Miért gratulálnak, ha valaki bejelenti hogy terhes?
16
Értem. Azt kihagytad a kérdésedből, hogy proletár, kultutálatlan közegből származol.
21
Nem, nem kell azt érezned ...
Nevetségessé teszed magad.
A nem kell érezned, ugyanis az egész világ nem rólad szól. Ez egy úgynevezett formula, mint a jó napot kívánok és a köszönöm. Ez különbözteti meg a büdösbunkót az embertől.
Csak azok tudnak leugatni, akik ugatását magadra veszed kedves kérdező.
Az, hogy gondolkodási módodban van egy hatalmas ferdítés. Az nem leugatás, hanem kiigazítás. És szívesen.
Anyák napján is azért adsz virágot és két puszit anyudnak, mert apudat jól meglovagolta?
Az hogy megfogan az nem teljesitmeny, az ha normalisan felneveled, az az.
Javitom a hasonlatot: felvettek-lediplomazol. A ketto kozt siman ki lehet bukni onnan.
Ha felvettek, már életem egy szintet. Különben nem kerülök be. Régen ez komoly feladat volt, amikor nem lehetett pontot vinni. Ma nem tudom mennyire komoly, hiszen egy erős suliban nem ugyan azt a jegyet kapja a diák azonos teljesítményre.
És igaz volt régen is, hogy kibukott valaki. Csakhogy ha mindennek a végén gratulálsz csak, akkor miért nem csak a temetésen? Maga a diploma is csak egy ugró deszka, attól még nagyon sok rossz szakember van, aki elvégzte az egyetemet. Sőt! 16% sosem dolgozott a szakmájaban, másik 33% meg ott hagyja 2 éven belül a szakmát a diploma szerzés után. Szóval ez a logika, hogy csak akkor gratulálok, ha jól élte le a életét, egy alkalommal tehető meg. Amikor már nem hallja.
Mondok egy egyszerű példát én is.
Van egy fiatal srác, aki éppen a barátod. Nagyon tetszik egy lány (tudom, kicsit konzervatív duma, de olvassad végig). A haverok kérdezgeti, mert nem tudja, miként közelítsen a kiszemeltjéhez. Mondasz neki pár tippet te is. Végre rá veszi magát és beszélnek, elhivja az első randira.
Ez most siker, vagy nem siker?
Ennek most a barátod örül?
Büszke rá, hogy végre megtette, amit addig nem mert?
És te? Te miként állsz a dologhoz? Tudsz örülni neki? Te ezt sikernek tartod? Büszke vagy, hogy a te segítségeddel jött össze neki? Esetleg gratulálsz neki?
Ha megköszöni, hogy jókat mondtál neki, akkor azt mondod, hogy szívesen, azt, hogy semmiség, azt, hogy akkor köszönje meg, ha a kapcsolatota jól sikerül a végén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!