Mit csinálhatnék már végre? Hogyan értessem meg vele a dolgokat?
Ülj le a szüleiddel és beszélj velük nyíltan, normálisan, mint egy felnőtt emberrel lehet. Ha elég érettek, akkor megértenek téged és tiszteletben tartják, hogy mit szeretnél.
Kár amúgy, hogy mindenki azt akarja, ami nincs, és nem becsüli meg azt, amije van. A szegény emberek, akik nélkülöznek, azért szomorúak, mert nem tudnak megvenni alapvető dolgokat a családjuknak. A gazdagabbak pedig unják a jómódot és szeretetre vágynak. De lehetne még sorolni. Egyébként egy gazdag embernek még mindig könnyebb változtatni, de egy szegényebbnek keményen kell küzdenie, ha jobb körülményeket akar teremteni a szeretteinek.
Szerintem beszélgess és járj el korodbeli fiatalokkal, akik nem gazdagok, hanem mondjuk átlagos anyagi helyzetűek, így megismerheted az életet az ő szemszögükből is.
Tudom, hogy a pénz nem minden, önmagában nem tesz boldoggá, így teljesen meg tudlak érteni.
Igaz én messze nem vagyok olyan jó anyagi helyzetben, de amit tudok, megteszek, hogy normális körülményeket tudjak teremteni magamnak és másoknak egyaránt.
Az önzetlen segítség is jó ötlet, ha a szüleid megengedik, adományozhatsz is, például állatmenhelyen. Ott még ismerkedni is tudsz jó emberekkel, hiszen aki az állatokat szereti, rossz ember nem lehet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!