ha tudod.
Mondjuk az tény, hogy nem nekünk áll a zászló.
Szakmunkásba járva hajnal 5-kor kellett kelnem.
Nem tudtam megszokni 3 év alatt.
Délelőtt gyakorlatilag zombi voltam.
Aludtam a buszon oda vissza, meg kb az órákon is.
Mikor suli után hazaértem feléledtem.
Abból a 3 évből nem sok mindenre emlékszem, egy rémálom volt.
Kettesekkel rugdostak át a szakmunkás vizsgán is.
Utána délután 1-re kellett bejárnom érettségizős iskolába, ott osztályelső lettem kb 4,5-ös átlaggal...
(mondjuk az az osztály sem volt egy erős eresztés)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!