Miért kell facebookra babás gyerekes jépet nonstop föltölteni? Elhuszem, hogy örül neki az adott szülő, aranyos, de gyereket kb bárki tud "csinálni".
#7 egyetértek a lényeget megfogalmaztad. Senki nem kivancsi rá, mindenkinek a sajátja a legszebb, legokosabb stb.
Én az ilyen ismerőseimnek általában leállítom a követését, mert egyszerűen nem érdekel.
Akkor mit rakjon ki az ember?
Nem csak jótékonysági hirdetéseket lehet kitenni
Persze, az tényleg nem oké, ha valaki túlzásba viszi. De ha pl nyaralt, miért nem tehet fel képeket, vagy a gyerekéről, amikor mondjuk voltak valahol?
Neked ez ennyire fáj? Vagy csak irigy vagy a boldogságukra?
Mindkettő, amit írtál, bocs nem kioktatni akartalak.
A barátnőmnek különösen primitív ismerősei is vannak ilyen szempontból, van pl. egy férfi, akinek a gyereke a profilképe és közben sorra ilyen bikinis-csajos képek alatt nyáladzik. :D
Barátnőm egyszer lájkolt direkt egy childfree/gyerekmentes oldalt, ne tudd meg, miket kapott az ilyen babás ismerőseitől. Akik nagy szentként mutogatják a gyermekeiket. A legenyhébb az volt, hogy meddő k....
Szerintem az sem jobb, ha valaki állandóan az új cuccairól posztol képeket, vagy arról, hogy minden hétvégén wellness hétvégézik. Nem mondanám zavarónak, tovább görgetek és kész, egyszerűen csak értetlenkedem, hogy miért kell valakinek állandóan visszaigazolás arról, hogy mekkora f***a gyerek, amiért neki ez van, avagy ezt megteheti, avagy ennyire boldog a párjával, ennyit főz, ennyire beteg, stb... Én roppant önbizalom hiányos embernek tartom azt, aki a facebookon keres önigazolást minden tettére.
Számomra jó érzés egyébként látni a régi ismerősök, osztálytársak, barátok életének fontos szakaszait. Hogy megházasodtak, hogy gyermeket nevelnek. Havonta, 2 havonta felvillan egy kép, hogy mi történt velük, tök jó, léleksimogató visszagondolni a múltra és arra, hogy ahhoz képest hol tartunk most. A nagy túlzásokat nem szeretem, pl. amikor a gyerek le van fotózva 15-ször egymás után ugyanabban a pózban és ugyanazon a helyen, csak az egyiken így áll a szája a másikon meg úgy. A 15-ből elegendő lenne 1 képet feltölteni, nem kell mind a 15. Na ezt szoktam tovább görgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!