Miért gratulálnak, ha valaki bejelenti hogy terhes?
"Miért kellene mindenkinek azt éreznie egy terhesség kapcsán, hogy "gratulálok"? "
Ezt max gondolja, vagy kliséből gondolatok és érzelmek nélkül mondja, de semmi képen nem érzi. Nincs olyan érzelem, hogy gratulál. Legfeljebb olyan, hogy örül/boldog, amiért az ismerőse büszke arra, hogy babájuk lesz. Vagy ő is büszke arra, hogy a barátja belevág ebbe a felelősség teljes és nagy döntésbe. Lehet undor, mint érzelem, hogy már megint a babázós téma - hagyjatok békén. Meghökkenhet, hogy annak lesz gyereke, akiről nem tudta elképzelni. Lehet irigy is. Ezek érzelmek. Az, hogy ő gratulálni akar, vagy sem, az egy gondolat.
És miért fontos a kettő közötti különbség? Az érzelmeket NEM befolyásoljuk, a gondolatokat meg IGEN.
"Ezért nem tudom értelmezni a meleg büszkeség napját."
- Ez hogy jön a gyerek vállaláshoz? Off topik.
Aki nem tudja magát kifejezni és tettetnie kell, hogy örül a másik örömének, vagy büszke a másikra, hogy új életszakaszba lép, az ne mondja, hogy gratulál. Mondja, hogy látom, hogy örülsz neki, jó lehet neked.
Nem feltétlenül vezet jóra, hogy elmondod neki, azt is, hogy "nem értem, miért velem osztod meg én engem ezek a dolgok hidegen hagynak."
De ha neked kínos mondani, hogy "gratulálok", akkor vagy magadhoz leszel hű, vagy megjátszod magad a barátod előtt. És ha meg kell játszanod magad a barátod előtt, azt én (bármennyire fogsz lepontozni ezért) kínosnak, és rossznak tartom, mint ahogy azt már #3 is írta.
Téged hol érint az, hogy ők gratulálnak?
Az ilyen antiszoc kérdéseknél csak arra tudok gondolni, hogy antiszociális lévén neked senkinek sem kell gratulálni, ezért minek töröd magad ezen a kérdésen? Nem tűnsz egy társasági lénynek ezzel a gondolkodással, tehát úgy vélem, hogy ez nem a te problémád.
Amúgy nem kell sok logika ennek megértéséhez.
Nem a szexhez gratulálnak, hanem ahhoz, hogy valaki gyereknevelésre adta a fejét, ami óriási felelősség. Semmi köze ennek a témának a szexhez. Ha szexről szólna, akkor gratulálnék akkor is, amikor gumival csinálták épp. Így nyilván érthető, hogy nem szexről van szó. De olyan nehéz egyeseknek értelmesen gondolkodni, és nem beszélni bele baromságot mindenfélébe.
Nem a teherbeesés a kihívás, hanem a gyerek felnevelése +10-20 év alatt. Okoska.
"de ez nem olyan mintha lediplomáznál."
Pedig a gyerek vállalás is az érettség és felnőtté válás egyik jele.
Arra nem gondoltál, hogy egy terhes tinédzser esetében senkinek sem az a reakciója, hogy gratulálna? Vagy bármilyen nem kívánt terhesség esetén sem?? Tehát ez nem csak arról szól, hogy valaki teherbe esett.
Szép gesztus. Jó azoknak, akiknek életükben legnagyobb problémát csak ilyen dolgokon való gondolkodás jelenti...
Ha nem mondanának semmit akkor meg az lenne a "gratulálást ellenzők" baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!