Titeket nem zavarnak a túlságosan zárkózott, antiszociális emberek, akikkel képtelenség normálisan társalogni? Mit lehet az ilyenekkel kezdeni?
Az internet a legjobb menedék, illetve szócső ezeknek az embereknek, ahol aztán megnyílhatnak, mint a két fogyatékosozó. Szóval a legjobb helyre tettem fel ezt a kérdést... :)
Ez jó duma, hogy te a munkahelyre dolgozni jársz, az iskolába meg tanulni, mindenki más meg le van tojva, csak aztan bírj ki úgy 6-8 óra hosszát, hogy megvetnek téged. Az ember társas lény, nem robot.
Azt még tisztáznám, hogy nem belőlem nem kér az illető, hanem egyszerűen ilyen begyepesedett, aki a többiekkel is ugyanannyit beszél, mint velem. És hogy miért próbálok meg beszélgetést kezdeményezni vele? 1. Mert elég minimális ott a létszám. 2. Ebből adódóan pedig nem akarok s...fej lenni, hogy levegőnek nézzem. 3. Máskor meg ő szól a hozzánk, de a beszélgetés egyszerűen seperc alatt elajad, mert képtelen társalogni.
Kicsi a létszám. Arra esetleg nem gondoltál, hogy abból a kis létszámból nem szimpatikus neki senki? Nyilván nem zavarja, ha nem szólnak hozzá, ha ő nem kezdeményez.
Nem mindenki képes képmutató bájcsevegésre.
Mivel egy általad leírt személy vagyok én is, elmondom az én nézőpontomat.
Nálunk az osztályon kevés a nő, a férfiak vannak többségben, a társosztályokon pedig főleg.
A legtöbb nőre használt kifejezések a férfiak körében: vörös ri.anc, fekete qva, szőke qva. Persze ez mind a másik háta mögött. Némelyik nő persze rá is szolgált a hírére. Ezek a nők számomra abszolút kiesnek, mint társalkodó partner. A madarat tolláról elv alapján ugyanis a következő mondat már úgy fog hangzani, hogy "nézd, ott megy a két rib.nc."
Ebből kifolyólag a férfi kollégákkal abszolút távolságtartó vagyok. A munkával kapcsolatos dolgokat megbeszéljük, ha kell segítek is, de ennyi és nem tovább. Nem áll szándékomban a magánéletemről, de még az időjárásról sem cseverészni. Mert tapasztalat, hogy a közvetlen hangnem után gyorsan átbillen a mérleg tolakodóba és személyeskedésbe. Arról nem is beszélve, hogy a pletyka gyorsan terjed és semmi perc alatt összeboronálnak bárkit bárkivel, ha mosolyogni mersz egy férfi társaságában.
Persze nyíltan ezek a vélemények soha nem hangzanak el, mindig csak fű alatt.
Köszönöm szépen, de inkább legyek a bunkó, antiszoc liba, mint vigyori r...c.
Megvan a szűk kör, akivel szóba állok (az értelmesebb, nem rossz hírű lányok) és ennyi. És tökéletesen érzem magam, a nagy beszélgetések nélkül is.
Nem tudok azonosulni a minden áron vigyorogjunk egymásra mentalitással. Soha nem vagyok bunkó, de tartom a tisztes távolságot. Arról nem is beszélve, hogy akire abszolút nem vagyok kíváncsi az előbb felsoroltak mellett, attól miért kérdeznék bármit is. Csak azért mert egy helyen dolgozunk? A munka halad attól függetlenül is, hogy arról mesélnék mit csinálok szabad időmben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!