Aki kioktatja a másikat, hogy az élet nem sétagalopp vagy nem habostorta az egyben helyesli is a rossz dolgokat?
Üdv a felnőttek világában. (Vagy a nagybetűs életben) - csak úgy csattan a 'frappáns' frankómegmondás ha valai netán sokallni meri a rá nehezedő nehézségeket.
Az élet nem sétagalopp (habostorta)! Vagy:"lépj ki a komfortzónádból" és társai. Akik felveszik ezt a megmondóember szerepet azok szellemileg azonosulnak a rosszal? Képviselik és helyeslik is azt? Mert sokszor olyan a hangnem hogy úgy tűnik mintha egyet is értene sok ember az ilyen nehézazélet közhelyekkel.
Kissé aberráltnak tűnik hiszen elvileg senki nem szeret szenvedni.
Igen, az élet nem sétagalopp, de mindenkinek más az ingerküszöbe.
Mi az a konkrét példa ami megviseli a kicsi lelked?
Az élet nem majális - így szokta mondani egy ismerősöm :D
Nem helyeseljük a szenvedést, de egy kicsit igenis örülünk neki, ha az ifjoncok megismerik az élet nehézségeit, mert ez azt jelenti, hogy kezdenek felnőni. Ez nem "rossz"; rossz ha, ha döglenek a tyúkok, ha elveri a jég a barackot, meg ha csődbe megy a cég. De az élet nehézségei nem rossz dolgok, hanem kihívások, amiket meg kell oldani.
Aki figyelmeztet hogy ne a sinen piknikezzek mert elüt a gyorsvonat az egyben helyesli is a dolgokat?
Attól hogy valamiről megàllapítjuk hogy működik még nem azt jelenti hogy helyeseljük.
Persze idegesítő ha egy konkrét problémára annyi "segítséget" kap az ember hogy "nőj fel" vagy "old meg". Hisz bammeg azért vagyok itt hogy megoldjam, de ha többen mondogatják hogy meg kell oldani ahelyett hogy hogyan kell megoldani nem leszünk előrébb.
Sziasztok. Köszi mindenkinek. Per pill nekem nem nyomja semmi a lelkemet, hogy válaszoljak valaki kérdésére. Nem szoktam nyavajogni meg panaszkodni alapvetően. Ha valaki azt teszi megkérdezem, hogy miben tudok segíteni. Néha ha meghallgatjuk a másikat az is sokat jelent. Érdekes, engem az sosem idegesít ha valaki sokallja a terheket és hangot ad neki.
Engem sokszorosan jobban idegesit az a kárörvendő, dögöljön meg a másik tehene is mentalitás, ez a "ha nekem szar neked se legyen jobb" hozzáállás ami hungarikum.
Ráadásul egy kétségbeesett emberen ezek nem is segítenek.
Ha valaki pitiáner dolgokon nyavajog, akkor miért nem lehet egyszerűen csak figyelmen kívül hagyni.
Az is csak egy olyan tényező, ami nem jó vagy rossz, csak van.
Én pl az ilyen kérdéseknél - ha már segíteni nem tudok, vagy ténxleg nagyon blőd - akkor nem tolok energiát abba, hogy bármit is írjak. Nagyon sok olyan kérdés íródik ki, amit pont emiatt hagyok figyelmen kívúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!