Te mit kezdenél egy beilleszkedészavaros emberrel?
Pedig, már nem is 20on éves, de mindig újból és újból előjön, hogy nehezen integrálódik. Sokat beszélgettem vele a erről, nagyon nehezen fogad el mindent, pedig próbál haladni a korral, de nagyon zavarja pld. a fogyasztói társadalom, a reklámok, az okostelefonok, a felgyorsult élet, a szakítások, a "könyöklés", a környezetszennyezés… Ahogy mondja, reklámokat “beletolják az ember arcába”, egy hosszú filmet 20-25 percenként megszakítanak vele, vagy éppen egy műsort iktatnak be a filmek szünetébe. Mondtam neki, hogy ne nézzen tévét, ő is csak filmeket nézne rajta, de inkább alternatív megoldásokat használ, mert a tévében csak az üres csillogás megy, a különböző ostoba show műsorok, valóságshow-k, a buta és semmitmondó "sztárok"…
Nem tudják megállítani a környezetszennyezést, hiába küzdenek ellene, belegondolni is rossz, hogy hová fog ez vezetni.
Pénz: mindenhol csak erre apellálnak, fizess minél többet mindenért és mindenhol.
Telefonok: okoskészülékek nélkül már nem lehet semmit intézni és szinte közelező, hogy legyen telefonod. Szerinte, az online lehetőségekkel jobbá akarják tenni a világot, de pont az ellenkezője történik.
Az utcára csak akkor megy, ha valamit kell intéznie, vagy éppen van munkája. Nem szívesen megy az emberek közé, így védekezik. Ha valami baja van, akkor még a barátnője unszolására is alig mozdul ki, pld. a családját meglátogatni vagy kirándulni, társaságba etc. Gyereket nem akar vállalni, mert "minek erre a világra?".
Gondolkodik valaki hasonlóan, mint ő? Hogyan tudnám elfogadtatni vele ezt a világot? Vagy hogy legalább ne zavarja! Félek, hogy az agyára fog menni ez az egész. Gondoltam, elküldöm pszichológushoz, de arról meg az a véleménye, hogy az ember csak magán tud segíteni, más nem tud rajta.
Elég hisztisnek tūnik a barátod, az a fajta, aki sorolja a problémáit, szinte szívja magába a negatívitást.
Engem is zavar néha a fogyasztói társadalom, de nem vagyok annyira nevetséges, hogy csak ezzel foglalkozzak, van saját életem, nem kezdek fröcsögni azon, hogy mit csinál a szomszéd, melyik ember mit csinál, néha kritizálom, amikor olyan helyzetbe kerülök, se nem fogok tulságosan erre koncentrálni és mások életével foglalkozni. A barátod is ilyen fröcsögõ embernek tūnik a leírás alapján, aki mindenkit kritizál magakörül, talán jogosan, talán jogtalanul...
Nem hinném, hogy beilleszkedési zavara van. Tudtommal az ilyen problémával küzdõ emberek nem a világnézetük miatt küszköznek ezzel. Nem tudom, hogy pszichológiai eset-e a barátod, de az biztos, hogy ez nincs összefüggésben a véleményével. Nem föltétlenül látásmódja miatt vált beilleszkedési zavarossá. Tudtommal az ilyen embereknél gyerekkortól fennáll a probléma (amikor még nincs véleményük a világról).
#11-es
Bocs, de nem jól látod. Hisztizni nem szokott. Panaszkodni nem is szeret. Próbál pozitív lenni, sőt, néha azt érzem, hogy azért poénkodik, hogy leplezzen valamit. Sok dolog nem érdekli, főleg a szomszédok, csak azzal foglalkozik, ami érdekli. Abszolút nem fröcsögõ ember, és nem kritizál mindenkit, inkább csak a Világ nem tetszik neki.
Biztos, hogy pszichológiai eset, de ki nem az? :)
Barátkoznék vele, mert sok dologban egyezik vele a véleményem.
Nem viselkedészavaros szegény, hanem tudatos és van egyénisége. Barátomul fogadnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!