Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A színházi zaklatásoknál,...

A színházi zaklatásoknál, amik kiderültek (Marton, Kerényi) miért hisznek az emberek tévében beszélő "tanúknak", honnan tudják, hogy ki mond igazat?

Figyelt kérdés

Most már figyelem egy ideje ezeket a színházi zaklatásos ügyeket, Marton, aztán Kerényi, elég ronda botrányok, ismert emberekkel a középpontban.

Társadalomszociológiai érdeklődésemet akarnám bővíteni, hogy kinek mi a véleménye, vajon hogy lehet, hogy előkerülnek eddig ismeretlen nyilatkozók, nyíltan megvádolnak ismert, munkájukban elismert személyeket - nem mondom, hogy ha valaki sikeres a munkában, az garancia, hogy nem csinál undorító dolgokat, a kérdés viszont nem erről szól - mire aztán, az emberek csont nélkül elhiszik, hőbörögnek és kinyírnák dühükben ezeket a rendezőket?

Miért hiszik el az emberek a tévében nyilatkozóknak minden szavát, ha ők azt mondják, hogy zaklatta őket, akkor az miért biztos, hogy úgy is van?

Miért nem jár ki az ártatlanság vélelme a rendezőknek?

Nehogy félreértse bárki: a legmesszebbmenőkig gusztustalannak és károsnak tartom ezeket a dolgokat, ezek bűncselekmények, ha tényleg megtörténtek.

Nem kétségbevonom, hanem azt nem értem, hogy a rendezők véleményét miért nem akarja senki meghallgatni? Miért nem várják ki a tárgyalások eredményeit?

Mi áll ennek a hátterében, ki mit gondol?

Kicsit olyan középkori boszorkányperre hasonlít, ahol tényleg elég volt néhány tanúvallomás, és már vitték is a vádlottakat a tömlöcbé.

2017. nov. 9. 05:07
1 2 3 4 5
 41/44 anonim válasza:
56%
Engem nem erdekel ez a botrany tulsagosan, ahogy altalaban egyik sem. Sztem felesleges feszultseggerjesztes, ahogy szokas a bulvarmediaba. Ezeket az ugyeket tereljek jogi utra, aki veszelyes azt zarjak el, meg persze vizsgaljak meg alaposan a vad hitelesség, ez fojjon le ott. Ez engem mint atlagembert nem igazan erdekel, es ugy gondolom nem is tisztem nekem ezzel foglalkozni, ezert rossznak tartomyh az az a modszer, h kiszervezzuk a nyilvanossag ele, rosaz hirnevet keltunk, aztan emiatt jonnek a felesleges vitak, es a szerzodesbontas. Ami nekem meg a kulturanknak fontosabb, h kozuluk nemelyek valoban jo szineszek stb. akiket en ezert nem tiltanek el ettol, meg nem itelnem el, miert is lenne dolgom itelkezni? Kiveve abban az esetben tiltanam el ha ugy itelik meg h a vad igaz es a tevekenyseget nem tudja ugy tovabb folytatni h ne veszelyeztetne masokat. Ezt kell egy nalam nalunk komletensebb szakmai stabnak megitelni, aszerint pedig eljarni, akkor nyerunk mi, ha nincs zaklatas, de a muvesz megmarad. Az jo h ezek kiderulnek es lehetosegunk van egy erkolcsileg tisztabb vilagot teremteni a szinhazba, csak ezt nem gondolom h igy kene. Ezt sajnos eddig is jobban figyelni kellett volna h ilyenek ne tortenhessenek meg. Es miutan mrgtortent es kesobb kiderulnek meg mindig csak a hiszteria meg a teman valo celtalan ragodas van, az ami miatt en az ezekhez hasonlo ugyektol mar rosszul vagyok.Tudjatok mivel kene nekunk foglalkozni? Hogy mitol alakult ki es maig viragzik egy olyan kozmoral, kozgondolkodas stb. ami az ilyen dolgokat mukodni hagyja. Egy sokkal gerincesebb vilagnak kene mukodnie ahol ezek a dolgok azonnal kovetkezmenyeket, vizsgalatot vonnak maguk utan.
2017. nov. 30. 13:52
 42/44 A kérdező kommentje:

Utolsó válaszoló, köszönöm Neked, ez volt a legelső társadalomszociológiai szempontból értékelhető válasz.

Mi több, jó ötletekkel.

Egyet mondok még Neked, okosak, amiket ideírtál, de ne használd ezt a "nálam, NÁLUNK kompetensebb" kitételt, mert lehet, hogy Te nem vagy kompetens, aki viszont kérdez, lehet, hogy igen. És miért ne lennél kompetens? Ki a kompetens? Mitől? A diplomától? Mert abban a világban mindennapozik? A kortól? A tapasztalattól? Mitől függne? Mindegy is, ez csak egy kérdezős oldal, amely statisztikailag ugyanolyat tudhat, mint egy kvk, ezzel csak rá akartam világítani hogy nem kell álszerénykedni, mert akár sértő is lehet, anélkül, hogy rossz szándék volna. Köszönöma választ, zöld kéz ott!

2017. dec. 14. 04:24
 43/44 anonim ***** válasza:
100%

LOL. Szóval "jó, ha ezek a dolgok kiderülnek", de lehetőleg azért mégse legyenek nyilvánosak, hiszen az "átlagember" csak "céltalanul rágódik" a témán, de ebből "nem születik megfelelő eredmény." Nem is elég kompetens megítélni a tettek súlyát, azt, hogy vajon a történtek eléggé erkölcstelenek-e ahhoz, hogy az érintettek ne folytathassák többé vezető pozícióban a tevékenységüket. Tulképp az lenne az ideális, ha megmaradnának, de hófehéren, erkölcsi szempontból makulátlanul - mentségükre szól, hogy nem is ők, hanem az "átlagemberek" alkotta közmorál a bűnös abban, hogy a dolgok idáig fajulhattak.:D

Csodálatos érvelés, tényleg. Annyira "okos és előremutató", hogy az valami hihetetlen.:D

2017. dec. 14. 07:19
 44/44 anonim ***** válasza:
43 fején találtad a szöget. Kero ma nyilatkozott pont egy ilyen óvatos-felháborodottat, amiből kb. lejön az hogy semmit nem bánt meg igazából, csak azt hogy lebukott.
2021. szept. 15. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!