Én vagyok csak úgy vele hogy vannak olyan nyugdíjasok akiknek nagy a szájuk, vagy extrém szemtelenek (tolakodóak)? Ki találkozott hasonló esetekkel?
Olyan témában kérem ki a véleményeteket, amely nem ritka téma; A nyugdíjasok pimaszsága.
Az a helyzet manapság, hogy az utóbbi időkben gyakran előfordul, hogy főleg a boltokban, tömegközlekedési eszközökön (busz, villamos) fordul elő ez a jelenség, mely során vagy olyan helyen ülök ahonnan, ész nélkül lehurrogva "leparancsol" azaz szép nyelven, diktál, hogy menjek a helyemről a villamoson,buszon vagy éppen úgy odapakolászik úgy, hogy levegőt nem kapni, és hogyha azért szólok elmondja a miatyánkat, hogy ő mennyit dolgozott anno, és hogy ő kiérdemelte ezt a helyet.
A lényeg az hogy szép szóval, normálisan nem lehet velük beszélni, így marad a nyilvános helyrerakás (mert ugyanis csak abból értenek a közepesen vulgáris) - azaz elküldöm mindenki őket előtt
Az a helyzet, hogy ledolgozták az életük. Mellette idehaza ki van ny*lva a s*ggük, nyugdíj mellett utalványokat kapnak, jobban vannak fizetve mint egy fiatalember, és egy fillért se kell fizetni se jegyre se bérletre, és ezzel vissza is élnek !!
Kinek mi a véleménye ezekről ?
Egyetértek a 29-es válaszolóval. Lehet itt udvariaskodni, de én is úgy látom, hogy az időseink nagy része borzasztóan pimasz, arrogáns, ráadásul mellé buta és az EQ-ja a béke segge alatt van.
És most nem csak a tömegközlekedésről van szó. Egyszerűen azt gondolják, h mert x évet leéltek, mindenhez értenek és még joguk van mindenkit lehurrogni.
A szomorú igazság viszont az, hogy egy kezemen meg tudom számolni, hány értelmes, normális időssel találkoztam, az általuk lenézett 20-30 évesek között jóval többel.
-volt olyan, h egy 60+ ismerős vízvezeték-szerelővel megbeszélte a főnök, h csütörtökön kijön az irodához, erre kedden 9kor szól, h 10re itt van, fúrjuk ki itt és ott, majd mikor nem lett kész az érkezéséig lekezelően még életvezetési tanácsokat is osztogatott nekik ( azt hittem, az egyik vill. szerelőnk pofán vágja)
-pár hónapja bicikliúton leszállok a bicikliről, megnyomom a gombot a zebránál, h zöldre váltson ,erre egy nyanya beszól, h mit nyomkodom, csak toljam át- na elszakadt a cérna, és elküldtem a f-rancba
-de neten is ugyanez van: félművelt arrogáns idősek szidják a fiatalokat
am egyszerű a magyarázat a jelenségre: amikor a szociban félrenevelt arrogáns prolik nyakukba kapják az időskori bajokat, na abból lesznek iylen idősek
Én nagymamám a fél életét "keményen végigdolgozta", a másik felében pedig nekünk panaszkodott, hogy mennyit dolgozott.
Egyszer alaposabban kikérdeztem, hogy mégis mit volt a nagyon nehéz, és kiderült, hogy egy mai munkavállalóhoz képest kb. a bejárás volt a legmegerőltetőbb az egészben...
De ha azon múlik, annyira tudja ő is sorolni, hogy neki mi az ami jár, amiért már megdolgozott, és mint a legtöbb nyugdíjas, ő is úgy beszél a fiatalokról, mintha ők az idősek rabszolgái lennének kb.
Vannak.
Ugyanúgy, ahogy vannak olyan extrém tudatalan, műveletlen szülők, akik úgy 'nevelik' kölkeiket, hogy tolakodnak felszálláskor, aztán elterpeszkednek és elnézik, hogy az öreg, netán rosszul járó ember álljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!