Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akár mennyire is emberségesek...

Akár mennyire is emberségesek próbálunk lenni, a hajléktalanoknak van helye közöttünk?

Figyelt kérdés

Szerintem nincs, rossz környéken nőtten fel amíg Apu külföldön volt hogy legalább annyi pénzt összeszedjen hogy itthon építkezni tudjunk, sok mindent látnom kellett gyerekként, olyat is amit ma még egy 40-es ember sem látott.

Én már időközben felnőttem, 13 éves voltam amikor eljöttünk arról a helyről, de van még ma is élő hajléktalan aki már akkor is egy alkoholista volt, és éli világát más munkából nem tud haladni, az meg az évtizedek alatt kitanulta a mesterséget, és mentesül minden alól hisz nem a társadalom tagja.

Pont ma reggel jöttem haza és a lámpánál a kocsiból láttam, hogy egy igénytelen asszony, mintha keresne valamit a földön, elkezd okádni reggel 6 órakor...

Ezekből semmi haszon nincs már, az ember kerüli őket messziről, kitudja milyen betegségeik vannak, a kezük fekete a kosztól, vizet alig ismerik, némelyiknek már lila a feje úgy fel van puffadva az italtól, tömegközelekedésre fel sem szállhatnak jobb esetben mert le küldik őket, kegyetlen dolog de ha én rendelkezhetnék egy ország felett, akkor ezeket a menthetetlen hánykolódó "embereket" eltüntetném az utcáról, és egy nagy pusztába eltüntetném őket hisz menthetetlenek.

Ezeket vissza sem lehet vezetni már az életbe, mert még van egy szint aki bár hajléktalan és szerencsétlenül járt el vele az élet, de megmaradt embernek és próbál egy élethelyzetet fenntartani, gyertya mellett olvas stb, meg aki akar az dolgozik mondjuk közmunkát.

2017. szept. 17. 16:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
71%
Nem dönthetsz más élete felett. Te így látod és sok mindenben igazad van, de ennyi erővel a rasszisták szerint meg a más bőrszínnel rendelkezőknek nincs helye a társadalomban. Ezen az alapon mindenkit kiirthatnánk a világról.
2017. szept. 17. 16:13
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Nem kellene ennyire különbnek érezned magad. Sok hajléktalan pl. mentális beteg, nem tehet róla, hogy odakerült, csak senki nem akart gondoskodni róla. Nem kell szeretned őket, de annyira lehetnél emberséges, hogy elviseled néhanapján a látványukat.
2017. szept. 17. 16:19
 3/16 anonim ***** válasza:
9%

Nagyon-nagyon odafigyelve, alaposan kellene szelektálni, de szerintem is vannak olyan "emberek", akik megértek arra, hogy falhoz állítsák és fejbe lőjék őket.

Ennek semmi köze a bőrszínhez!

2017. szept. 17. 16:23
 4/16 anonim ***** válasza:
65%
10-20-30 év múlva te is lehetsz hajléktalan. Nem tudhatod, hogy mit tartogat számodra az élet.
2017. szept. 17. 16:29
 5/16 anonim ***** válasza:
30%

#2-es a kérdező sem úgy értette, hogy mindegyiket a pusztába küldené. Csak azokat akiket nem lehet vissza vezetni a normális életbe. A mentális betegeket el lehet helyezni szanatóriumban stb...

De vannak akik így akarnak élni, hogy másokat zaklatva.koldulnak piára, drogra.

Reggelente munkába menet mi.dig látok egy keservesen kiabálva kolduló nőt, (néha gyerekkel) aki bűzlik a flakonos bortól és ételre kéreget. Egyik teggel megkérdeztem, hogy jön-e hozzánk a melóba mosogatni x ezer ft- ért? A válasza az volt, hogy "Nem".

Na az ilyet agy alternatív világban már fejbe lőttem volna.

2017. szept. 17. 16:31
 6/16 anonim ***** válasza:
89%

Nehogy azt hidd, hogy olyan nehéz utcára kerülni, és pont olyan könnyű visszakerülni a társadalomba...

Elég mondjuk egy csúnya válás, ahol kidob a másik a házból, 2-3 nap fürdés nélkül már valszínű kiraknak a munkahelyről, hogy büdös vagy, utána meg már automatikusan jön a lecsúszás. Nem fiktív sztori. Nyilván sokan maguk tehetnek arról, hogy oda kerültek, ahova, de attól még emberek és nem kóbor macskák...

2017. szept. 17. 16:31
 7/16 anonim ***** válasza:
44%
Mindenkivel elő fordulhat, de hajléktalan és hajléktalan között is nagy különbség van. Ezt is kifejtette a kérdező.
2017. szept. 17. 16:32
 8/16 anonim ***** válasza:
0%
"Ezekből semmi haszon nincs már,..."
2017. szept. 17. 16:39
 9/16 A kérdező kommentje:

Aki azt írja hogy én is lehetnék hajléktalan, arra azt a választ tudom adni hogy Nem, én nem várnám meg azt az állapotot mert lehet bűnözni is, ha már eleve földönfutó vagyok mindegy hogy autót lopok, rablást csinálok, lényeg hogy legyen pénzem, utána meg valahogy összekapom magam.

Akik eljutottak arra a szintre hogy már józanul is a járdán vizelnek a falnak fordulva, azok nem emberek, én hol süllyednék le ennyire? Ha más nem felkötném magamat.

2017. szept. 17. 16:45
 10/16 anonim ***** válasza:
74%
Menjél, bújál el a hermetik kis világodba, menjél a Hawai szigetekre, süttesd a hasad, igyál sok Margittát aztán élvezd, hogy neked nincs nyomorod , ha már segíteni nem tudsz.
2017. szept. 17. 16:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!