Mit gondoltok a "majd megtudod, ha lesz gyereked! " érvről?
Számomra felfoghatatlan, hogy például a gyereknevelés témakörben miért kell ezt minden kérdés alá odaböffenteni.
Mi értelme van ennek?
Nemrég olvastam egy kérdést, ahol a kérdező csak kíváncsi volt arra, hogy egyes gyerekek miért viselkednek úgy ahogy. Erre egyből jött a leosztás pár anyukától, hogy pofa be addig, amíg a kérdezőnek nincs gyereke.
Nem szabad semmit sem kérdezni a gyerekről/anyukáról, pláne nem a viselkedésükről, mert az ember egyből megkapja, hogy "majd megtudod, ha lesz gyereked".
Egyszer én is feltettem egy kérdést, mert tényleg kíváncsi voltam arra, hogy egyes anyukák miért csinálják azt, amit. Semmi ítélkezés, semmi, csak kíváncsi voltam, és én is megkaptam több kommentelőtől ezt az érvet, meg ment az anyukák szentté és mártírrá avatása.
De miért?
Ti mit gondoltok erről az érvről?
És itt most egyáltalán nem azokat a kérdéseket értem, ahol egy "gyerektelen" akar nevelési tanácsokat adni.
Miért kell ezt mindenhova beírni, amikor a témához abszolút köze sincs?
Nektek mi a véleményetek erről az érvről?
Könnyű és kényelmes kifogás ez arra, hogy lusták nevelni az őrjöngő, hisztiző, másokat zavaró gyereket, mivel erre a kijelentésre nemigazán lehet érdemben mit válaszolni. Nagyon sok ilyen szuperanyuka mindig minden gyerekkel kapcsolatos problémánál ezzel takarózik. Ha meg valakinek van gyereke, de ő nem viselkedett így, akkor meg rögtön "szerencséd volt", meg "ritka kivétel", "nem a te érdemed" és így tovább.
Ritka szánalmas, hogy az ilyenek non-stop a gyereknevelés témakörnél ülnek, és akármilyen hasonló kérdés előjön, egyből telesz@rják ezekkel a kifogásokkal. Talán ha nem a GYK-t bújnák állandóan, akkor meg is tudnák nevelni a rendetlenkedő gyereküket.
Mellesleg én is megkaptam már ezt. Boltban rászóltam egy kölökre, mert leszórt mindent a polcról (szerencsére nem voltak törékenyek). Anyuka meg egyből a torkomnak ugrott, és leugatott, hogy pofát alapállásba addig, amíg nekem nincs gyerekem! Megmondtam neki, hogy a gyerekét látván nem is akarok soha gyereket, mert manapság már az a normális sajnos, hogy anyuka sz@rik rá, nem neveli őket senki sem, ln meg nem tudnám a gyerekemet nőni hagyni úgy, mint gaz a kertben.
Lett is csend egyből....
én is nő vagyok, de nekem sem szimpatikusak ezek az anyukák. eleve az ilyen típusú nő legtöbbször mindent az anyasága alá rendel. ezek után már levágatja a haját, ronda ruhákat hord, és rendszerint elhízik. mindez azért, mert anya lett. a többi anyukával is csak a gyerekekről beszélnek, nincs más témájuk.
olyan állatias dolog szerintem.
Ezt általában azok szokták hajtogatni, akik:
1: mindent ráhagynak a gyerekre, aki egy undorító, követelőző hisztigép lett ettől
2: csapkodják a gyereküket, meg ordibálnak vele, és szent meggyőződésük, hogy nem a kicsik az áldozatok, hanem ők, a szegény, gondterhelt, stresszes anyucik
Mert nem tudják beismerni, hogy ők sz.R szülők, akik képtelenek megtalálni a ráhagyás és a megfélemlítés közti középutat, amit úgy hívnak, hogy nevelés.
Én ezt az érvet mindig kétféle anyatípustól hallottam:
Az egyik a fulltime szuperanyuka, aki szülés után szó szerint rá van gyógyulva a gyerekre, és 0-24-ben a gyerek seggében lóg. Ők azok, akik mindig mindent jobban tudnak, akik tökéletesen csinálnak mindent, így aztán ha valaki negatív kritikát mer mondani, annak egyből a fejéhez vágják, hogy addig kuss amíg nincs gyereke az illetőnek. Ilyenekből meglepően sok van itt is. Valaki komplett hősi eposzt képes írni válaszként arról, hogy milyen nehéz meg embert próbáló a gyereknevelés, ezért pofa be, ha a gyerek rosszalkodik, mert az anyukának szüksége van 5 percre míg a 0-24 órás "munkaidejében" kipiheni magát. Az ilyen tipikusan azért vállal gyereket, hogy megmutassa a világnak, hogy ő is képes valamire....szánalmas.
A másik, aki pont, hogy semennyire sem neveli a gyerekét, mert egyáltalán nem gondolt bele, mivel is jár egy gyerek. Ezeknek ez az érv egy gyors lerázó manőver, nehogy valaki szembesítse őket azzal a nyilvánvaló ténnyel, miszerint sz@r szülők, akik nem értenek a gyerekneveléshez.
Tudom, régi, de... :D
Egyszer a feleségem szépen beoltott egy ilyen anyukát. :)
Szintén a polcról leverős sztori történt, rászólt a gyerekre, anyu kiakad rá. :D
"Addig ne szóljon bele, míg nincs gyereke."
Feleségem laza csaj, így röviden lezárta: "Van 2. Mindkettő tizenéves és elsüllyedtem volna szégyenemben, ha így viselkednek." És szépen elmentünk mellettük. xD
Mindig nagyon fiatalnak nézik. Engem is. xD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!