Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért gratulálnak, ha valaki...

Miért gratulálnak, ha valaki bejelenti hogy terhes?

Figyelt kérdés
Az hogy örülnek hírnek az egy dolog de ez nem olyan mintha lediplomáznál. Normális esetben teherbe esni nem nagy kihívás, de ha valaki küzködik évekig, akkor is furán veszi ki magát :D gratulálok hogy jókor/eleget szexeltetek
2018. szept. 1. 15:24
1 2 3 4 5
 11/47 October15 ***** válasza:
28%
10.: Neeeeeem. XD Úgy értettem, hogy pl temetésen a "részvétem". :D Engem kifejezetten felbsz.. oda jön valaki akiről azt se tudom, hogy ki a rák és közli, hogy "részvétem". Tényleg? Mesélj még..
2018. szept. 1. 16:02
 12/47 anonim ***** válasza:
45%

12

Az azt jelenti, hogy együttérez a veszteséggel, azaz a gyász érzésével, mert tudja, hogy az milyen rossz érzés, valamint nem bunkó.

Nem pedig azt jelenti, hogy neked személyes ismerősöd.

A veszteség érzését nevezik meg, nem a te személyedet.

Mint az köztudott.

Kérdező: mert gratulációt illik kifejezeni egy örömhírhez. Gyerem érkezése: örömhír. Mármint, kultúrlények között.

2018. szept. 1. 16:19
 13/47 anonim ***** válasza:
50%
Nem értem ezt a sok rosszindulatot. Miért olyan nagy megerőltetés annyit mondani, hogy "gratulálok"? Nem kell semmit mögéképzelni, tökmindegy, mennyit próbálkoztak vagy hogy a gyereknevelés nem csak rózsaszín vattacukor, ezt nyilván ők is tudják, de a terhesség bejelentése annyit tesz, hogy örülnek a leendő gyereküknek. Ennyi, nem több.
2018. szept. 1. 16:25
 14/47 anonim ***** válasza:
23%

“Miért gratulálnak, ha valaki bejelenti hogy terhes?”

Mert elvárják. Azért jelentik be, hogy te gratulálj, hiszen előbb-utóbb úgyis észrevennéd, teljesen felesleges bejelenteni. Lenne nagy megdöbbenés, ha az ember ilyenkor azt mondaná, amit valójában gondol: Jó, és?/Te bajod./Na, ennek a barátságnak akkor annyi, most jó 3 évig nem jössz velünk sehova, utána meg már mi nem fogunk hívni.

2018. szept. 1. 16:36
 15/47 anonim ***** válasza:
0%

A gyermek áldás,ezért gratulálni lehet annak,akinek összjeön.

(Főleg ma k*r.va nagy áldás,ahol sokan nem csak azért nem vállalnak gyereket,mert nem tudnak,hanem mert nem is akarnak)

2018. szept. 1. 16:41
 16/47 October15 ***** válasza:
0%
14.: Mert szr duma. :D Mondj annyit, hogy ez jó hír, sok boldogságot, egészséget stb stb. Ez még igaz is. De gratulálok? Meg részvétem? Meg a többi egyéb "jaj de beleélem magam a helyzetedbe és nekem is pont ugyanolyan jelentőséggel bír" duma.. ne már. XD Minek hazudjak bele a másik pofájába ha valódi érzéseket is ki lehet fejezni?
2018. szept. 1. 16:42
 17/47 anonim ***** válasza:
38%

3-assal egyet értek.

Ha tettetni kell magad, az régen rossz.

2018. szept. 1. 17:04
 18/47 anonim ***** válasza:

Erről a kérdezői gondolkodásról egy zeneszám jut eszembe.

Mindless Self Indulgece zenekar - I'm your problem now című remekműve.

https://www.youtube.com/watch?v=ddqp6PW-mUE

2018. szept. 1. 17:20
 19/47 October15 ***** válasza:
5%

20.: Hát egy bizonyos szint alatt nem tudja megkülönböztetni a lény a saját és a társadalom gondolatait. :D Inkább ne érts vele egyet, több intelligenciára utalna.

Miért kellene mindenkinek azt éreznie egy terhesség kapcsán, hogy "gratulálok"? És ha ő mondjuk tök más dolgot érez? :D Nem negatívat csak momentán nem látja a teljesítményt a dologban. Mert hát a gratulálás nálam egy teljesítmény eléréséért jár. Meg a büszkeség is pl. Ezért nem tudom értelmezni a meleg büszkeség napját. :D Nincs semmi bajom azzal ha valaki meleg csak hát az nem teljesítmény.

2018. szept. 1. 17:32
 20/47 anonim ***** válasza:
26%
amikor a nő teherbe esik mindenki gratulál neki és simogatja a hasát, persze a pasi monyóját senkisem simizi és mondja hogy szép munka volt...
2018. szept. 1. 17:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!