Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az gaz, hogy nem olvasok...

Az gaz, hogy nem olvasok konyveket? Emiatt muveletlennek lehet titulalni? Esetleg primitivnek?

Figyelt kérdés
2017. márc. 28. 18:15
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
24%

"Ja, és nem mellesleg: nem csak a Trónok harca "a" regény"

Ha Dan Brown-tól A megtévesztés fokát írom példának akkor meg azt írtad volna, hogy nem csak A megtévesztés foka a regény? :)

2017. márc. 28. 20:03
 12/16 anonim ***** válasza:
34%

"Ha Dan Brown-tól A megtévesztés fokát írom példának akkor meg azt írtad volna, hogy nem csak A megtévesztés foka a regény? "

Igen.

Mert nem egy-egy konkrét mű, hanem a műfaj gond, amivel össze akarod mosni a regényt, mint műfajt.

Mintha azt akarnád bebizonyítani, hogy a zene az egyenlő a Fásy-féle mulatóssal.

2017. márc. 28. 20:22
 13/16 anonim ***** válasza:
26%

Úgy látom értelmezési probléma van.

Csak te látod bele azt, hogy én egy könyvvel akarok azonosítani egy egész műfajt. Elmondtam, hogy nem lesz művelt senki attól, hogy kizárólag regényt olvas, és utána megemlítettem egy konkrét példát is. Fogalmam sincs, hogy miért olyan nehéz értelmezni ezt.

2017. márc. 28. 20:36
 14/16 anonim ***** válasza:
74%
13: Pedig a műveltség fontos része az irodalmi tájékozottság. Enélkül nem lehet valaki igazán művelt. Persze ettől még lehet jó valamiben. Amiket írtál példának abból is látszik, hogy te sem vagy otthon a könyvek világában. Olvass szépirodalmat. Ami nem egyenlő a kötelező olvasmányokkal.
2017. márc. 28. 21:11
 15/16 anonim ***** válasza:
34%

14. Persze nyilván nem vagyok otthon a könyvek világában... :)

Na úgy látom tényleg kell rendes magyarázat ahhoz a válaszomhoz

"könyvolvasók kb 80%-a biztosan hogy szinte kizárólag regényeket olvas" Itt egyértelműen nem a szépirodalmi regényekre gondoltam, hanem a mai bestseller regényekre, ezért is hoztam fel ilyen példát, hogy a regény alatt ilyet értettem. Persze lehet írni, hogy nem fogalmaztam elég pontosan, de teljesen érthető volt, hogy mit akartam kifejezni, persze az megint más, hogy az emberek imádnak másokba belekötni, és megtalálni bennük a szálkát.

A műveltség pedig nem valami egzakt fogalom, nem lehet behatárolni, hogy milyen ismeretek nélkülözhetetlenek és mik az elhanyagolhatóak. Szóval ez sem kijelenthető, hogy a műveltséghez otthon kell lenni a szépirodalomban. Egyébként én imádok olvasni, de leginkább filozófia és a teológia témát szeretem.

2017. márc. 28. 21:30
 16/16 anonim ***** válasza:
47%

" a könyvek már elavultak, a 22. században nem lesz helyük"

Lehet, ezert is van nekem evek ota Kindle-em :)

2017. márc. 28. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!