Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Titeket nem zavarnak a túlságo...

Titeket nem zavarnak a túlságosan zárkózott, antiszociális emberek, akikkel képtelenség normálisan társalogni? Mit lehet az ilyenekkel kezdeni?

Figyelt kérdés
2018. aug. 2. 15:24
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 A kérdező kommentje:

Az internet a legjobb menedék, illetve szócső ezeknek az embereknek, ahol aztán megnyílhatnak, mint a két fogyatékosozó. Szóval a legjobb helyre tettem fel ezt a kérdést... :)

Ez jó duma, hogy te a munkahelyre dolgozni jársz, az iskolába meg tanulni, mindenki más meg le van tojva, csak aztan bírj ki úgy 6-8 óra hosszát, hogy megvetnek téged. Az ember társas lény, nem robot.

Azt még tisztáznám, hogy nem belőlem nem kér az illető, hanem egyszerűen ilyen begyepesedett, aki a többiekkel is ugyanannyit beszél, mint velem. És hogy miért próbálok meg beszélgetést kezdeményezni vele? 1. Mert elég minimális ott a létszám. 2. Ebből adódóan pedig nem akarok s...fej lenni, hogy levegőnek nézzem. 3. Máskor meg ő szól a hozzánk, de a beszélgetés egyszerűen seperc alatt elajad, mert képtelen társalogni.

2018. aug. 2. 19:17
 22/65 anonim ***** válasza:
86%
Engem meg azok idegesítenek, akik állandóan csevegni akarnak és akkor jópofizz. Megkérdezi milyen volt a nyaram, amire válaszolok, de konkrétan lesz.rom, hogy te mit csináltál. Nem érdekelsz, nem érdekel kirándulásod, nem érdekel hol voltál, de persze ez így nem illedelmes, szóval mehetek jópofizni és érdeklődő arcot vágni, amíg az életedről csacsogsz. Ezt el lehetett volna kerülni, ha egyszer végre befogod a csuszalesődet.
2018. aug. 2. 19:18
 23/65 A kérdező kommentje:
elakad*
2018. aug. 2. 19:18
 24/65 anonim ***** válasza:
93%

Kicsi a létszám. Arra esetleg nem gondoltál, hogy abból a kis létszámból nem szimpatikus neki senki? Nyilván nem zavarja, ha nem szólnak hozzá, ha ő nem kezdeményez.

Nem mindenki képes képmutató bájcsevegésre.

Mivel egy általad leírt személy vagyok én is, elmondom az én nézőpontomat.

Nálunk az osztályon kevés a nő, a férfiak vannak többségben, a társosztályokon pedig főleg.

A legtöbb nőre használt kifejezések a férfiak körében: vörös ri.anc, fekete qva, szőke qva. Persze ez mind a másik háta mögött. Némelyik nő persze rá is szolgált a hírére. Ezek a nők számomra abszolút kiesnek, mint társalkodó partner. A madarat tolláról elv alapján ugyanis a következő mondat már úgy fog hangzani, hogy "nézd, ott megy a két rib.nc."

Ebből kifolyólag a férfi kollégákkal abszolút távolságtartó vagyok. A munkával kapcsolatos dolgokat megbeszéljük, ha kell segítek is, de ennyi és nem tovább. Nem áll szándékomban a magánéletemről, de még az időjárásról sem cseverészni. Mert tapasztalat, hogy a közvetlen hangnem után gyorsan átbillen a mérleg tolakodóba és személyeskedésbe. Arról nem is beszélve, hogy a pletyka gyorsan terjed és semmi perc alatt összeboronálnak bárkit bárkivel, ha mosolyogni mersz egy férfi társaságában.

Persze nyíltan ezek a vélemények soha nem hangzanak el, mindig csak fű alatt.

Köszönöm szépen, de inkább legyek a bunkó, antiszoc liba, mint vigyori r...c.

Megvan a szűk kör, akivel szóba állok (az értelmesebb, nem rossz hírű lányok) és ennyi. És tökéletesen érzem magam, a nagy beszélgetések nélkül is.

Nem tudok azonosulni a minden áron vigyorogjunk egymásra mentalitással. Soha nem vagyok bunkó, de tartom a tisztes távolságot. Arról nem is beszélve, hogy akire abszolút nem vagyok kíváncsi az előbb felsoroltak mellett, attól miért kérdeznék bármit is. Csak azért mert egy helyen dolgozunk? A munka halad attól függetlenül is, hogy arról mesélnék mit csinálok szabad időmben...

2018. aug. 2. 19:56
 25/65 anonim ***** válasza:
100%
Nem zavarnak, mert en sem vagyok túl nyitott. Lehet velem beszélgetni, de nem viszem túlzasba.
2018. aug. 2. 21:08
 26/65 anonim ***** válasza:
88%
"Mit lehet az ilyenekkel kezdeni?" Miért kellene barmit kezdened velük? Én "meg is őrülnék", ha nem lennének ilyen emberek is és mindenki, állandóan "társalogni" akarna.
2018. aug. 2. 21:11
 27/65 A kérdező kommentje:
Úgy írjátok, mintha társalogni bűn lenne. Igazából könnyen be lehet illeszkedni egy társaságba, csakis rajtad áll. Neked kell alkalmazkodni másokhoz, nem pedig a világnak hozzád.
2018. aug. 2. 21:53
 28/65 anonim ***** válasza:
91%
De miből gondolod, hogy nekik kötelező a TE társaságodat keresni? Csak mert valaki zárkózott nem jelenti azt, hogy soha senkivel nem beszélget, nincsenek barátai és szabadidejében otthon ül a sarokban és a falat bámulja.
2018. aug. 2. 22:50
 29/65 anonim ***** válasza:
92%
Nem mindenki akar alkalmazkodni másokhoz mindenáron, alkoholista kollégákhoz akiből 1-2 drogos is volt, nem fogok lemenni az ő szintjükre csak azért, hogy ne tituláljanak antiszocnak. Nekem az olyan emberek akik kényszeresen be akarnak illeszkedni gyenge jellemű emberek. El kell tudni viselni a másikat sokszor ez is bőven elég, egyik volt kollégámtól ha bárki kért valamit k.anyázott, lecsapta a telefont és mivel a munkájához sem értett igazán még többet anyázott. Vannak témák amik engem is érdekelnek és tudnék róluk megállás nélkül beszélni fél napot is, de elég ritka az olyan akit érdekelne úgy, hogy maradok antiszociális nem fogom megjátszani magam.
2018. aug. 2. 22:54
 30/65 anonim ***** válasza:
100%
#27: Persze, csak rajtunk all. Ahogy az is, ha valaki nem akar beilleszkedni egy adott társaságba. Szíve joga.
2018. aug. 2. 23:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!