Te lenézed azokat az embereket akik az általános iskolába áldozattipusok voltak és felnőtt korukra mentális problémával küzdenek?
Persze, hogy velem volt a baj, hiszem a szüleim öregek voltak, szegényeg voltunk, az anyám hülye ruhákba járatott és csúnya is voltam :D
Mellesleg itthon ha beszéltem ezekről, megkaptam anyáméktól, hogy ne foglalkozzak velük és ennyi. Nem beszéltek külön az osztályfőnökkel, sem a többiek szüleivel.
Talán inkább a te fajtádnak kéne magába néznie
Nagyszülők neveltek. Óriási generációs szakadék.
H.lye ruhák nálam is.
Elől évekig hiányzott egy fogam a legérzékenyebb életszakaszomban, 16 éves korig.
Akkor nem is beszélve a tüneteimről:
Fogalmam se volt, a korosztályomat mi érdekli, miről beszélgetnek, elvoltam a magam kis világában, nem érdekelt a másik nem, amikor a többieket már igen. Ápolatlan voltam egy kissé, a divathoz semmi érzékem és nem is érdekelt.
Fogalmam se volt eleinte még a szeretet adásáról, kapásáról sem, pláne egyéb érzelmek, viccelődés felismerése, gesztusok felismerése stb....
Nem érdekelt az ember, emberi jellem maga, csak a műszaki dolgok, de abból is épp ami.
Fogalmam se volt a szexuális dolgokról és nem is érdekelt, de magamhoz nyúltam korán és azt se tudtam, mit jelent ez, mit csinálok.
Csak a magam kis mesevilága létezett, az aktális mániáimmal, érdeklődési köreimmel.
Hogyan védtem volna meg magam mégis?
Horrorisztikus tinikorom következett és a Nagymamámnak is nehéz volt ez az időszak, ugyanis kb. 17 évesen fentiekre egyszerre kezdtem rádöbbenni.
9 év alatt sokat dolgoztam magamon és minimum ugyanennyi munka vár még rám.
Nagyképűségnek hangzik, de én amúgy pont, hogy erősnek tartom magam, hogy ezeket felismertem és küzdöttem-küzdök.
Aki most megismer, pesszimistának és furcsának gondol.
Később már árnyalódik ez a kép benne.
Akkor furcsának, néha kiállhatatlannak, pesszimistának de nagyon erősnek tartanak. Meg erősen önbizalomhiányosnak.
26/L
engem csak azért csesztettek és vertek meg sokszor mert kilógtam a sorból, nem foglalkoztatott az mint ami a többieket (ivás, cigi, szex, smint akármi)
Megérdemeltem? Én soha nem tettem semmit, mégis ezt kaptam. Mikor szóltam a tanárnak én is annyit kaptam hogy hagyjam rájuk, majd megunják, at hiszed megunták?
Ne olyan szituációt vázolj hogy te hogy segítenél egy ilyen gyereknek, vagy mit tennél a szülők vagy a tanárok helyében. Abba gondolj bele hogy mit tennél a gyerek helyében akinek senki nem segít.
Ja és azt nem is említettem hogy ha esetleg szóltél is valakinek és történt valaki akkor nem úsztad meg a haza utadat verés nélkül.
A görcsös tanulásról, iskolai teendőkkel kapcsolatos megfelelési kényszerről, kishitűségről , minden tárgyra görcsösen tanulásról mert jaj mi lesz ha csak kettes - nem is beszélve.
Persze így nem is ment semmi igazán, kedvenceim sem..
Most tanulom sokadik tanfolyam keretein belül, amit anno a BSc-n tanulhattam volna, ha nem így alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!