Miért gratulálnak, ha valaki bejelenti hogy terhes?
Én erre csak annyit mondok: Örülök.
Pont, mellesleg nem értem, mi közöm az ő szexuális életükhöz - itt a "már évek óta próbálkozunk"-ra értem. Magyarul évek óta dugtok gumi nélkül... oké, és? :D
"gratulálok hogy jókor/eleget szexeltetek"
Inkább:
"gratulálok, hogy belevágtatok a saját családotok megalapításába, ez életetek legnagyobb mérföldköve [bla bla]"
Mindjárt más a hangzása, nem?
Mondjuk ha már bele akarunk menni ebbe, akkor nem szokás gratulálni a szülőknek mikor a gyerek kirepül a fészekből. Szóval a szülő a kezdetekkor kap elismerést, nem pedig ~18 év fáradtságos gyereknevelés után.
5# nem a szexuális életét ecseteli, hanem arról tájékoztat, hogy nagy nehézségek árán, de végre baba lesz.
Egy kis megértés kéne csak.
Ha az utána következő időszak, sőt évek megpróbáltatásaira gondolok, akkor valóban helyesebb volna inkább részvétet nyilvánítani.
Csakhogy a terhes anyukák egy része ilyenkor csak arra gondol, hogy milyen cuki kisbabája lesz és nem arra, hogy a kisbaba korszak max. 1 év, utána mindig egyre több és több gond lesz a gyerekkel és az ember egész életét tönkre fogja tenni.
Az első időszakban csak aludni nem fog tudni, pedig kimerültebb lesz valaha is korábban. Az igazi nehézségek azonban csak később jönnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!