A skizofrénia kiújulhat?
A skizofrénia gyógyithatatlan, tünetmentes lehet valaki, de gyógyult nem. Így, ha gyógyszerekkel elérik a tünetmentességet, akkor ahhoz már nem nyúlnak. Továbbra is szedi és amúgy sajnos még amellett is "kiújulhat".
De ha leállítják róla (en ilyenről még nem hallottam) akkor szinte boritékolható, hogy "visszaesik", éppen ezért nem is szokták leállítani az ilyen betegeket a gyógyszerről.
De pl. apukám PS és 15 éve kezelik, ugyan a súlyossága változik, de még egyszer sem volt tünetmentes.
Persze, hiszen a skizofrénia általában gyógyíthatatlan (bár hallottam róla, hogy volt, aki illegális tudatmódosító szerekkel kezelte sikeresen a betegeit, van, akinél nem okoz nagy gondokat az életben, stb.), nem kiújul, hanem sosem múlik el, csak a gyógyszerek csökkentik/megszüntetik a tüneteket. Azonnal menjen vissza a pszichiáterhez a testvéred, és szedje megint azokat a gyógyszereket.
Engem is volt, hogy leállított egy egyébként jó orvos, mert sokat híztam, nem is hatott annyira. Sok orvos ilyen nemtörődöm. Nekem el se mondta, hogy ez a betegségem, azután tudtam, meg, hogy abbahagytam a gyógyszerszedést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!